ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

8 Φεβρουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΘΡΑΚΗ -ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 1  === Συναντήσεις στην Κομοτηνή των προέδρων της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», του κόμματος DEB, της «Τουρκικής Νεολαίας» και της ΠΕΚΕΜ, ενώ αναμένεται – λόγω του ζητήματος με τους ιμάμηδες – η κλιμάκωση εκ μέρους τους της συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον της χώρας μας στα διεθνή φόρα…  

  === Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί από πρόσφατο δημοσίευμα του «Προξενείο-Στοπ», στα τέλη του μήνα είχαμε στην Κομοτηνή την εκδήλωση για την…«Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» – ή με άλλα λόγια τον ξεσηκωμό μερίδας της μειονότητας από τους χαφιέδες του Προξενείου το 1988 για να διαμαρτυρηθούν επειδή το ελληνικό κράτος «τολμούσε» να εφαρμόσει τους…νόμους! Παρών στην εκδήλωση αυτή ήταν και ο συχνά επισκεπτόμενος τα μέρη μας (είπαμε: ξέφραγο αμπέλι!) Χαλήτ Χαμπίπογλου, πρόεδρος της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), της γνωστής δηλαδή αλυτρωτικής και φασιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Ευρώπης (και της οποίας τα εκεί παραρτήματα είναι γεμάτα από μέλη των «Γκρίζων Λύκων»).  
   === Με την ευκαιρία λοιπόν της παρουσίας του στην Κομοτηνή, ο Χαμπίπογλου είχε, όπως είναι ευνόητο, επαφές με τους εδώ ομόφρονές του. Για κάποιες μάλιστα από αυτές, μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος DEB, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο πρόεδρος της ABTTF επισκέφτηκαν μαζί την παράνομη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», αλλά και την ΠΕΚΕΜ («Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης»).  
ΘΡΑΚΗ -ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 2   === Στη μεν πρώτη συνάντηση (29 Ιανουαρίου), που όπως αναφέρεται «έγινε με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις που εκπροσωπούν την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης», συμμετείχαν ακόμη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου και σύμβουλος του προέδρου του DEB Αϊντίν Αχμέτ, το μέλος του Δ.Σ. του DEB Ισμαήλ Αχμέτ και ο ταμίας της ABTTF Σεμπαετίν Μουμίν. Εκεί οι λεγάμενοι τα είπαν με τον γνωστό γκριζόλυκο που παριστάνει τον πρόεδρο της «Τουρκικής Νεολαίας», αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο Κομοτηνής (με τον προξενικό συνδυασμό των τουρκοφρόνων) Χασάν Κοράι και τον ενημέρωσαν και για τις δράσεις που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν το 2013 (1η φωτογραφία).  
   === Με τον ίδιο δε σκοπό, οι Αλή Τσαβούς και Χαμπίπογλου επισκέφτηκαν την άλλη μέρα και την ΠΕΚΕΜ (ή – επί το γλωσσικά αυθεντικότερον – BAKEŞ, από τα αρχικά δηλαδή των λέξεων «Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi») και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τζεμίλ Καμπζά, πολύ γνωστό ασφαλώς σ’ εσάς, χάρη στο «Προξενείο-Στοπ», για τις πάμπολλες παρουσίες του σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, όπου λειτουργεί ως στυγνός διαστροφέας της πραγματικότητας και συκοφάντης της χώρας μας. Στη συνάντηση αυτή (2η φωτογραφία) οι τρεις αρχιπρακτοράντζες συνομίλησαν για τις εξελίξεις το έτος 2012 και – παρότι δεν ανακοινώθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης – είμαστε βέβαιοι ότι το καυτό ζήτημα των ημερών για τους τουρκόφρονες της Θράκης, δηλαδή η τροπολογία για τους ιμάμηδες, κατείχε κεντρική θέση σε αυτήν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλα τα όργανα της Άγκυρας (τόσο εντός, όσο και εκτός Θράκης) είναι εξαγριωμένα με την εξέλιξη αυτή και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να την καταστήσουν στην πράξη κενό γράμμα. 
   === Και είναι βέβαιο επίσης πως τόσο η παρέα του Χαμπίπογλου, όσο και εκείνη των Καμπζά και Χαϊρουλλάχ (άλλου βασικού στελέχους της ΠΕΚΕΜ) θα κλιμακώσουν στο εγγύς μέλλον και τη δράση τους στον διεθνή χώρο, σπιλώνοντας την Ελλάδα με τα συνήθη ασύστολα ψέματα περί…θρησκευτικών ελευθεριών που (δήθεν) παραβιάζονται! Ας έχουμε το νου μας… 
ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση