Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος 16ος στο τέλος του μηνός — Εδώ????

11 Φεβρουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ 16 - Γιόζεφ Ράτσινγκερ  === Αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις του τον έχουν εγκαταλείψει.

  === Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος στο τέλος του μήνα.

  === Την είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το Βατικανό, γνωστοποιώντας ότι ο Βενέδικτος θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στις 28 Φεβρουαρίου.

  === Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Ποντίφικα από την εποχή του Μεσαίωνα. Σε δήλωσή του ο Πάπας Βενέδικτος αναφέρει ότι λόγω προχωρημένης ηλικίας (85 ετών σήμερα) δεν έχει πλέον τη δύναμη για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. 

  === Ο Πάπας αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις του τον έχουν εγκαταλείψει σε τέτοιο βαθμό τους τελευταίους μήνες, ώστε να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας. 

  === Αιφνιδιασμένος από την απόφαση του Πάπα δήλωσε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Βατικανού, καθώς, όπως είπε, ούτε τα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος δεν γνώριζαν την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο νέος Πάπας θα εκλεγεί πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου.

  === Ο γερμανός καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ είχε αναλάβει καθήκοντα τον Απρίλιο του 2005, σε ηλικία 78 ετών, διαδεχόμενος τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ. Ήταν ο δεύτερος γηραιότερος Ποντίφηκας την ημέρα της εκλογής του μετά τον Κλήμη ΙΒ το 1730.

  === Απόφοιτος της Θεολογικής Ακαδημίας έγινε αρχιεπίσκοπος του Μονάχου το 1977 και τέσσερα χρόνια αργότερα έφτασε στη Ρώμη και διορίστηκε επικεφαλής του “υπουργείου Θεολογίας” του Βατικανού, γνωστό ως η Επιτροπή για το δόγμα και την πίστη, θέση που διατηρεί έως σήμερα.

  === Ως επικεφαλής της Συνέλευσης για το Δόγμα της Πίστης (CDF, η διάδοχη κατάσταση της Ιεράς Εξέτασης) πήρε μέτρα κατά της φιλελεύθερης θεολογίας στη Λατινική Αμερική και κατήγγειλε τη σεξουαλική απελευθέρωση στη Δύση.

ΠΗΓΗ:  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.:
O Πάπας παραιτείται γιατί λόγω ΗΛΙΚΙΑΣ θεωρεί ότι ΔΕΝ ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του όπως θα ΕΠΡΕΠΕ.
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ για να κάνει το ΧΑΤΗΡΙ στον ΣΥΜΠΕΘΕΡΟ ενός  ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ του ΧΡΗΜΑΤΟΣ της ταλαίπωρης υπό ΠΡΩΧΕΥΣΗ χώρας, ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΔΕΜΕΝΟ, θα ΑΝΕΒΑΣΕΙ το ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ από 67 στα 70!!!
ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΙΑΤΑ-ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Μόνο??? Εδώ μπορεί να μετατρεπόμαστε όλοι σε ανέργους, αλλά τα όρια συνταξιοδότησης οδηγούνται στη μετά θάνατο ζωή!!!!!

Απάντηση