Ο χορός της Σαλώμης για τον εγωπαθή δήμιο….

16 Φεβρουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

VENIZELOS -PAPANDREOU -KOUVELIS -SALOMI  === Την ώρα που άπαντες ομολογούν ότι η πολιτική επιβίωση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι απόλυτα ταυτισμένη με την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει τσιριμόνιες για να πάρει περισσότερα… 

  === Στην προσπάθειά του να γίνει ελκυστικός στον βασικό κυβερνητικό εταίρο, κάνει από τη μια τα… γλυκά μάτια στη ΔΗΜ.ΑΡ. και από την άλλη βάζει όρους για να υπογραφεί η νέα προγραμματική συμφωνία. Τόσο μιλώντας σε στελέχη του όσο και χθες, στο 1ο Τακτικό Συνέδριο Περιφερειών, επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι της Ν.Δ., αλλά στηρίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που συγκροτούν τρία κόμματα: η Ν.Δ., η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «Προτεραιότητα τώρα είναι να επικαιροποιήσουμε, να κάνουμε πιο συγκεκριμένη και θα έλεγα πιο στοχευμένη την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, γιατί έχει αποδειχτεί ότι στην πραγματικότητα άλλη εναλλακτική πρόταση δεν έχει διατυπωθεί, δεν υπάρχει, ανεξάρτητα τι πιστεύουν οι φίλοι μας ή οι εχθροί μας των άλλων πολιτικών κομμάτων».
=== Σύμφωνα με τις θέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Βενιζέλος, οι «όροι» του είναι:
1.—-  Να μη ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.
2.—- Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
3.—-  Εθνικό φορολογικό σύστημα.
4.—- Μετατροπή του συστήματος ανακεφαλαιοποίησης και σύνδεσή του με το μέλλον της ανάπτυξης.
=== Τις προτάσεις του αυτές σκοπεύει να τις θέσει πάντως στο τραπέζι των αρχηγών στην επόμενη συνεδρίασή τους ο κ. Βενιζέλος, εάν και αυτό που έχει περισσότερο στο μυαλό του είναι το πώς θα μπει με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση. Και αυτό γιατί εμπόδιο στις φιλοδοξίες του αυτές είναι η ισχυρή τάση που αναπτύσσεται στο «παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ» για αποχώρηση από την κυβέρνηση, κάτι που αποτελεί τον μεγάλο του πονοκέφαλο. Ενδεικτικό της αγωνίας του κ. Βενιζέλου είναι ότι σε κάθε ομιλία του προς τα στελέχη επιχειρεί να το υποβαθμίσει, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτό το διακύβευμα του συνεδρίου.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση