ΒΑΤΙΚΑΝΟ -ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ 16 -Η ΠΤΩΣΗ  === Δειλά – δειλά, οι Ιταλικές εφημερίδες σπάνε το ταμπού και αρχίζουν να συντάσσονται με τις απόψεις του Ορθόδοξου ….Μπαρμπανίκου (πως τα λέω ο μπαγάσας)
=== ΣΧΕΤΙΚΗ η από 13 – 2 – 2013 ανάρτησή μου: Τον παραίτησαν λόγω υπερβολικά πολλών σκανδάλων τον αναλώσιμο Βενέδικτο 16ο — Ήταν πλέον άχρηστος στα αφεντικά του!!!  και στη σελίδα μου στο facebook, από 11-2-2013!!!!!
=== ΣΗΜΕΡΑ η La Repubblica, σπάει τα ταμπού και αρχίζει να μιλά σωστά, με δημοσιογραφική έρευνα, παράλληλα με τις έρευνες του Βατικανού για τα σκάνδαλά του. Ας δούμε τι λένε οι φίλοι μας οι Ιταλοί:

  === La Repubblica:  Πατέρας Lombardi: “Κανένα σχόλιο για Vatileaks” — Μποφφό: “Ο Πάπας παραιτήθηκε στο τέλος λόγω των σκανδάλων”

  === Έχουμε υποχρέωση να τηρούμε τον κώδικα της απόλυτης εχεμύθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού: “Εμείς δεν ασχολούμαστε με όλες τις εικασίες ή φαντασιώσεις.” Ο διευθυντής του Tv2000: “η Αγία Έδρα είναι απαλλαγμένh από tiw διαβόητew ανώνυμες επιστολές.” Το αυτεπάγγελτο δεν περιμένει.
=== ΠΟΛΗ του Βατικανού – “Μην περιμένετε σχόλια, διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις των όσων ακούγονται για το θέμα αυτό.” είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, για τις φήμες του Τύπου, σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης, ότι οι καρδινάλιοι Julian Herranz, Salvatore De Giorgi και Josef Tomko έχουν παραδώσει κατά τους τελευταίους μήνες μετά την παραίτηση του Πάπα, μια έκθεση μετά από έρευνα εμπιστευτιών εγγράφων της Αγίας Έδρας (γνωστή σαν υπόθεση Vatileaks).
=== “Η επιτροπή έχει κάνει τη δουλειά της, και η έκθεση είναι στα χέρια του “Αγίου Πατέρα” από τον οποίο είχε λάβει την εντολή” δήλωσε ο Lombardi. “Εμείς δεν λειτουργούμε μετά από όλες αυτές τις εικασίες ή τις φαντασιώσεις ή τις απόψεις που εκφράζονται σχετικά με το θέμα, και μη περιμένετε καν, από τους τρεις καρδινάλιους να δίνουν συνεντεύξεις, επειδή η γραμμή που συμφωνήθηκε, είναι να παραμείνουν σιωπηλοί και να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες για το θέμα αυτό”
=== Αλλά ο διευθυντής του Tv2000, Dino Μποφφό επέμεινε, στο ότι η απόφαση του Πάπα να φύγει, θα πρέπει να συνδυαστεί, με το ότι ήθελε να “βάλει τέλος σε ενέργειες μιας διαχείρισης, η οποία μπορεί να προσβάλλει το ολιγαρκές και το ταπεινό” είπε, σχολιάζοντας τις φήμες σχετικά με το βαρύτητα των στοιχείων του φακέλου (της έρευνας) των καρδιναλίων, ο οποίος πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι η Αγία Έδρα θα πρέπει να απαλλαγεί από τις κακόφημες συνήθειες, να ασχολείται με ανώνυμες επιστολές χωρίς υπογραφές και χωρίς αποστολείς”
=== Καμία αυτεπάγγελτη εξέλιξη. Όσον αφορά το “Αυτεπάγγελτο του Πάπα, αυτό δεν είναι σε θέση να προβλέψει τα δημοσίευματα” πρόσθεσε στη συνέχεια, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού…. …. …. …. ….

ΠΗΓΗ:  repubblica.it

Απάντηση