ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ 1  === “Καζάν, καζάν” δηλαδή όλοι κερδισμένοι ή αν προτιμάται “μισά, μισά” θέλει τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου για να μην δημιουργήσει προβλήματα ο Ταγιπ Ερντογαν… 

  === Αν και η ελληνική πλευρά πήγε να περάσει ένα ευχάριστο 8ωρο στην Πόλη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι οι διεκδικήσεις παραμένουν. Κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε και με πoιον όρο τέθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών, ωστόσο στις δηλώσεις του ο Ταγιπ Ερντογαν ήταν ξεκάθαρος. Χρησιμοποιήσε, αν και στα τουρκικά, έναν διεθνή όροι που επί της ουσίας σημαίνει συνεκμετάλλευση πετρελαίων.
=== Ο όρος win-win που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν σημαίνει κοινά κέρδη για τις δύο πλευρές που συνεργάζονται σε ένα έργο. Ποιο είναι το έργο; Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται είτε στην ΑΟΖ της Ελλάδας, είτε στην ΑΟΖ της Κύπρου. Με αφορμή τα… δικαιώματα της βόρειας, της κατεχόμενης δηλαδή, Κύπρου στα κοιτάσματα της Κύπρου ο Τούρκος Πρωθυπουργός θέλει κοινές ενέργειες στην εκμετάλλευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θξα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην Κύπρο, όσο και στο ζήτημα της Ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου.
=== Η ελληνική πλευρά πάλι απάντησε με τη γνωστή φράση ότι θα πρέπει όλοι να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Με λίγα λόγια η απάντηση ήταν όχι, αλλά απ’ την άλλη δεν υπάρχει και κίνηση κήρυξης της ΑΟΖ προς τα… ανατολικά. 
=== NEWSIT
=== Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Όταν λέω κάτι, στην αρχή μοιάζω με τον τρελό της παρέας. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι η αισχρή σιωνιστική κατοχή, μας μετακίνησε από το δεδομένο και κατοχυρωμένο διεθνώς δικαίωμα μονομερούς ορισμού των ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ (όπου το Αιγαίο μετατρέπεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ), στη ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ, των Λυγερών και Καρυώτηδων ΤΟΥΒΛΩΝ ή ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ WINdow ΤΗΣ ΑΟΖ!!!!

Απάντηση