Πέθανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Rafael Chávez Frías

6 Μαρτίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Hugo Rafael Chávez Frías  === Μετά από επώδυνη διετή μάχη με τον καρκίνο, πέθανε χθές το βράδυ, ο για 15 χρόνια ηγέτης της Βενεζουέλας Hugo Rafael Chávez Frías.

=== Hugo Chávez γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1954 σε μια μεσοαστική οικογένεια και ανδρώθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας. Μετά από συμμετοχή σε 3 ή 4 πραξικοπήματα κατέλαβε την εξουσία και με τη συνδρομή της παραστρατιωτικής οργάνωσης MBR-200, κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του, διενεργούσε αμφιλεγόμενες εκλογές ανά 6ετία και ένα δημοψήφισμα επικύρωσης ενός συντάγματος.

  === Σαφέστατα, παρά το ότι είχε φανατικούς και ισχυρούς εχθρούς, μέσα και έξω από τη Βενεζουέλα, ο Hugo Chávez ήταν δυνότατος λαϊκός ρήτορας και μάγευε τις μάζες. Ήταν σαφέστατα ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη χώρα του, από της εποχής της Μπολιβαρινής επανάστασης, και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού του τον αγαπούσε πραγματικά.

  === Από καθαρά πολιτικής απόψεως, εγώ τον έχω επικρίνει για τους παρακάτω λόγους:

  1.—- Διότι είχε εφαρμόσει καπιταλιστική πολιτική, ενδεδυμένη με αριστερίστικη φρασεολογία.

  2.—- Διότι είχε πει χοντρά ψέματα για το ΔΝΤ, του οποίου τις οδηγίες ακολούθησε μόλις κατέλαβε την εξουσία και είναι άγνωστο αν και σήμερα δεν είναι η Βενεζουέλα κάτω από την εποπτεία του ΔΝΤ.

  3.—- Διότι είχε πει ψέματα για την «Τράπεζα του Νότου» η οποία ναι μεν δημιουργήθηκε με εγχώριους οικονομικούς πόρους, αλλά σήμερα εύκολα διαπιστώνει κανείς, ότι είναι ακόμα ένα χρηματοοικονομικό παιχνίδι του διεθνούς σιωνιστικού κεφαλαίου.

  4.—- Διότι έβγαλε τα αποθέματα σε χρυσό της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, και τα τοποθέτησε στις τράπεζες των υποτιθέμενων εχθρών του.

  5.—- Διότι είχε πει ψέματα για τις πολυεθνικές πετρελαίου, οι οποίες ποτέ δεν έπαψαν να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται τα πλούσια πετρελαϊκά αποθέματα, της μονίμως ΠΑΜΠΤΩΧΗΣ Βενεζουέλας.

  6.—- Διότι είχε πει χονδροειδέστατο ψέμα, για δήθεν χορήγηση φθηνού πετρελαίου, σε φτωχές χώρες και σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

  7.—- Διότι παρά το ότι από απόψεως εξουσίας, ήλεγχε ΑΠΟΛΥΤΑ τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας του επί 15 συνεχόμενα χρόνια, εκτός από τη κατασκευή 50- 60.000 εργατικών κατοικιών, στη πραγματικότητα κληροδοτεί στον λαό της Βενεζουέλας την απόλυτη φτώχεια, ένα πανάθλιο σύστημα υγείας και ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές εξαρτήσεις και τους πραγματικούς διαχειριστές του ορυκτού πλούτου της Βενεζουέλας.

  === Ξέρω ότι κάποιους φίλους τους στεναχώρησα, αλλά καλό είναι να ερευνήσουν αντικειμενικά και να θυμούνται ότι ο Τσάβες «ανέτρεψε» μια οικονομική πολιτική, αλλά όχι την…. υπουργό οικονομικών Maritza Izaquirreτου!!!! Κατασκεύασε «κρατική» εταιρεία πετρελαίου, αλλά τη παρέδωσε εξ αρχής, στον μεγαλοεπιχειρηματία Roberto Mandini. Υπομονή. Όταν δεχθούμε τις αλήθειες, η πραγματική επανάσταση δεν θα αργήσει.

  === Στην αντίπερα όχθη, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ, ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Rafael Chávez Frías, είχε μια τρισάθλια, φασιστική αντιπολίτευση, ένα συνονθύλευμα κακοποιών, διεφθαρμένων, αναξιόπιστων και ανίκανων στοιχείων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τερατώδη και βλακώδη ψέματα, για να αντιπολιτευθούν τον Hugo Chávez. Αυτά τα βλακωδέστατα ψέματα, δεν αξίζει να τα αναπαράγει κανείς ούτε αρνητικά.

  === Σε τελική δε ανάλυση,  ο ίδιος ο λαός της Βενεζουέλας φαίνεται να ήταν ικανοποιημένος με τον ηγέτη του Hugo Rafael Chávez Frías και αυτό έχει τη μέγιστη σημασία του, ώστε κανένας μας έξω από αυτόν τον λαό, όποιες αντιρρήσεις και αμφισβητήσεις κι΄ αν έχει για το συγκεκριμένο πρόσωπο, να μη δικαιούται να παρεμβαίνει και να επιδιώκει την ανατροπή μιας επιλεγμένης από τον λαό κατάστασης εξουσίας.

  === Η κηδεία του Hugo Rafael Chávez Frías θα γίνει τη Παρασκευή. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *