TELEPOLIS  === Μπαρμπανίκο,
=== σχετικά μέ τήν ανάρτησή σου: 
Ο μαύρος Σεπτέμβρης του ευεργέτη χωρίς ευεργεσίες Αρτέμη Σώρρα — Εκτός από χρυσά φράγκα, στέρεψε και από φίλους.  (http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/32423),  σού στέλνω μεταφρασμένη ανάρτηση γερμανικής ιστοσελίδας. (http://www.heise.de/tp/artikel/37/37771/1.html)
Φαίνεται πώς  ακόμη καί τά βόδια οί Γερμανοί τούς πήραν χαμπάρι.

  === “Με σλόγκαν το -600 δισεκατομμύρια δολάρια θα σώσουν την Ελλάδα-, πολλά ελληνικά ΜΜΕ έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων.

  === Μια ομάδα ελληνικής καταγωγής Αμερικανών πολιτών κατάφερε, για δεύτερη φορά να ξεγελάσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ισχυρίζονταν αποφασιστικά ότι διαθέτουν 600 δισεκατομμύρια, έτσι ώστε να εξαγοραστεί τόσο το ελληνικό χρέος και με άλλα 50 δισεκατομμύρια το χρέος της Κύπρου και να αναθερμανθούν οι οικονομίες των δύο χωρών. Κάτι τέτοιο το άκουγαν ευχάριστα οι Ελληνες, οι οποίοι είχαν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας. Χωρίς αντάλλαγμα δεν θα χάριζαν τα χρήματα αυτά οι αυτοαποκαλούμενοι ευεργέτες. Μιά τροποποίηση του Συντάγματος και άμεσες εκλογές (έλεγαν) ότι θα αρκούσαν για να εισρεύσουν τα χρήματα.

  === Στις 30 Σεπτεμβρίου, η ομάδα E.N.D. (End National Debt), καλεί σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο όχι φτηνό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο President Hotel. Ο πρόεδρος του E.N.D., ο χειρούργος Εμμανουήλ (που ονομάζεται Μανώλης) Λαμπράκης, παραπονέθηκε πικρά ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς του αρνήθηκε μία ώρα ακρόασης, ενώ από την άλλη συνεχώς διαπραγματεύεται με την τρόικα και ζητιανεύει από αυτήν χρήματα. Ο Λαμπράκης (ισχυρίστηκε) ότι θα μπορούσε, “κυριολεκτικά μέσα σε τρία λεπτά, να κάνει ανάληψη 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την τράπεζα.”

  === Ο Λαμπράκης εξηγούσε συνεχώς ότι δεν θα δώριζε τα χρήματά του. Το φαινομενικά μυθικό ποσό (είπε) ότι ήταν σε μορφή αμερικανικών κρατικών ομολόγων, κατατεθημένων σε ειδικό λογαριασμό της καναδικής τράπεζας Diamond και Diamond. Ο λογαριασμός αυτός θα μπορούσε να προσεγγιστεί μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Κατ αρχήν σχεδόν κανείς δεν ενδιαφερόταν για τις δυσοίωνες προϋποθέσεις. Επειδή η προοπτική της άμεσης εξαγοράς του συνολικού χρέους κάλυπτε όλες τις αμφιβολίες.

  === Στην δημοσιότητα έφερε (υποστήριξε) το “θέμα”, το οποίο αναδημοσιεύτηκε αμέσως από τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με το Zougla Internet Magazine.

  === Never ENDing Story

Αλλά γιά μιά στιγμή; Zougla, Τριανταφυλλόπουλος, E.N.D.; Δεν υπήρξε και παλαιώτερα ένα θέμα με τα πρόσωπα αυτά; Σωστά! Πριν σχεδόν ένα χρόνο ο Τριανταφυλλόπουλος είχε ανακαλύψει ότι, από μία από καιρό ξεχασμένη τράπεζα, Banque D’Orient, υπήρχαν μετοχές σε κυκλοφορία. Η αξία των μετοχών αυτών ήταν τότε € 670 δισεκατομμύρια.

Τι σύμπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε. Ακόμη και η οργάνωση, η οποία κατείχε τις μετοχές αυτές εκείνη την εποχή ήταν η E.N.D. Το 2011 ήταν στην E.N.D. ο Λαμπράκης πρόεδρος, ένας κύριος Αρτέμης Σώρρας, και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Θόδωρος Καρυώτης. Ο τελευταίος ήταν, όπως τον περιέγραφε ο αρχηγός του κόμματος “καθηγητής του πανεπιστημιακού συστήματος της πολιτείας Μέριλαντ στις ΗΠΑ, ειδικεύεται στο ναυτικό δίκαιο και ήταν μακροχρόνιο μέλος του ΠΑΚ (από το οποίο προήλθε το ΠΑΣΟΚ), ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Ναυτικό Δίκαιο». Ηταν στο νούμερο τέσσερα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος στις δύο βουλευτικές εκλογές του 2012. Δεν κατόρθωσε να μπεί στο κοινοβούλιο παρόλο της προσωπικής του φιλίας με τον επικεφαλής του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, επειδή το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε χαμηλά ποσοστά.

Προφανώς ήταν γιά ορισμένους δημοσιογράφους ένας άνθρωπος του διαμετρήματος του Καρυώτη σαν αντιπρόεδρος της οργάνωσης, εγγύηση και κύρος. Ίσως αυτό να τούς εμπόδισε να αναζητήσουν το οικονομικό υπόβαθρο των «ευεργετών».

  === Ποιος είναι ο υπερπλούσιος Έλληνας Λαμπράκης;

Κανείς δεν αναρωτήθηκε, γιατί ο Λαμπράκης και οι συν αυτώ με τα δισεκατομμύρια τους δεν εμφανίζονται στην περίφημη λίστα του Forbes. Το νούμερο τρία στον κατάλογο του Forbes, ο Warren Buffet, έχει μόνο τα τιποτένια 44 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία. Πώς λοιπόν μπορεί μια χούφτα, σε μεγάλο βαθμό αγνώστων Ελλήνων, να ελέγχουν $ 670 δισεκατομμύρια; Μια περαιτέρω σύγκριση του μεγέθους είναι η αναφορά στο μεγαλύτερο πιστωτή των ΗΠΑ. Η Κίνα κατέχει 1,17 τρισεκατομμύρια δολλάρια από το χρέος των ΗΠΑ.

Θα εκπλαγεί περισσότερο ο χρονογράφος, όταν κάνει μιά επιμελή έρευνα γύρω απο τον Λαμπράκη στη μηχανή αναζήτησης της Google. Εκεί φαίνεται ότι ο Λαμπράκης βρίσκεται σε σχεδόν χρόνια πτώχευση στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2012 πτώχευσε μία από τις εταιρείες του επειδή του έλειπαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, το Μάιο του 2012 του συνέβη ακριβώς το ίδιο καί τον Ιούλιο του 2010 κατέληξε άλλη μία εταιρεία του Λαμπράκη ενώπιον των δικαστηρίων των ΗΠΑ γιά πτώχευση.

Τουλάχιστον είναι αληθή τα βιογραφικά στοιχεία του Καρυώτη που μεταγράφεται σε αγγλόφωνες χώρες και Θεόδωρος Καριώτης καί που αυτοεπαινείται σαν «μεγάλος Έλληνας καθηγητής”. Ο άνθρωπος διδάσκει πραγματικά οικονομικές επιστήμες και κάνει επίσης εγγραφές των διαλέξεών του σε βίντεο και τις ανεβάζει στο διαδύκτιο μαζί με την βιβλιογραφία.

Ενδεχομένως θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει, ότι ένα καναδικό “έγγραφο” που παρουσιάστηκε από την Zougla.gr, δεν αναφέρει πόσα χρήματα έχει η ομάδα στη διάθεσή της, αλλά περιέχει μόνο μια επιβεβαίωση της γνησιότητας της υπογραφής. Το ότι τα ίδια άτομα είναι πίσω από τα δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα με το ίδιο ακρώνυμο δεν έχει πλέον σημαντικό βάρος. Το Ελληνικό Ίδρυμα E.N.D. – Ellas Never Dies και το αμερικανικό E.N.D. – End National Debt. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς ότι οι λειτουργοί της Ellas Never Dies σε αντάλλαγμα για το δώρο τους ζητούν την επαναφοράς της αρχαίας ελληνικής ως επίσημη γλώσσα του κράτους.

Ετσι κατάφερε ο Λαμπράκης μαζί με τον σύντροφό του Σώρρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 χωρίς αντιφάσεις να διακηρύξει ότι “στο Τορόντο του Καναδά, στην κεντρική τράπεζα βρίσκονται κατατεθιμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια γιά λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας”. Οι δύο κύριοι ζητούσαν όχι περισσότερο από 0,5% τόκο από την Ελλάδα και για τα $ 50 δισεκατομμύρια γιά την Κύπρο απολύτως κανένα τόκο. Τα δάνεια, διότι έτσι ονομάζονταν πλέον οι πατριωτικές φιλανθρωπίες, θα είχαν διάρκεια 50 ή 100 έτη. Οι δύο κύριοι είχαν ήδη μιλήσει μόλις 3 λεπτά στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο μιάς όχι περαιτέρω περιγραφόμενης συνέλευσης γιά τα κράτη της Αφρικής, και έλαβαν 24 αιτήσεις γιά χορήγηση πίστωσης γιά δάνεια με επιτόκιο της τάξης του 0,5%.

Ως εκ τούτου, υποστήριξαν ότι σε αντάλλαγμα για την αποδέσμευση κεφαλαίων από το ελληνικό Κράτος θα πρέπει να εκπληρωθούν οι όροι τους. Εκτός από τις εκλογές και τη συνταγματική αλλαγή, όπως την φαντάζονταν το E.N.D. θα ήταν και ο διπλασιασμός των συντάξεων και των μισθών. Οποιος αμφέβαλε δημοσίως γιά τους ένδοξους διασώστες άκουγε από τον τηλεοπτικό σταθμό Extra 3 στο πρόγραμμα που ονομάζεται «Makeleio”, ότι ήταν «φίλος των Εβραίων”.

  === Το όνειρο τελείωσε, “ο μεγάλος Έλληνας καθηγητής” έκανε λάθος

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τις φήμες για προσφορά 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως κακόβουλη φάρσα, Η υπόθεση όμως δεν είχε ξεξαθαρίσει πραγματικά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Αυτό που πραγματικά έχει στα χέρια της αυτή η ομάδα δεν είναι κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, αξίας 650 δισεκατομμυρίων δολλάρίων. Είναι γραμμάτια (υποσχετικές) αξίας 650 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Τα γραμμάτια αυτά εκδόθηκαν από αυτούς τους ίδιους, επειδή κατέθεσαν σαν εγγύηση κάποιες μετοχές της Banque D’Orient, οι οποίες εκτιμήθηκαν και έχουν ανάλογη θεωρητική αξία.

Την εμπειρογνωμάτευση για την εκτίμηση της αξίας της μετοχής αυτής την έκανε “ο μεγάλος Έλληνας καθηγητής” Καριώτης. Με δυσκολία και όχι ευχάριστα ομολόγησε σε μια ανοικτή επιστολή, ότι αρκετό καιρό παρακολουθούσε την υπόθεση χωρίς να αντιδρα, αλλά γιά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε ιδέα για τα πραγματικά κίνητρα της ομάδας. Τελικά υπολόγισε μόνο την θεωρητική αξία των μετοχών της Τράπεζας D’Orient. Παρεπιπτόντως, μετοχές της εν λόγω τράπεζας είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμες στο eBay. Η τιμή τους ανέβηκε σε σχέση με πέρυσι, φέτος είναι 267,99 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν μόλις 7,50 δολάρια.

Οι Λαμπράκης και Σώρρας δεν θα χαρούν και πολύ παρόλο που η “τιμή” των “μετοχών” ανέβηκε τόσο. Σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες κατέχουν τουλάχιστον σαράντα μετοχές, ως εκ τούτου, θα είχαν κερδίσει ούτε 10000 ευρώ. Στην Ελλάδα έχουν, ωστόσο, μεταξύ άλλων, νομικά προβλήματα, λόγω της απάτης τους, επειδή μηνύθηκαν από τον συντηρητικό βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη. Στην πατρίδα τους, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ξοπίσω τους το FBI. Οι ομοσπονδιακή αστυνομία δεν βλέπει με καλό μάτι, ότι μια χούφτα Ελλήνων ταξιδεύει ανά τω κόσμω και διαλαλεί ότι η ΗΠΑ τους χρωστούν 600 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ιστοσελίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έχει λιγότερα προβλήματα. Εξ αιτίας αυτής της ιστορίας είχε η ιστοσελίδα του, μέσω της οποίας πουλάει ο Μάκης θαυμαστά νανοβιολογικά μπουφαν, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Μετάφραση από γερμανική ιστοσελίδα.
08.10.2012

http://www.heise.de/tp/artikel/37/37771/1.html

Αυτόλυκος”

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
Αγαπητέ φίλε ΑΥΤΟΛΥΚΕ, χθες υποσχέθηκα συνέχεια, η οποία ναι μεν θα υπάρξει, αλλά το γράμμα σου με αιφνιδίασε και με…. αποσυντόνισε, διότι το περιεχόμενο της Γερμανικής ανάρτησης που μου έστειλες, καλύπτει το 60% του περιεχομένου της…. συνέχειας, όπως τη σχεδίαζα. Τελικά, μετά από λίγη σκέψη, βάζω αυτούσια τη Γερμανική ανάρτηση και θα δω πως θα κλείσω το θέμα. Έτσι κι΄ αλλιώς, οι περισσότεροι πρωταγωνιστές ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΣ!!!!! Μου αφαίρεσες όμως τη χαρά να αναφερθώ πρώτος στην ανάμειξη του FBI. Πιστεύω ότι την γνωρίζουν όλοι οι πρωταγωνιστές της απάτης ΚΑΙ Ο…. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο δε Αρτέμης Σώρρας, δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε 1 προς 670.000.000.000 $, να τολμήσει να πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ. Αν ξεγελαστεί ποτέ και το κάνει, θα έχει τη τύχη του Κοσκωτά. Ο Καρυώτης πιστεύω ότι από την αρχή ήξερε ότι συμμετέχει σε τουλάχιστον ύποπτη υπόθεση. Από τον Σεπτέμβριο δε του 2011 ήξερε τα πάντα!!!!! Γιατί ήταν ενεργός υποστηρικτής, τουλάχιστον άλλους 10 μήνες???????????????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

2 Comments

  • Ο/Η Αυτόλυκος λέει:

    Μπαρμπανίκο,
    δυστυχώς έχασα ένα κείμενο μέ έρευνα πού είχε κάνει κάποιος, μάλλον χρηματιστής ή στέλεχος τράπεζας, γιατί ήταν φανερό πώς ήταν καλός γνώστης τού αντικειμένου. Έλεγε πώς η τράπεζα τού Καναδά πού αναφέρουν δέν υπάρχει, αλλά ψάχνοντας στό site τής Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς-γραφείο Σικάγου- βρήκε σύσταση τής Επιτροπής πού λέει ότι: Πρόκειται γιά διαδικτυακή τράπεζα, μήν κάνετε δουλειές μαζί τους. Επίσης ότι βρήκε πώς η έδρα τής “τράπεζας” είναι στό Λάγος τής Καραϊβικής. Έλεγε καί γιά Instruments, τά οποία είναι ενοικιαζόμενα κεφάλαια πού δέν μπορούν νά χρησιμοποιηθούν γιά τίποτε, παρά μόνον γιά νά δείχνει κάποιος ότι έχει κεφάλαια, τά οποία όμως δέν έχει.

    • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

      Κι΄ εγώ διάβασα σε Ελληνοαμερικάνικο σάϊτ, ότι πρόκειται για εταιρεία που παίζονται περίεργα και απίθανα στοιχήματα (CDOs), σύμφωνα με τα οποία οι αποδώσεις μπορεί να είναι επιπέδου αμερικάνικου Τζόκερ, μετά από 40 τζακ-ποτ!!!

Απάντηση