ΣΑΜΑΡΑΣ και Γραμματέα  === Είχε γραφτεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 7 ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ, 22+ ΩΡΕΣ ΤΟ 24ωρο!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!! και επειδή ότι γράφει δεν ξεγράφει, νόμιζα αφελώς ότι αυτό ήταν το Πανελλήνιο ρεκόρ αρπαχτικής τέχνης, από λαμόγια μεσαίου κυβισμού….. Αμ, δεν…. “Ποιος θα μας φυλάξει απο τους φυλακες???” μου λέει ο Τ.Ν. και μου στέλνει το μαντάτο:

  === ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ 7 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!

  === Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην (αμαρτωλή) Επιτροπή Ανταγωνισμού.

   === Η εισαγγελέας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, ζητεί να διερευνηθούν οι καταγγελίες που φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει παράνομες καταβολές ποσών σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.
=== Η εισαγγελική έρευνα θα ξεκινήσει με την καταγγελλόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα επεκταθεί και σε άλλες Αρχές.
=== Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στο πόρισμά του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διατηρήθηκαν επί μακρόν υψηλές αποζημιώσεις σε μέλη της και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που επιβάλλει την κατά το ήμισυ μείωσή τους.
=== Το επίμαχο δημοσίευμα που έλαβε υπόψη της η εισαγγελία, υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών πλέον ζητά την επιστροφή μεγάλου μέρους των δαπανών αυτών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», καθώς η Αρχή δεν προέβη στις οριζόμενες από τους ειδικούς νόμους του 2010 και 2011 μειώσεις μισθών.
=== Στις διαπιστώσεις του ΓΛΚ μάλιστα, αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος.

  === Επτά συνεδριάσεις σε μία ημέρα!!!!!!!!!!!
=== Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.
=== Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρονται να καταδεικνύουν ότι οι νόμοι για περικοπή των αποζημιώσεων στο ήμισυ, ουσιαστικά εφαρμόστηκαν μετά τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κυριτσάκης τον Δεκέμβριο του 2011 ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο την ανάκληση των μειώσεων και την επιστροφή των αποζημιώσεων στα επίπεδα του 2009.
=== Τέλος οι υπάλληλοι της Επιτροπής εμφανίζονται να αμείβονται κανονικά ακόμη και ημέρες που απεργούσαν.
=== Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών έχει προσδιορίσει τα παράνομα ποσά που έλαβαν μέλη και υπάλληλοι της Επιτροπής και σκοπεύει να παρακρατεί το 10% των μισθών τους μέχρι να εξοφληθεί το ποσό, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση έχει γίνει και σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης του οφειλέτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε στο in.gr

Προχωρά ο ανταγωνισμός φίλε μου… Προχωρά με τις τσέπες γεμάτες…. Να ξέρεις, ότι αυτοί, μεταξύ των συνεδριάσεων της….. ίδιας μέρας, διαγωνίζονται και στο ποιος θα κατουρήσει πιο μακριά, για να μη χάσει τη φόρμα του…..

 

Απάντηση