ΟΡΝΙΑ 1  === ΣΧΟΛΙΟ – ΠΡΟΛΟΓΟΣ  ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
1.—- Το ότι υπάρχουν πολλοί μεγαλοαπατεώνες μεγαλογιατροί, να μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία. Σας το προσυπογράφω και με τα δύο χέρια. Αλλά επίσης σας προσυπογράφω, ότι πολλές έρευνες, θάβονται στα συρτάρια αρχιεπιθεωρητών και αν καμιά υπόθεση καταλήξει στον Εισαγγελέα, περιέργως τη στέλνουν οι αρχιεπιθεωρητές, με κολοβά στοιχεία. Να προσθέσω δε, ότι εγώ είχα ερευνήσει σοβαρότατη υπόθεση, η οποία δεν μπορούσε να μην σταλεί στον Εισαγγελέα. Κλήθηκα και έδωσα κατάθεση σαν αυτός που διενήργησε την έρευνα, αλλά περιέργως, στο δικαστήριο, δεν κλήθηκα εγώ, αλλά άσχετο πρόσωπο!!!….
2.—- Εν προκειμένω τι έχουμε??? Αναμφισβήτητα στα υπουργικά γραφεία του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ από κάθε άποψη και εποχή υπουργείου υγείας, υπάρχουν πορίσματα φωτιά, από επιθεωρητές ΣΕΥΥΠ και από ΣΔΟΕ, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι ο Σαλμάς ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ προχθές στην εκλογική του περιφέρεια και ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ. Ένας τρισάθλιος κοπρίτης είναι. Τι νομίζετε? Λέτε να τον έπιασε ξαφνικά κόψιμο για διαφάνεια και ξύπνησε η ανύπαρκτη ηθική του??? Ένα πιόνι μιας ξεφωνημένης κυβέρνησης είναι!… Ανακοίνωσε λοιπόν, όλες κι΄ όλες, 12 σκουριασμένες υποθέσεις, με ένα βάθος χρόνου 15 μηνών, όταν μόνο εγώ, παρέδιδα κατά μέσο όρο, 30 στοιχειοθετημένα πορίσματα φωτιά τον χρόνο. Αλλά σας βάζω στην άκρη τις συγκρίσεις. Αναρωτηθείτε όμως, το από που αντλεί το δικαίωμα αυτός ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ, να κρύβει επί 10, 13 ή 15 μήνες στα υπουργικά συρτάρια υποθέσεις που πρέπει να σταλούν στον εισαγγελέα??? ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ!!! Και προσέξτε τον. Δεν τα έστειλε ακόμα!!!! Απλά λέει ότι ΘΑ τα στείλει!!!! Και 15 μήνες, τα στοιχεία κάθε έρευνας έμειναν απείραχτα????? Για να τα πειράξουν τα κράταγαν και όχι για…. ανάπαυση….
=== Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η αφορμή, της απόπειρας σφαλιαρίσματος του Σαλμά στην εκλογική του περιφέρεια. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ, ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΧΑΣΤΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΜΨΗ

  === ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

  === Στον εισαγγελέα οι εμπλεκόμενοι στις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ανάμεσά τους καθηγητής Οφθαλμολογίας
=== “ygeiapress”

=== Δώδεκα περιπτώσεις παράνομων παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων, εντοπίστηκαν από τους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, οποίος παρέπεμψε όλες τις υποθέσεις στον Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι οι υποθέσεις αυτές ήταν η αιτία για την έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά.
=== Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώθηκαν οι εξής περιπτώσεις:

  • Στις 8- 02-2013 σε εταιρεία εμπορικών αντιπροσώπων φαρμάκων στην Καλλιθέα , η οποία είναι θυγατρική Βουλγάρικης εταιρείας με κοινό ιδιοκτήτη έλληνα γιατρό διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούσε τριγωνικές ενδοκοινοτικές εξαγωγές φαρμάκων σε Βουλγαρία, Αγγλία και Γερμανία με φάρμακα που προμηθευόταν από φαρμακεία όλης της χώρας και τιμολογούσε στην μητρική στην Βουλγαρία. Τα φαρμακεία που προμήθευαν φάρμακα από 20-12-2011 έως 15-01-2013 είναι 202. Παράλληλα κατασχέθηκαν και σαράντα οκτώ(48) σκευάσματα τα οποία ήταν μισοκατεστρεμμένα και έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας.
• Επίσης από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) διαπιστώθηκε ότι σε φαρμακαποθήκη με έδρα το Περιστέρι από τον Ιανουάριου του 2013 προμηθευόταν φαρμακευτικά σκευάσματα από 240 φαρμακεία και πραγματοποιούσε παράλληλες εξαγωγές.

  • Από έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στις 5-02-2013 σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώθηκε η εμπλοκή 29 φαρμακείων σε αγοραπωλησίες φαρμάκων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  • Σε έλεγχο στις 4-04-2011 φαρμακαποθήκη στον νομό Μεσσηνίας διενεργούσε εξαγωγές από φάρμακα που προμηθευόταν από διάφορες εταιρείες εισαγωγής φαρμάκων καθώς και από δέκα πέντε(15) φαρμακεία της Πελοποννήσου και όμορων Νομών. Τα συγκεκριμένα φαρμακεία έστελναν φάρμακα στην επιχείρηση εκδίδοντας Δελτία Αποστολής χωρίς να εκδίδουν τιμολόγια, ως όφειλαν. Η επιχείρηση τους εξέδιδε πιστωτικά τιμολόγια παρόλο που δεν ήταν η προμηθεύτρια τους επιχείρηση.
• Σε έλεγχο στις 27/06/2011 σε φαρμακείο στην Πελοπόννησο διαπιστώθηκε ότι εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε φαρμακευτικά είδη διενεργούσε ενδοκοινοτικές εξαγωγές. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι διαμεσολαβεί στις εξαγωγές στην Γερμανία με άλλα 40 φαρμακεία σε όλη την χώρα. Από πληροφορίες που απέστειλαν οι Γερμανικές Αρχές αναφέρεται ότι οι πωλήσεις των φαρμακείων είναι εικονικές ως προς την εταιρεία η οποία δεν εξέδιδε τιμολόγια.
• Σε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι στο χρονικό διάστημα από 18.06.2010 έως και 16.96.2011 είχε εξαγάγει 930 τεμάχια συγκεκριμένου φαρμάκου αξίας 721.665,47 ευρώ από δέκα έξι παρτίδες αν και είχε προμηθευτεί μόνο δύο τεμάχια.
• Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 1 -09 -2011 στο Ιατρείο Καθηγητή Οφθαλμολογίας και Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ψυγείο εντός του ιατρείου του 39 κουτιά συγκεκριμένου φαρμάκου από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας (κουπόνια). Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε έξι περιπτώσεις έφεραν τον ίδιο μοναδικό αριθμό σκευάσματος, δηλαδή είχαν εκτελεστεί οι συνταγές, είχαν επιβαρυνθεί τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να χορηγηθούν στους ασθενείς. Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους ο συγκεκριμένος Καθηγητής Οφθαλμολογίας προμήθευε τον ιδιοκτήτη φαρμακείου στο κέντρο της Αθήνας (προηγούμενη περίπτωση) με φάρμακα χωρίς παραστατικά που του τα έδινε στην είσοδο πολυκατοικίας σε κούτες με παγοκύστες. Για κάθε σκεύασμα έπαιρνε 350 ευρώ.
• Φαρμακείο στην Πελοπόννησο διαπιστώθηκε ότι είχε συναλλαγές με οκτώ φαρμακεία από την Κέρκυρα όπου αγόραζε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από εξαγώγιμα φάρμακα τα οποία στη συνέχεια πωλούσε κυρίως σε φαρμακαποθήκες της Αθήνας. Στη συνέχεια τα φάρμακα εξάγονταν στην Γερμανία χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγορών. Επιπλέον επτά από αυτά είχαν πραγματοποιήσει εξαγωγές στην Κύπρο εμπορευμάτων συνολικής αξίας 1.815.330 ευρώ για τα οποία δεν είχαν δηλωθεί οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις τους.
• Στις ενδοκοινοτικές παραδόσεις φαρμάκων από τα φαρμακεία της Κέρκυρας, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 26-07-2012, εμπλέκονται και εμπορικοί αντιπρόσωποι μεσολάβησης πώλησης φαρμάκων από τους οποίους κατασχέθηκαν 36 σκευάσματα για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς ενώ έξι από αυτά ήταν χωρίς ταινίες γνησιότητας.
• Σε έλεγχο στις 29-05-2012 σε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι εξήγαγε φάρμακα στην Γερμανία αξίας 150.977,51 ευρώ ενώ δεν είχε υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος την τελευταία δεκαετία, δεν τηρούσε βιβλία και δεν εξέδιδε θεωρημένα παραστατικά. Επιπλέον κατασχέθηκαν 1.180 κουτιά φαρμάκων από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι ταινίες γνησιότητας και βρισκόταν στα ράφια του φαρμακείου. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ. Επιπλέον διακίνησε 1.350.000 κουτιά αναβολικών σκευασμάτων αξίας 2.263.237 ευρώ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά πωλήσεων.
• Στις 16-02-2012 σε φαρμακείο στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στον Νομό Κορινθίας βρέθηκαν 440 σκευάσματα με επανακολλημένες ταινίες γνησιότητας και 70 σκευάσματα χωρίς ταινίες γνησιότητας. Τα φάρμακα βρέθηκαν σε ψυγείο που βρισκόταν στην επιχείρηση καθώς σε κουτιά υποδημάτων που ήταν τοποθετημένα στα ράφια διπλανής επιχείρησης. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ.
• Στις 23-1-2012 σε φαρμακείο κατασχέθηκαν 140 σκευάσματα φαρμάκων από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας και τα οποία ήταν τοποθετημένα σε τραπέζι στον εσωτερικό χώρο του φαρμακείου. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ.

  === Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε :
Παρουσίασα σήμερα όπως είχα δεσμευθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που αφορούν στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από την χώρα. Ο φάκελος θα δοθεί στην δικαιοσύνη, το θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξει και θα αυστηροποιηθούν οι ποινές προκειμένου να αποκατασταθεί η αγορά κι αυτό γιατί η περιορισμένη διαθεσιμότητα για τα 75 σκευάσματα από τα 12.000 στην ελληνική αγορά αφορούν όλα σε φάρμακα που βρίσκονται σε εξαγωγές.
Είναι προφανές ότι οι παραβάτες δεν συμπαρασύρουν το κύρος του φαρμακευτικού επαγγέλματος διότι η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών κάνουν έντιμα την δουλειά τους και συνεισφέρουν στον χώρο της υγείας.
Τα ονόματα των φαρμακοποιών που εμπλέκονται στις ανωτέρω υποθέσεις με επιστολή μου στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου – του ζήτησα να κοινοποιηθούν και στους άλλους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας -θα τα επιδείξω στους συλλόγους όποτε μου ζητηθούν. Τέλος, σήμερα τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν και στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: iatroi.eu

Απάντηση