“Το Γρεκί” — Ένα οφειλόμενο αφιέρωμα.

13 Μαρτίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ  === Αν τριγυρνάς στα ιστολόγια και δεν έχεις πέσει επάνω σε σκίτσα του Γρεκίου, τι να πω…. Είσαι για σκότωμα. Εγώ το βλέπω συχνά και μερικές φορές το ζηλεύω, διότι είναι ο πιο καλός ανταγωνιστής. Και δεν είναι μόνο τα άριστα εικονοσκίτσα του. Το Γρεκί έχει άποψη, ιδέες και κουλτούρα επιπέδου. Έχει την ικανότητα να καταπιάνεται με ότι πέσει στην αντίληψή του και να το ξεζουμίζει για να εμφανιστεί η αλήθεια του. Το Γρεκί έχει ευαισθησίες!!!!! Σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν είναι να λες πολλά. Δεν θυμάμαι αν στο παρελθόν είχα κάνει αφιέρωμα. Το συνιστώ για επίσκεψη και διάβασμα, διότι είναι πολύ καλού επιπέδου, διότι είναι πραγματικά αδέσμευτο, διότι είναι καυστικό, πράγμα που βοηθά στην απολύμανση και διότι έχει ποικιλία και δεν το βαριέσαι. Θα το έχω στη δεξιά στήλη και με ένα ΚΛΙΚ θα προσγειώνεστε με ασφάλεια χωρίς ασφαλίτες σε ένα σωστό Γρεκοδρόμιο. Σαν δείγμα, σας βάζω την έναρξη από 4 πρόσφατα θέματά του. Καλό μπλογκάρισμα:

   === Ένα κράτος κουβάρι για να τ’ αρπάζουνε με χάρη
=== Δυο αιώνες το κράτος μας διοικείται από νομικούς. Μέχρι και δυο τρεις δεκαετίες πριν οι νομικοί αποτελούσαν την τρανή πλειοψηφία του κοινοβουλίου.
=== Αποτέλεσμα αυτής της αναπηρίας είναι ένα κράτος με απίστευτα πολύπλοκο και οπισθοδρομικό νομικό πλαίσιο που μας έχει δεμένους χειροπόδαρα και δεν μπορούμε να κουνήσουμε ρούπι.
=== Νομοί -ζόμπι υπεραιωνόβιοι εξακολουθούν να ρυθμίζουν ακόμα τις ζωές μας.
=== Από κοντά και ένα σύνταγμα- κουρελού που τα άρθρα του έρχονται να στρογγυλέψουν δεκάδες ερμηνευτικές διατάξεις με σκοπό να τα προσαρμόσουν ανάλογα με τα συμφέροντα του…. …. …. …. …. …. ….

===============
=== Η φτωχή Ευρώπη ζει με ελεημοσύνες
=== Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ…
ΑΝΕΡΓΟΣ -ΑΣΤΕΓΟΣ=== Η κρίση στην Ευρώπη έχει αυξήσει τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός χρειάστηκε να διανείμει πέρσι τις μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δύο από τα μέσα ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στους διαμορφωτές της γερμανικής κοινής γνώμης, το «Spiegel Online» και το «Zeit Online», πρόβαλαν χθες την είδηση αυτή, επικαλούμενα μια έκθεση που συνέταξε ο οργανισμός τον Ιανουάριο.

  === Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Ιβ Ντακόρ, από το Νέο Δελχί, όπου… … … … … … … …

===============

   === Άνεργος – Άστεγος – Απόκληρος

Πρωί Τρίτης, 12 Μαρτίου 2013, στη γωνία της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Δε φοβήθηκε να φωτογραφηθεί. Άλλωστε τι είχε να χάσει?

Τα 3 ΑΑΑ του «Πρωτογενούς Πλεονάσματος»! 
Στέκεται με βλέμμα απλανές προσπαθώντας να δει κατά που είναι ο δρόμος της ζωής που του έκλεψαν. Δυο βαλίτσες, ένα καρότσι και ένα κυπελάκι ζητιανιάς η περιουσία του. Άνεργος, Άστεγος, Απόκληρος από αυτή την κοινωνία του κέρδους και του καπιταλισμού. Κατέχει τα 3 ΑΑΑ της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας! Είναι μέρος του «Πρωτογενούς Πλεονάσματος». Περισσεύει από την εργασία, τη στέγαση και… … … … … … 
  ===============

   === Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Αλήθεια, τι σόι αξιοπιστία είναι αυτή που έχουμε ανακτήσει ως χώρα και για την οποία περηφανευόταν ο πρωθυπουργός μετά το καλοκαίρι; Αλήθεια, αισθάνεται κανείς να έχει αλλάξει κάτι ύστερα απ’ την «εξασφάλιση» της χωρίς αστερίσκους στήριξης των ευρωπαίων «εταίρων» και ειδικά του Βερολίνου για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Αλήθεια οι δόσεις δεν εξασφαλίστηκαν με τα μέτρα του Νοεμβρίου;

Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός τώρα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας; Σε σημείο μάλιστα που συνεδριάζουν μίνι υπουργικά συμβούλια υπό τον Μορς και τα φιλαράκια του. Σε σημείο που αυτοί οι απίθανοι τύποι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών στήνουν σαν την τελευταία συνοικιακή γκόμενα στο ραντεβού τον πρωθυπουργό μιας «ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας». Φαίνεται πως ούτε αυτοί «μασάνε» κύριε …Σαμαρά.

Ο Σαμαράς και ειδικά οι γελωτοποιοί του, Βενιζέλος και Κουβέλης σε ποιους απευθύνονται όταν λένε ότι δεν πρέπει να παραταθεί η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα, ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέες επιβαρύνσεις και ότι πρέπει να δοθούν διευκολύνσεις στους πολίτες για την αποπληρωμή οφειλών και χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες; Και σε ποιους προτείνουν να πάρουν μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας; Και με ποιους διαφωνούν ώστε να μη γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;

Μα φυσικά στην κυβέρνηση απευθύνονται θα…. …. …. …. …. …. …. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΓΡΕΚΙ

Απάντηση