ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  === Σε αντίθεση με
  === Η απάντηση ήρθε από τον επίτροπο Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για τα στεγαστικά δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών.

  ===  Η παρέμβαση του επιτρόπου ήρθε σε μια στιγμή κατά την οποία ένα από τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα είναι οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο Ολι Ρεν απαντά ότι οι διαδικασίες διακανονισμού δανειακών χρεών στην Ε.Ε. είναι «στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών». Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας «οι αρχές θα αναθεωρήσουν το υφιστάμενο πλαίσιο αφερεγγυότητας, με την τεχνική υποστήριξη διεθνών εμπειρογνωμόνων».

  === Σημειώνει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει «τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία», που αφορά στο «νόμο Κατσέλη» και «ενδεχομένως θέσπιση νέων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση». 

  === Ο επίτροπος επικαλείται ότι οι ρυθμίσεις θα γίνουν στην κατεύθυνση διατήρησης της «τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας», αλλά και της αποφυγής «χρήσης δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των δανειοληπτών».

ΟΛΙ ΡΕΝΑπό enet, μοντάζ Γρέκι
Αναρτήθηκε από Το Γρεκί

Απάντηση