ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  === Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των κυπριακών κομμάτων για την απόφαση του Eurogroup σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων.

  === Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή, ενώ το ΑΚΕΛ απαίτησε λύση «εκτός τρόικας και μνημονίων»

  === Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή για να σταλεί, όπως είπε, «το ηχηρό μήνυμα στο Eurogroup ότι η Κύπρος δεν δέχεται το κούρεμα»

  === Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Σαρρής «δεν ήταν κατάλληλα προετεοιμασμένος για το Eurogroup και ότι δεν είχε σχέδιο Β’»

  === «Στο ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από την πρώτη τοποθέτηση του Μάριου Κάρογιαν αλλά και από τις τοποθετήσεις και άλλων βουλευτών», ανέφερε.

  === «Ακόμη όμως και, αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την Κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών», πρόσθεσε.

  === Το ΔΗΚΟ αξιώνει γραπτή διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι, εάν φύγουν κεφάλαια από την Κύπρο, τότε αυτή θα στηρίξει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

  === Επίσης ζητά γραπτή εγγύηση ότι δεν θα επανέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Eurogroup και η τρόϊκα με νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν «κούρεμα», είτε μειώσεις μισθών ή συντάξεων.

  === Το ΔΗΚΟ ζητά ακόμα να υπάρξει ένα σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει ότι, αν σε κάποιο χρονικό διάστημα υπάρξουν άλλες οικονομικές δυνατότητες για την Κύπρο, τότε να υπάρξει απεμπλοκή από την απόφαση του Eurogroup.

  === Λύση εκτός τρόικας ζητάει το ΑΚΕΛ

  === Την αναζήτηση λύσεων εκτός τρόικας για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο, εισηγείται από τη δική του πλευρά το ΑΚΕΛ .

  === Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος επεξεργάστηκε έγγραφο θέσεων, στο οποίο αναφέρεται ότι θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση της Ρωσίας και δανεισμός, έστω και μικρών κεφαλαίων, από ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ONLYCY.COM

Απάντηση