ΧΑΛΚΙΣ ΑΟ 1967-1968  === Το 1967 η χούντα, επέβαλε στον Ολυμπιακό Χαλκίδας και στον Εύριπο Χαλκίδας, αναγκαστική συγχώνευση. Αυτή η παρέμβαση είχε το καλό, το ότι ππροέκυψε μια υπερομάδα, από τη συνένωση των ταλέντων των δύο ομάδων.  Και οι δύο ομάδες είχαν καλό υλικό, το οποίο έδεσε, λες και υπήρξε για να συνυπάρξει και να προκύψει ότι καλύτερο.

  === Η νέα ομάδα διέθεται περί τους 26 σχεδόν ισάξιους ποδοσφαριστές με τέλεια κάλυψη σε όλες τις γραμμές. Δεν είχε πρόβλημα ούτε από τραυματισμούς ούτε από τυχόν (σπάνιες) αποβολές. Πάντα είχε λύσεις με παίκτες βιρτουόζους από τον πάγκο, που δίψαγαν για διάκριση.

  === Παίκτες σαν τους Καγιά , Τοκπασίδη (τερματοφύλακες), σαν τους Τσάκαλο Δημ., Κακκαβά, Πατίκα, Κουτσουδάκη, Δεληγιάννη, Τσάκαλο Αν. (στην άμυνα), σαν τον Σούλη Παππά, Νίκο Σιμιτσή, Βλάχο (στη μεσαία γραμμή) και σαν τους Τοκπασίδη Β., Εμμανουηλίδη, Ρόγκα, Μπρατσιώτη, Βασιλάκο (στην επίθεση) και πολλούς άλλους, δεν διέθεται, όχι απλά άλλη ομάδα Β΄ Εθνικής, αλλά ούτε και κορυφαίες ομάδες της Α΄ Εθνικής.

  === Εκείνη η σπουδαία ομάδα απόκτησε τεράστια φήμη και την αμέσως επόμενη χρονιά γέμιζε γήπεδα, οπουδήποτε και αν έπαιζε. Κάθε Δευτέρα ο αθλητυκός τύπος των Αθηνών, αναφερόταν και σε νέο ρεκόρ εισιτηρίων που σημείωνε σε κάθε παιχνίδι!!! Δεν ήταν μόνο οι Χαλκιδαίοι οπαδοί. Ήσαν και οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας που τρελαίνονταν για να κερδίσουν την ΑΗΤΗΤΗ Χαλκίδα!!!! Ήσαν και οι οπαδοί άλλων ομάδων, που πήγαινε στα ππαιχνίδια της Χαλκίδας για να δει ωραίο ποδόσφαιρο!!!! 

  === Η ομάδα του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, της ποδοσφαιρικής χρονιάς 1968-1969, σχεδόν ίδια με τη προηγούμενη, ανέβηκε στην Α΄ Εθνική κάνοντας ποδοσφαιρικό περίπατο. Φίλαθλοι άλλων ομάδων έβλαπαν τα τριγωνάκια που ζωγράφιζαν στο γήπεδο, οι Παππάς, Τσάκαλος, Σιμιτζής, Τοκπασίδης και τ΄ άλλα παιδιά και παραμιλούσαν με ενθουσιασμό και θαυμασμό!!! Όλοι πίστευαν και πιστεύαμε, ότι εκείνη η ομάδα θα πρωταγωνιστούσε και στην Α΄ Εθνική.

ΧΑΛΚΙΣ ΑΟ 1968-1969  === Την επόμενη χρονιά, η ομάδα του ΑΟ Χαλκίδος πάλι κεντούσε στα γήπεδα, αλλά οι λαδωμένες χουντικές  σφυρίχτρες είχαν άλλη άποψη. Η ομάδα σφάχτηκε σαν πασχαλινό αρνί. Το πάλαιψε μέχρι τέλους, αλλά οριακά υποβιβάσθηκε.

  === Η μεθεπόμενη χρονιά ήταν σκέτη καταστροφή. Κάποιοι πήραν μεταγραφή. Κάποιοι μεγάλωσαν και έκαναν κοιλίτσα. Ήρθε και το τροχαίο, στο οποίο σκοτώθηκαν οι αδελφοί Τοκπασίδη και τραυματίσθηκαν σοβαρά κάποια άλλα παιδιά.

  === Από εκεί και μετά, η ομάδα της Χαλκίδας ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα τελευταία χρόνια ανεβοκατεβαίνει σε Γ΄και Δ΄ Εθνική.

  === Ο Μπαρμπανίκος, εύχεται ολόψυχα στη Χαλκίδα να ξαναβγάλει ταλέντα και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Εύχομαι ολόψυχα στη Χαλκίδα, να την ξαναβρούν αξιόλογοι διοικητικοί παράγοντας με ουσιαστικό διοικητικό ταλέντο, με όρεξη να βάλουν μια τάξη σε μια ομάδα που είχε κάνει χιλιάδες κόσμου να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: http://www.facebook.com/aoxalkisfc

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Μπαρμπανίκος ήταν ένα απλό μέλος, των εφήβων εκείνης της ομάδας. Μετά δύο χρόνια σταμάτησα και είχα άλλα ενδιαφέροντα. Είχαν ήδη σταματήσει άλλα παιδιά απογοητευμένα, που ήσαν ταλεντάρες. Εγώ απλά έπαιζα ξέροντας μέχρι που έφταναν οι δυνατότητές μου. (όλο μυστικά ξεφουρνίζω — χα – χα – χα!!!)

Απάντηση