Τα "αντιστασιακά" αυτοπαινέματα του νέου Γενικού Κουραμπιέ

Τα “αντιστασιακά” αυτοπαινέματα του νέου Γενικού Κουραμπιέ

   === Αγαπητέ Δημητράκη και γραφειοκράτη και μόνιμε υπάλληλε του ΚΚΕ.

  === Δεν θα σε συγχαρώ διόλου, διότι δεν μου γεμίζεις το μάτι και διότι κατέχω τις ευαισθησίες μου, τις οποίες και μη τολμήσεις να τις πειράξεις, διότι κινδυνεύουν με παντελή απώλεια οι χείρες σου.

  === Δημητράκη όπως γνωρίζεις, το Πολυτεχνείο και ο περί ου ο λόγος αγώνας, με τεράστια ευθύνη του κόμματος του οποίου πλέον είσαι Γενικός Κουραμπιές, εγέμισεν με κουραδομηχανές, καθώς και ποντικοκούραδα και μαγάρες αναξιοπρεπείς και οφείλουμε να το διαφυλάξομε.

Μανθάνω λοιπόν εκ του βιογραφικού σου, ότι και εσύ, αν και μακρόθεν έψαχνες να συγκεντρώσεις τα δικαιολογητικά για την εγγραφή σου στη Νομική το 1973, αλλά πρωτίστως δηλώνεις αγωνιστής και ξεσηκωτής της κατάληψης 15-17 Νοέμβρη 1973 και, αν και τα μάλα καχύποπτος (επειδή πολλά κωλόπαιδα έκαναν την ένδοξον φοιτητικήν εξέγερσιν κουρελού και μπιχλιμπίδι αράπικο με χάντρες και καθρεπτάκια) εν τούτοις εν τη επιφυλάξει μου, κατασυγκινήθηκα.

  === Δημητράκη, όπως ξέρεις, συμμετείχες στις εισιτήριες εξετάσεις, συμφώνως τω Βασιλικώ Διατάγματι Νο 142 του 1971 (ΦΕΚ Α΄ 125/24-6-1971), Περί εισιτηρίων εξετάσεων και εισαγωγής σπουδαστών εις τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ανωτέρας Σχολάς!!!!… Στο περίπου έτσι ήταν και το 1970 το δικό μου!!!… Ε, σίγουρα θα θυμάσαι ότι τότε, δεν ήταν όπως τώρα, που δίνουν Πανελλήνιες τον Μάη μήνα…. Ε, σίγουρα θα θυμάσαι, ότι πέρα από το ξεκώλιασμα για διάβασμα που χρειαζόμασταν τότες, ημείς οι εκ των λαϊκών μαζών προερχόμενοι και άφραγκοι, εξαντλούσαμε ΠΛΗΡΩΣ τον ΙΟΥΝΙΟ στα Λύκειά μας και οι διάφορες και πολλές προθεσμίες άρχιζαν να τρέχουν από Ιούλιο και μετά:

Το ΦΕΚ χρονοβόρων και μετά τις 20 Ιουλίου, διαδικασιών εισαγωγής στα ΑΕΙ του 1971

Το ΦΕΚ χρονοβόρων και μετά τις 20 Ιουλίου, διαδικασιών εισαγωγής στα ΑΕΙ του 1971

  —- Για προκήρυξη των εξετάσεων…

  —- Για υποβολή των αιτήσεων…

  —- Για διενέργεια των εισιτήριων εξετάσεων… (την έναρξη των οποίων δεν μπορώ να βάλω νωρίτερα της 20-7-1973 και διαρκούσαν 3 εβδομάδες)…..

  —- Για έλεγχο και βαθμολόγηση των γραπτών…

  —- Για επικύρωση των πινάκων εισακτέων από τον υπουργό της χούντας…

  —- Για διεκπεραίωση των αποτελεσμάτων στον τύπο, στα εξεταστικά κέντρα, στις κατά τόπον επιθεωρήσεις και κυρίως Δημητράκη, στον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΝ…..

  —- Για τις κατά περίπτωση ενστάσεις….

  —- Για την πρόσκληση των επιτυχόντων προς εγγραφήν…..

  —- Για κανένα φθηνό δωματιάκι στα Εξάρχεια…..

  === Να μη μεσολαβούσαν και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973 που έφεραν τόση ανακατωσούρα στη χούντα και πρόσθεσαν καθυστέρηση…..

Θέλω να πω (και μου το λένε πιεστικώς οι φίλοι, οι γειτόνοι κι΄ οι συγγενείς συνάμα) ότι τότε Δημητράκη (όπως κι΄ εγώ λίγα χρόνια νωρίτερα) πιάναμε και σχεδόν τρώγαμε και τον Δεκέμβρη για να αποφασίσουμε το κατέβασμα στας Αθήνας ένεκα της επιτυχίας μας και της το πρώτον εγγραφής μας, εκτός κι΄ αν ήμασταν μάγοι ή σπυρί στον κώλο μάγισσας και είχαμε την εισαγωγή στο τσεπάκι και προνοητικώ τω τρόπω τα επιταχύναμε υπέρ του δέοντος….

  === Όπως αντιλαμβάνεσαι Δημητράκη και χαρτογιακά μου, δημιουργούνται (έστω και εκ του μη όντως) εύλογες απορίες, για το πως ρε φούστη μου τα πρόκανες (όπως έλεγε κι΄ ο Χαρίλαος Φλωράκης) όλα και κατάφερες να κατέβεις απ΄ τη Λαμία και να εγκατασταθείς στην Αθήνα, πριν από τις 14 Νοέμβρη 1973, και να ξενοδουλεύεις και να οργανωθείς στην…. παρανομία και να πρωταγωνιστήσεις στη κατάληψη του Πολυτεχνείου, ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ….. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!

  === Δι΄ ό λοιπόν και δια να μην γινόμεθα αναιτίως κακόβουλοι και κακεντρεχείς και αμφισβητίες ενός αυτοδηλούμενου αγωνιστή και καταληψία του μαρτυρικού από κάλπικους αγωνιστές ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, σε καλώ και σε παρακαλώ, να εμφανίσεις την έγγραφον πιστοποίησιν της ημερομηνίας εγγραφής σου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ώστε να διαλυθούν τα νέφη και οι ομούχλες, διότι κινδυνεύω να αναφωνήσω και να ανακράξω χυδαίως και αναλόγως ενός επαναλαμβανόμενου ψεύδους, το οποίο πλείστοι όσοι αναρριχητές αισχρά χρησιμοποίησαν….

  === ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ” ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΟΚΟΥΡΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΦΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!!!!

Απάντηση