Ο Kassem Al-Khatib, ένας παλαιστίνιος και ο Gavin Webb, δεν θα προσθέσουν τις υπογραφές τους, στο βιβλίο του συμβουλίου της πόλης Stoke-on-Trent, για διαφορετικούς λόγους.
Το βιβλίο άνοιξε πριν από ένα χρόνο και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων στην πόλη, για τον εορτασμό της Ημέρα Μνήμης του “Ολοκαυτώματος”.
Ο κ. Al-Khatib είπε, ότι εάν ένα παλαιστινιακό μνημείο γενοκτονίας, στηθεί γύρω από το ξενοδοχείο, θα υπέγραφε ευχαρίστως το βιβλίο.
“Όταν ένα μνημείο, μνημείο γενοκτονίας, ένα παλαιστινιακό μνημείο γενοκτονίας, ανεγερθεί δίπλα στο εβραϊκό μνημείο, θα είμαι ευτυχής να το γιορτάσουμε”, δήλωσε στο BBC News ο σύμβουλος εργασίας για το Hartshill και το Penkhull.

Κατ ‘αρχήν ο κ. Gavin Webb, εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων στη πόλη Stoke-on-Trent, είπε ότι αρνήθηκε να υπογράψει το βιβλίο, λόγω της “βρωμερής δυσωδίας της υποκρισίας”, στο σύνολο της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική των Βρετανών.
«Χειρονομίες σαν αυτήν δεν σημαίνουν τίποτα και υπάρχει μόνο ένα μίγμα υποκρισίας που βρωμάει, σε όλα τα επίπεδα της εξωτερικής μας πολιτικής», είπε.
“Έτσι, για λόγους αρχής, αποφάσισα να μην υπογράψω αυτό το παλιόχαρτο”.
Σύμβουλοι και πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο, την Τετάρτη για μια τελετή, αφιερωμένη στα θύματα.
Άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη περιλαμβάνουν τη φύτευση 100 δένδρων ως πράξη μνήμης.
Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου δήλωσε ότι ελπίζει ο καθένας θα υπογράψουν το βιβλίο: “Είναι κρίμα που αυτό που έγινε, είναι ένα θλιβερό περιστατικό, που επισκιάζει τη σημερινή προσπάθεια για μια πολύ καλή ανάμνηση”.

Πηγή: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-stoke-staffordshire-12290915
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση