Το STRATFOR είναι ο δημοσιογραφικός βραχίονας των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών και σημειώνει επιγραμματικά τα παρακάτω, για την αναταραχή στην Αίγυπτο:

Έξυπνοι Ελιγμοί του Μουμπάρακ και του Αιγυπτιακού Στρατού

29 Γενάρη, 2011 0006 GMT —– Μετά από την ομιλία του Αιγύπτιου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τα ερωτηματικά παραμένουν για της ικανότητες και τα σχέδιά της ηγεσίας του αιγυπτιακού στρατού.

Ο Μουμπάρακ απέλυσε τη κυβέρνηση της Αιγύπτου

28 Ιαν 2011 2241 GMT —– Ακόμα κι αν διαλήσει το κοινοβούλιο της χώρας του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι θα παραιτηθεί.

Κόκκινος Συναγερμός: Ο Μουμπάρακ ζήτησε τη παραίτηση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης

28 Ιαν 2011 2232 GMT—–  Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, μιλώντας ζωντανά στην τηλεόραση (28 Ιανουαρίου), είπε ότι έχεΙ ζητήσει από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Κατανομή των στρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου και των δυνάμεων ασφαλείας

28 Ιαν 2011 2137 GMT—– Μετέωρο το μέλλον του καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο —- η συνεργασία των μονάδων (ασφαλείας), με τις επικεφαλείς των ενόπλων δυνάμεων και τους ισχυρούς του κεφαλαίου, δεν είναι σε θέση να αναπτυχθούν, και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου επιστρέφει άμεσα στο Κάιρο (από τις ΗΠΑ)

28 Ιαν 2011 2101 GMT—– Λίγες μέρες μετά από από την έναρξη των ταραχών που ξέσπασαν στους δρόμους της Αιγύπτου, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, επέστρεψε στο Κάιρο, μετά από τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον. Εν τω μεταξύ, κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο Μουμπάρακ και κανένας δεν μπορεί να τον δει.

Οι τίτλοι και το μικροπεριεχόμενο είναι του STRATFOR που είναι και η πηγή
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση