ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ  === ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, NICOLAS MADURO!!!!!!!

  === Τσάβες (Hugo Rafael Chávez Frías) και Μαντούρο (Nicolás Maduro) [ως τότε υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας] ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ την…. εμβάθυνση του διαλόγου με την εβραϊκή κοινότητα της Βενεζουέλας!!!!
=== Το ερέθισμα αυτής εδώ της έρευνας, μου το έδωσε πληροφορία του Γ.Δ. περί της εβραϊκής καταγωγής του Nicolás Maduro!!!!
Δυστυχώς η έρευνά μου βρήκε πολλά και αδιάσειστα στοιχεία που γκρεμίζουν πολλούς μύθους γύρω από τον κομαντάτε Τσέβες και τον διάδοχό του ΣΙΩΝΙΣΤΗ Nicolás Maduro. Το σημαντικότερο ντοκουμέντο, είναι το παρακάτω έγγραφο της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ, που λέει τα παρακάτω:

  === Τον Δεκέμβριο του 2008, ο πρόεδρος Τσάβες, μαζί με τους προέδρους της Βραζιλίας και της Αργεντινής, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και όλων των μορφών διακρίσεων. Μετά από αυτή τη διακήρυξη, ακολούθησε μια συνάντηση στις 13η Αυγούστου 2008 μεταξύ του Προέδρου Τσάβες και μιας Εβραϊκής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον κ. Ronald Lauder, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (WJC), για την εμβάθυνση του διαλόγου μεταξύ της Εβραϊκής κοινότητας και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, και να συζητήσουν τις προσπάθειες για το τέλος του αντισημιτισμού και των διακρίσεων κάθε είδους στη Λατινική Αμερική.
=== Ωστόσο, κάποιοι στην Ουάσιγκτον, πολιτικοποιούν τους ισχυρισμούς του αντισημιτισμού ενάντια στη Βενεζουέλα, ως μια προσπάθεια να απομονώσει και να επιβάλει κυρώσεις στη Venezuela. Επιπλέον, η σχέση της Βενεζουέλας με το Ιράν χρησιμοποιείται συχνά από τους εχθρούς της Βενεζουέλας για να δικαιολογήσουν αυτές τις ανεύθυνες και αβάσιμες κατηγορίες. Ωστόσο, οι σχέσεις της Βενεζουέλας με το Ιράν και με το Ισραήλ συνυπάρχουν, με βάση τις αρχές της πολυπολικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού.
=== Η Βενεζουέλα ποτέ δεν έχει ασκήσει αντισημιτικές πολιτικές, και είναι μια προοδευτική κατάσταση, που εγγυάται συνταγματικά τη θρησκευτική ελευθερία.  Η χώρα και η κυβέρνησή της σέβονται τον Ιουδαϊσμό και τον εβραϊκό λαό, όπως ακριβώς σέβεται τα συνταγματικά δικαιώματα όλων των κατοίκων της Βενεζουέλας, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή τη θρησκεία. Στη Βενεζουέλα, άτομα από διαφορετικές θρησκείες κατέχουν σημαντικές θέσεις σε όλο το φάσμα της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών Nicolás Maduro έχει εβραϊκή καταγωγή, όπως ο πρόεδρος Τσάβες σημειώνεται στην σύσκεψη. (!!!!!!!!!!)
=== Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν τα εξής:
•  Η συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τσάβες και οι ηγέτες της παγκόσμιας και της Βενεζουελικής εβραϊκής κοινότητας, κατέληξαν στον σχεδιασμό της συνεργασίας στην περιοχή, για τον τερματισμό κάθε είδους διακρίσεων.
•  Σε κοινή δήλωση, ο πρόεδρος Τσάβες εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ύπαρξη και την παγκόσμια επέκταση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Βενεζουέλας κατά της (αντισημιτικής) διάκρισης και υπέρ της ισότητας.
•  Η εβραϊκή κοινότητα της Βενεζουέλας έχει βαθιές ρίζες και έχει σημειώσει σημαντική ιστορική συμβολή για τη χώρα.
•  Η Βενεζουέλα έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ από την ίδρυσή του, σέβεται την κυριαρχία του και δεν αμφισβητεί την ύπαρξή του. Οι διαφωνίες πολιτικής βασίζονται σε διαφορετικές αντιλήψεις της βέλτιστης διαδρομής προς την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
•  Οι σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και του Ιράν έχουν μια μακρά ιστορία που βασίζεται κυρίως στην κοινή συμμετοχή σε σημαντικούς πολυμερείς οργανισμούς όπως ο ΟΠΕΚ.
•  Τα ιδανικά, τις συνταγματικές αρχές, και τις πραγματικότητες της Μπολιβαριανής επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ειρήνης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς των κάθε είδους διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού.  === Ο Πρόεδρος Τσάβες και οι Εβραίοι ηγέτες της παγκόσμιας Κοινότητας.
Επίσης, παρόντες στη συνεδρίαση της 13 Αυγούστου 2008 ήταν, ο Jack Terpins, Πρόεδρος του Jewish Congress Λατινικής Αμερικής, ο Αβραάμ Levy Benshimol, τοπικός εκπρόσωπος της Εβραϊκής κοινότητας και Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των ισραηλινών Ενώσεων Βενεζουέλας (CAIV) καθώς και άλλοι ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με τον Πρόεδρο Τσάβες, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από στελέχη αρκετά υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Nicolás Maduro και του Bernardo Álvarez Πρέσβη της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες, του Héctor Timerman Πρέσβη της Αργεντινής στις Ηνωμένες Πολιτείεςαλλά και η Πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner, η οποία ήταν επίσης στη συνάντηση, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας και στο να αποδώσει καρπούς η συνεδρίαση.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωποι από CAIV ( Συνομοσπονδία των ισραηλινών Ενώσεων Βενεζουέλας) είχαν συναντηθεί με την κυβέρνηση του Τσάβες. Σε μια συνάντηση του 2006 με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η CAIV είχε ανακοινώσει, ότι “απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί αντισημιτισμού και τους απέδωσε σε κακόβουλους που στρέφονταν κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.”
Σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, η συνάντηση στις 13 Αυγούστου 2008 ήταν μια επιτυχία. Μετά τη συνάντηση, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν τα εξής:
•  Ο Ronald Lauder. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (WJC): “ο πρόεδρος Τσάβες υποσχέθηκε να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις [των προέδρων της Βραζιλίας και της Αργεντινής] για να καταδικάσουν από κοινού όλες τις μορφές αντισημιτισμού, τις διακρίσεις κατά  μειονοτήτων και του αντι-μουσουλμανικού συναισθήματος.”
•  Ο Jack Terpins, Πρόεδρος τηου Jewish Congress Λατινικής Αμερικής (LAJC): «Η εβραϊκή κοινότητα είναι πιο άνετα με τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός φίλος της εβραϊκής κοινότητας και ο οποίος θέλει να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό στη Λατινική Αμερική»
•  Ο Héctor Timerman, ο Πρέσβης της Αργεντινής στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Αυτή είναι μια χειρονομία που μιλάει για την ηγεσία και τις απόψεις του προέδρου Τσάβες σχετικά με την ανάγκη να σταματήσουν κάθε μορφής διακρίσεις στην περιοχή μας.»
•  Ο Nicolás Maduro, Υπουργός Εξωτερικών: “Μιλήσαμε για τις διακρίσεις και τους ιστορικούς αγώνες που είχαμε, [μεταξύ άλλων] κατά των διακρίσεων έναντι των αυτόχθονων πληθυσμών, εναντίον Αφροαμερικανών, καθώς και κατά του αντισημιτισμού, τον οποίο καταδικάζουμε απόλυτα.”

•  Ο Bernardo Alvarez,  Πρέσβης της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες: «. Είναι μια ιστορική συνάντηση, γιατί θάβει τη διεθνή εκστρατεία, η οποία ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Τσάβες της Βενεζουέλας προωθούσε τις διακρίσεις ή τον αντισημιτισμό”

  === Επιπλέον, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Τσάβες, ο Ronald Lauder (πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου) σημείωσε ότι «η απόφασή του Τσάβες, να προβεί σε δημόσια δήλωση από κοινού με τους προέδρους Λούλα και Κίρτσνερ θα είναι ένα σημαντικό βήμα που θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο και θα αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με τον αντισημιτισμό και άλλες εκδηλώσεων ρατσισμού.» Ο υπουργός Εξωτερικών Maduro εξέφρασε την επιθυμία για επανάληψη αυτού του είδους της συνάντησης, για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος οδηγός για διάλογο και συζήτηση.
  === Κοινή δήλωση των λατινοαμερικάνων προέδρων, κατά του ρατσισμού και αντισημιτισμού.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2008 ο πρόεδρος Τσάβες υπέγραψε κοινή δήλωση με τους Προέδρους Fernández de Kirchner και Λούλα ντα Σίλβα της Αργεντινής και της Βραζιλίας, με την οποία καταδίκασε κάθε μορφής ρατσισμού. Οι Πρόεδροι παρατήρησαν ότι «υπάσχει σοβαρή ανησυχία, από το ότι στην αρχή της τρίτης χιλιετίας ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων, συνεχίζουν να είναι θύματα της μισαλλοδοξίας του ρατσισμού, των θρησκευτικών διακρίσεων, ιδίως του αντισημιτισμού και αντι-ισλαμισμού, των φυλετικών διακρίσεων και άλλα συναφή είδη μισαλλοδοξίας, και ότι οι ρατσιστικές διακρίσεις και ιδεολογίες και πρακτικές έχουν επανεμφανιστεί ή και εξακολουθούν να υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Μέσω αυτής της δήλωσης, ο πρόεδρος Τσάβες για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Βενεζουέλας για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δήλωση επαινέθηκε από τον Ronald Lauder (πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου) ως “σημαντικό και πολύ θετικό βήμα” και ο οποίος σημείωσε επίσης ότι μέσω αυτής της σαφούς καταδίκης του αντισημιτισμού, ο Πρόεδρος Τσάβες είχε εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους Εβραίους ηγέτες του WJC και του LAJC, που είχε γίνει στη συνάντησή τους [τον Αύγουστο του 2008 στο Καράκας] ……… ……. ……. …….
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ http://www.embavenez-us.org/factsheet/jewish.pdf  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ…. ΠΗΓΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ…. ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ!!!!!!!

4 Comments

 • Ο/Η Πανος λέει:

  Φοβερή αποκάλυψη. Στη Χρυσή Αυγή το ξέρουν?

  Έχεις μεγάλο πρόβλημα, μα πολύ μεγάλο σου λέω. Να το κοιτάξεις….

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Εσύ να δεις….. Αν κάνεις θεραπεία και ξέρεις κανέναν καλό, να μου τον συστήσεις να το κοιτάξω. Με μια ιδιαιτερότητα: Να ανοίξεις τα στραβά σου και να δεις, ότι εγώ δεν είμαι ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ, δεν είμαι ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, δεν είμαι ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ και στο φινάλε, δεν είμαι μέλος μιας πόρνης ΒΟΥΛΗΣ και ακόμα πιο πόρνης ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
   Το τι είναι ο ΜΑΝΤΟΥΡΟ, εκτός από το επίσημο έγγραφο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ (που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της), μπορείς να το δεις και στις σελίδες της βικιπαίδεια, στην ισπανική και εγγλέζικη έκδοση, στις οποίες δεν αναφέρθηκα.
   Επίσης αν σε ενδιαφέρει να τον υπερασπιστείς και φυλετικά να τον εξαγνίσεις από κάθε συνωμοσία μου, να μάθεις και ως τι αυτοπροβαλλόταν, ο “μεγάλος” του αντίπαλος, κατά τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου της Βενεζουέλας. ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊς ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. Είναι εισαγώμενος στην Βενεζουέλα από την Πολωνία, χωρίς να είναι… Πολωνός.
   Και που είσαι. Να πεις στον γιατρό σου, ότι έχω ακόμα ένα πρόβλημα, για να είναι κατάλληλα ππροετοιμασμένος. ΘΕΩΡΩ τον ΣΙΩΝΙΣΤΗ Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ της ΜΟΣΑΝΤ.
   ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 • Ο/Η γιωργος λέει:

  “Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εξωτερικών Nicolás Maduro έχει εβραϊκή καταγωγή, όπως ο πρόεδρος Τσάβες σημειώνεται στην σύσκεψη.”
  το σωστο ειναι: σημειωσε στην συσκεψη

  ο Τσαβες τοποθετησε εναν δικο τους στο υπ.εξ. για να εξευμενησει το σιωνιστικο θηριο(USA)
  αλλα στην εβραϊκη εποχη τα πραγματα αργα ή γρηγορα περνουν το δρομο τους:
  σημερα αυτος ειναι νεκρος και ο υπουργος του πρωθυπουργος
  επισης και η Kirchner ειναι εβραια

  • Ο/Η Πανος λέει:

   Εννοείται ότι η Kirchner ειναι εβραια. Όλοι είναι μη το ψάχνετε σε έγγραφα και κουράζεστε.
   Ακόμη κι εσείς είστε. Μη βλέπετε που είστε απερίτμητοι. Γίνεται κι αυτό ακόμη.

Απάντηση