“Μια χαρά αισθάνομαι”….

29 Ιανουαρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Ένας αγρότης (μάρτυρας 1) μπλέκεται σε ένα τροχαίο δυστύχημα και μετά υποβάλει μήνυση εναντίον του οδηγού (κατηγορούμενος 2) του άλλου αυτοκινήτου. Ο δεύτερος αισθανόταν στριμωγμένος και προσέλαβε έναν γερό δικηγόρο.
Ο δικηγόρος αυτός στο δικαστήριο, εξετάζοντας τον μάρτυρα (1) τον ρωτά: “Δεν είπες, αμέσως μετά το ατύχημα, ότι αισθάνεσαι μια χαρά???”.
Και ο αγρότης (1) απαντά: “Ναι, αλλά υπάρχει σοβαρή εμπλοκή. Εγώ, είχα στο φορτηγάκι μου φορτωμένη τη γελάδα μου και τη πήγαινα στη πόλη κανονικά και ο τύπος αυτός (2), έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα στη μέση του δρόμου και του είπα…..”
“Βρε, είπες ή δεν είπες μετά το ατύχημα ότι αισθάνεσαι μια χαρά???”, τον διακόπτει και τον ξαναρωτά ο μεγαλοδικηγόρος, που ήταν μεγάλος σαν τον Πάγκαλο.
“Θα φτάσω κι’ εκεί” λέει ο αγρότης και συνεχίζει “ο τύπος αυτός λοιπόν, έτρεχε μές’ τη μέση του δρόμου και με χτύπησε άσχημα. Εγώ τραυματίστηκα και εγκλωβίστηκα με σπασμένα τα πόδια, και απ’ τη μια μεριά τουμπάρησε το φορτηγάκι μου, κι’ απ’ την άλλη μεριά έπεσε η αγελάδα μου, που κι’ αυτή τραυματίσθηκε σοβαρά. Όταν έφτασε ένας αστυνομικός, γρήγορα κατάλαβε ότι η αγελάδα ήταν πολύ άσχημα και είπε -“αμάν η καημένη υποφέρει”- και έβγαλε το πιστόλι του, τη πυροβολά στο κεφάλι και την άφησε στον τόπο. Αμέσως μετά, κρατώντας το πιστόλι στο χέρι του, έρχεται προς το μέρος μου και με ρώτησε “εσύ πως αισθάνεσαι????”-. Ε, τι να του έλεγα στη κατάσταση που ήμουν???? Του είπα πως αισθάνομαι μια χαρά για να γλυτώσω!!!!…“.

Απάντηση