Προσαγωγές και τραυματίες στα επεισόδια της Χαλκιδικής

13 Μαΐου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  === Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη θέση Καρατζά Χαλκιδικής, εκ των οποίων τέσσερις από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Ο ένας μεταφέρεται στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

  === Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών «μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας».

  === «Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους “δίκαιο” κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και κάλεσε κόμματα και φορείς να καταδικάσουν «τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

  === «Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός.

  === Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα επεισόδια άρχισαν όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για τη λήψη μέτρων τάξης. 

  === Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

  === Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες από την περιοχή των Σκουριών, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και μία διαδηλώτρια.

Αναρτήθηκε από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Απάντηση