ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

17 Μαΐου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ -ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ
  1.– Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κεκαυμένου, Το Κρυφό Σχολειό: Το χρονικό μιας ιστορίας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Άρδην και της Ρήξης (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου – 8ος όροφος), την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 8.00μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Θ. Καραθανάσης (πανεπιστημιακός), Δ. Νατσιός (εκπαιδευτικός), Κ. Χολέβας (πολ. επιστήμονας). Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης του βιβλίου Γιώργος Καραμπελιάς.

 
  2.– Σάββατο 18/5, ώρα 12-1μμ, περίπτερο 15, Δ.Ε.Β.Θ., stand 30
παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Δρεττάκη “Ώρα κρίσης για την Ελλάδα: διαπιστώσεις και προοπτικές”
Προβολή ταινίας: Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε (17-5-13)

  3.–  Κοινοτισμός, τό ἔργο τοῦ Κωνσταντίνου Καραβίδα καί οἱ συγγενεῖς προσεγγίσεις

  === Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 19:30 το βιβλίο του Μελέτη Η. Μελετόπουλου, Κοινοτισμός, τό ργο το Κωνσταντίνου Καραβίδα καί ο συγγενες προσεγγίσεις. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κ. Σταματόπουλος, ιστορικός, Γ. Ευαγγελόπουλος, συγγραφέας, Σ. Κουτρούλης, συγγραφέας και ο συγγραφέας του βιβλίου. Συντονιστής Γ. Καραμπελιάς. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πολιτισμού και πολιτικής του Άρδην, Ξενοφώντος 4, στον 6ο όροφο, Σύνταγμα.

  === Η Ταινιοθήκη της Ρήξης συνεχίζει τις προβολές, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην Ξενοφώντος

  4.– Ιταλική  κωμωδία του 1966, σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι με τους: Βιτόριο Γκάσμαν, Κατρίν Σπάακ, Τζιαν Μαρία Βολοντέ, Μπάρμπαρα Στιλ

  === «Ενας  ιππότης της ελεεινής μορφής προσπαθεί να συγκεντρώσει μια ομάδα πιστών για να πάει στους  Αγίους Τόπους και μπλέκει σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. Ο Βιτόριο Γκάσμαν σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του. Πέρα από το χιούμορ, η ταινία είναι μια σπουδή πάνω στο αληθινό πρόσωπο του μεσαίωνα. Φοβερό σάουντρακ.»

Tain800brancaleone

  === Μπ. Ατσάγα: Η διαμόρφωση της βασκικής εθνικής συνείδησης (18-5-13)

Atxagaprosklisi

  === Το Σάββατο 18 Μαίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Βάσκου συγγραφέα Μπερνάρντο Ατσάγα, που βρίσκεται στην Αθήνα με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης στα ελληνικά του μυθιστορήματός του Ο γιος του ακορντεονίστα. Θα επακολουθήσει συζήτηση μέσω διερμηνέα.

  === Χώρος Πολιτισμού και Πολιτικής του Άρδην, Ξενοφώνος 4, τηλ. επικοινωνίας 2130020427 & 2103839930 (fax), ardin-rixi.gr, [email protected]

  4.– Κυριακή 19/5, 7μμ, Θεσσαλονίκη, Κήποι Πασά, πίσω από Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, παρουσίαση βιβλίου ΘΕΑΣΗ του Γιάννη Κομμά.
 
  5.– Σάββατο 25/5, 2μμ, καφέ Τελλόγλειου, Συμπόσιο Παντελή Σαββίδη (θα στείλω περισσότερα σε άλλο μήνυμα)
  6.– Τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καλεάδη, «Άξιον και Δίκαιον» για τη ζωή και το έργο του καθηγητή Κώστα Ζουράρι στη Θεσσαλονίκη, από τις εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ! Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος της Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 1. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί… ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Κ ΖΟΥΡΑΡΗ
Το υλικό το έστειλε ο Παναγιώτης Ανανιάδης

Απάντηση