ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Να προσέχετε για να έχετε….

18 Μαΐου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΨΕΥΔΗΣ  === Όλοι ξέρουμε ότι η διαφήμιση ενός προϊόντος, έχει καταντήσει σε μηχανισμό παραπληροφόρησης, για να ξεγελαστεί ο κάθε καταναλωτής.

  === Ένας συνηθισμένος τρόπος παραπειστικής διαφήμισης, είναι να σου εμφανίζουν τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες δεν υπάρχουν και που το προϊόν απέχει αρνητικά από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού. Για παράδειγμα διάβασα πριν από 15 μέρες σε διαφημιστικό, για δήθεν κινητό τελευταίας τεχνολογίας σε προσφορά, που διέθεται διπλή είσοδο SIM  και κάμερα 5 Mpixels.

  === Πηγαίνοντας στη σελίδα του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο προϊόν, διαπιστώνεις έκπληκτος, ότι ούτε το ένα χαρακτηριστικό, ούτε το άλλο διέθεται (και ίσως να είχε και άλλες ελλείψεις. Λάθος από πλευράς σελίδας κατασκευαστή αποκλείσθηκε, διότι στη κατηγορία είχε μετρημένα κουκιά και ο τίτλος του είδους ήταν ακριβής.

  === ΣΗΜΕΡΑ, μιά άλλη ιντερνετική διαφήμιση, άλλου πολυκαταστήματος, εμφανίζει ένα τάμπλετ σε τιμή προσφοράς 259 €. Κάνοντας ΚΛΙΚ πηγαίνεις στη σελίδα του προϊόντος και έκπληκτος βλέπεις, ότι τη σημερινή προσφορά στη πουλά…. 319€ !!!!!

  === Και όπως ξέρουμε, ΑΠΑΝΤΕΣ στη χώρα της ασυδοσίας και της μπανανίας, μένουν στο απυρόβλητο και κρύβονται πίσω από τη φράση, ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται για…. ΤΥΧΟΝ τυπογραφικά λάθη!!!!

  === Αν λοιπόν θέλουμε να μη μας πιάνουν κορόϊδο και να μη διαπιστώνουμε στη τσέπη μας, δικά μας οικονομικά λάθη, καλά θα κάνουμε να προσέχουμε τις παραπειστικές διαφημίσεις και όταν τις διαπιστώνουμε να δραπετεύουμε μακριά από τις παγαποντιές.

Απάντηση