(ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Brendon O’Connell)
Ο Brendan Lee O’Connell, 38 ετών, αφού παρουσιάστηκε ο ίδιος σε μια ανακριτική επιτροπή στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Περθ, εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, με τις προτάσεις του δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, ενάντια της κατηγορίας, για την τοποθέτηση σε απ’ ευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο, ενός βίντεο που χαρακτηρίσθηκε αντισημιτικό.
Ο O’Connell αντιμετώπιζε επτά κατηγορίες που σχετίζονται με τη συμμετοχή του σε μια λεκτική φιλονικία που είχε με τους Stanley Keyser και Timothy Peach, που είναι εβραίοι, και κρίθηκε ένοχος σε έξι.
Ένα επισόδειο που ξέσπασε μεταξύ των τριών ανδρών σε ένα σούπερ μάρκετ IGA, στη Νότια Περθ, στις 2 Μαΐου του 2009, όπου με την οργάνωση «Φίλοι της ομάδας της Παλαιστίνης” κρατούσε ένα πανό διαμαρτυρίας κατά της εισαγωγής ισραηλινών πορτοκαλιών.
Ο κ. Peach, 19 ετών, είπε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης ότι είναι μέλος της Ένωσης των Australasian εβραίων Φοιτητών αυτή τη περίοδο και είχε παρακολουθήσει τον αγώνα όταν δέχθηκε παρατηρήσεις, επειδή μοίραζε με το χέρι φυλλάδια στον δρόμο, για να εκπαιδεύτούν διαδηλωτές στο Ισραήλ.
Είπε επίσης (ο εβραίος), ότι ήταν «θυμωμένος», «συγχυσμένος» και «προσβεβλημένος» από τον O’Connell, όταν ο τελευταίος άρχισε να κινηματογραφεί τους δύο εβραίους άντρες και τους έλεγε τις απόψεις του για τη θρησκεία τους.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο O’Connell αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον δικαστή Χένρι Wisbey όταν μπήκε στο δικαστήριο και κατηγόρησε τη μεροληπτική στάση, την ελεγχόμενη από αυτόν τοπική ανακριτική επιτροπή.
Περίπου μια δωδεκάδα υποστηρικτές του, επευφημούσαν στο δικαστήριο τον O’Connell, όταν έκανε την επισήμανση, ότι η διαδικασία είναι “ένα λαϊκό δικαστήριο” και έκανε μια αναφορά, (για τα κακώς) αλαζονικά επαναλαμβανόμενα, για τον βασιλιά James Bible και το Σύνταγμα.
Το βίντεο (των γεγονότων) που δημοσιεύτηκε σε απευθείας σύνδεση από τον O’Connell, παρουσιάστηκε κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.
“Έχετε μια θρησκεία του ρατσισμού, του μίσους, της ανθρωποκτονίας και της εθνοκάθαρσης”, λέει ο O’Connell στους (εβραίους) άντρες στο βίντεο. “Είστε ένας ρατσιστικός, ανθρωποκτόνος, μανιακός λαός”.
Όταν η κριτική επιτροπή “βρήκε” ένοχο τον O’Connell την Παρασκευή, αυτός φώναξε: “Ελεύθερη Παλαιστίνη – Ελεύθερο Ιράκ!!!!” πριν τον απομακρύνουν.

Έξω από δικαστήριο, η (εβραία) μητέρα του Shelley Keyser δήλωσε, ότι αισθάνθηκε “μια μεγάλη ανακούφιση” για την «τρομερή» δοκιμασία που πρέπει να τελειώσει.
Ο O’Connell είναι υπό κράτηση και αναμένεται να επανεμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα (αύριο).
Άρθρο Πηγή: Brendon O’Connell Blog
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
Σχετική Ανάρτηση:  ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ” ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ — Σε λιγο θα θέλουν να μας πηδάνε στη μέση του δρόμου

Απάντηση