ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΓΠΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013   === Το τρελό αυτό πρόβλημα το είχα εντοπίσει και πριν ένα χρόνο. Βλαμένα άτομα (και δεν με ενδιαφέρει αν είναι σχετικά ή άσχετα – το βέβαιο είναι ότι είναι βλαμένα), ενώ υπάρχουν επίσημες αναρτήσεις ανακοινώσεων και οδηγιών της ΓΓΠΣ, τόσο για απαντήσεις στο 95% των πιθανών αποριών κάθε φορολογούμενου, κατασκευάζουν και αναρτούν ηλίθιους καταλόγουν εκπιπτόμενων και μη δαπανών και αλλοπρόσαλλων πινάκων φορολόγησεις, που θα τρελάνουν ακόμα περισσότερο μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες!!!

  === Εγώ θα σας δώσω την επίσημη διεύθυνση της ΓΓΠΣ, στην οποία έχει αναρτήσει τις συνηθέστερες απαντήσεις ερωτημάτων και των αντίστοιχων απαντήσεων σε θέματα φορολογίας, με τελευταία ενημέρωση ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2013, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμίσεις του Ιανουαρίου 2013.

  === Διερμηνέα δεν χρειάζεστε. Αν είστε σε θέση να κατανοήσετε τις βλακείες με τα ψέματα βλαμένων ποιητών περί την φοροτεχνική διαδικασία, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, μπορείτε να κατανοήσετε τις αυθεντικές πληροφορίες που, όπως είπα, καλύπτουν το 95% των πιθανών αποριών, που μπορεί να φανταστεί συνολικά ένας έμπειρος λογιστής. Το υπόλοιπο 5% αφορά μια διμοιρία λογιστών επιπέδου Βαρδινογιάννη ή Λάτση.

  === Ο ΟΔΗΓΟΣ (εγχειρίδιο) των ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΊΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΨΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ pdf, ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/TaxGuide/documents_GeneralImformation/manual_2013.pdf, όπου πηγαίνοντας προσεκτικα στην ενότητα που σας ενδιαφέρει, διαβάζεται για τα ισχύοντα.

  === Ο δε πλήρης ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2013 (= το βιβλιαράκι που ερχόταν μαζί με την προς συμπλήρωση έντυπη δήλωση), θα τον βρείτε στην διεύθυνση http://cdn.syzefxis.gov.gr/FOROLOG_ODIGOS_2013.pdf, τον οποίο μπορείτε να συμβουλεύεστε από πρώτο χέρι χωρίς τις αρλούμπες του καθενός.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2013   === Το πιο χοντρό που είδα ήταν πίνακας μιας σειράς, με ενιαίο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους!!!! Ο ΣΩΣΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2013

   === Ο δε πίνακας τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος λόγω κατοχής και χρήσης ΙΧ Αυτοκινήτου, είναι ο παρακάτω για το 2013:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 2013Τέλος, όσον αφορά τις δηλούμενες οικογενειακές δαπάνες, όταν σου λέει 25% του δηλούμενου εισοδήματος, ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ,

ΔΙΟΤΙ αν βάλεις λιγότερες, θα σου φορολογήσει έξτρα αυτό που φαντάζονται οι κλέφτες, ότι σου περίσσεψε!!!! και

ΔΙΟΤΙ αν βάλεις περισσότερες, σε πιάνει τεκμήριο, διότι οι κλέφτες βγάζουν το συμπέρασμα, ότι ….είχες μεγαλύτερο εισόδημα, γι αυτό χάλασες περισσότερα και με αναγωγή του 25%, σε πάνε στο μεγαλύτερο ταμείο τους!!!! ΘΥΜΗΣΟΥ: 25% ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ….. ΔΑΠΑΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ 5000 ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝ.

Απάντηση