ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ  === ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

  === Επιχειρηματίας που εμπλέκεται στο κύκλωμα μέλος του οποίου υπερασπίζεται ο πρόεδρος της επιτροπής, έκανε χρήση του ευεργετικού νόμου – σκανδάλου του Παπακωνσταντίνου και …επαναπάτρισε χρήματα ενώ βρισκόταν στην λίστα!
=== Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, που μπορούν ανα πάσα στιγμή να επιβεβαιώσουν οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής, στην χθεσινή λίστα που προσκόμισε το ΣΔΟΕ και περιείχε όσους εκ των καταθετών της λίστας έκαναν χρήση του ευεργετικού νομοθετήματος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται ο επιχειρηματίας Α.Κ. που κατηγορείται για την εμπλοκη του στο κύκλωμα των επίορκων εφοριακών. Στο κύκλωμα όμως, προϊσταμένη της εφοριακού που εμπλέκεται στην υπόθεση του επιχειρηματία, είναι πελάτισσα του προέδρου της επιτροπής κυρίου Μαρκογιαννάκη!!!! Ο οποίος βεβαίως επιμένει στην αθωώτητα της πελάτισσας υπερασπίζοντας την την ώρα που είναι πρόεδρος της επιτροπής. Η υφιστάμενη της ήδη έχει καταδικαστεί σε 100 χρόνια κάθειρξη και βρίσκεται στις φυλακές των Διαβατών! Ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας όμως, βρισκόταν στην λίστα Λαγκάρντ με τηλέφωνο επικοινωνίας το ίδιο με αυτο της φυλακισμένης εφοριακού. Παρ’ όλα αυτά, ο κύριος Παπακωνσταντίνου με την διάταξη του άνοιξε διάπλατα τον δρόμο “νομιμοποιησης” αυτού του χρήματος μέσω του επαναπατρισμού.
=== Την ίδια στιγμή ο κύριος Μαρκογιαννάκης θεωρεί ότι μπορεί να κάνει απερίσπαστα την δουλειά του, υπερασπιζόμενος συγχρόνως το κράτος αλλά και αυτούς που διώκονται από αυτό.
=== Η αποκάλυψη πλέον είναι στα χέρια βουλευτών της εξεταστικής και ελπίζουμε να την αξιοποιήσουν ανάλογα. Και για όσους δεν κατάλαβαν ποιους εννοούμε, ξαναδιαβάστε την αποκάλυψη του Γιάννη Ντάσκα που τα λέει όλα:

  === Έτσι έκλεβαν ΦΠΑ και εκβίαζαν επιχειρηματίες
=== Οι αποκαλύψεις του «Π» για τη λεηλασία των δημόσιων ταμείων και η εμπλοκή ενεχόμενων σε σκανδαλώδεις και ποινικά ελεγχόμενες υποθέσεις στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ επιβεβαιώνονται από ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό του, «Hot Doc». Το «Π» παρουσιάζει εκτενή αποσπάσματα από το δημοσίευμα, που δικαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.
«Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δύο επώνυμες καταγγελίες, με πλήθος ονομάτων και περιστατικών, περιέγραφαν στις εισαγγελικές αρχές την πολυδαίδαλη μαφία του οικονομικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Έφοροι, λογιστές, επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών είχαν δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο για να κλέβουν χρήματα του Δημοσίου από ΦΠΑ ή να εκβιάζουν επιχειρηματίες.
=== Ελάχιστοι από τους καταγγελλόμενους οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Οι περισσότεροι συνέχισαν να δρουν παίρνοντας μεταθέσεις ή και προαγωγές. Τα πειθαρχικά συμβούλια με αποφάσεις καρμπόν τους αθώωναν, ακόμη και σε περιπτώσεις που τα ποινικά δικαστήρια τους καταδίκαζαν. Η μαφία των εφοριών συνεχίζει να λειτουργεί κρυμμένη μέσα στην πολυνομία, τις υπερεξουσίες που δίνουν οι νόμοι και την πολιτική κάλυψη. Μέλη της, εκτός από συνδικαλιστές, έγιναν μέχρι και βουλευτές. Η δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ ξανάφερε στην επιφάνεια τη δράση του κυκλώματος. Δύο από τους πρωταγωνιστές είναι στη Λίστα με μεγάλες καταθέσεις.
Ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος έχει την τύχη να έχει δικηγόρο τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Προφανώς και ο κύριος Μαρκογιαννάκης έχει δικαίωμα να αναλαμβάνει ό,τι υποθέσεις θέλει. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ότι, παρότι βουλευτής και υπερασπιστής του δημόσιου συμφέροντος, ανέλαβε ως πελάτη μία επίορκη που έχει κατακλέψει το ελληνικό Δημόσιο και έχει καταδικαστεί σε 39 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου να διεκπεραιώσει τη νομική προσπάθεια αποφυλάκισής της. Στις 8 Φεβρουαρίου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ, επιτέθηκε στον πρόεδρό της, κατηγορώντας τον πως υπερασπίζεται νομικά μία πρώην έφορο που καταδικάστηκε γιατί έκλεψε το ελληνικό Δημόσιο και η οποία ανήκε στο ίδιο κύκλωμα με δύο ακόμη εφόρους, που τα ονόματά τους είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως η πελάτης του όχι μόνο δεν ανήκε στο παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε ‘‘κατοχύρωσε την υπηρεσία’’. Την άποψη του κυρίου Μαρκογιαννάκη δεν συμμερίστηκαν τα δικαστήρια, τα οποία έχουν καταδικάσει την πελάτισσά του σε 39 χρόνια φυλάκιση, ενώ εκκρεμούν εναντίον της πολλές ακόμη διώξεις.
=== Ο πρόεδρος της Προανακριτικής κατέθεσε πρόσφατα αίτηση αναστολής της ποινής για την πελάτισσά του, η οποία εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου. Η Αντωνία Καρακουλάκη Αμανατίδου, πρώην έφορος της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, πελάτισσα του κυρίου Μαρκογιαννάκη, κατηγορείται ότι ανήκε σε ένα κύκλωμα που εισέπραττε επιστροφές ΦΠΑ από εικονικές εξαγωγές. Τα άλλα δυο μέλη του κυκλώματος είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Γεωργία Κάπρη Γεωργιάδου και η Μαρία Στογιάννου. Τα ονόματα και των δύο είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. ΦΠΑ να φάνε και οι… εφοριακοί Την άνοιξη του 1999 ένας επιχειρηματίας επισκέφθηκε την Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για να κάνει αίτηση επιστροφής του ΦΠΑ για προϊόντα που είχε εξαγάγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο νόμος προέβλεπε πως, με την κατάθεση των εγγράφων που πιστοποιούσαν την εξαγωγή στην Εφορία, ο επιχειρηματίας έπαιρνε το 90% του ποσού και το υπόλοιπο 10% μετά την εκκαθάριση από το σύστημα TAXIS. Παρ’ όλα αυτά, η είσπραξη του ΦΠΑ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Άρχισε να διαμαρτύρεται στους υπαλλήλους της Εφορίας για τις καθυστερήσεις, εξηγώντας πως είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Τον επιχειρηματία ανέλαβε να καθησυχάσει η διευθύντρια του τμήματος ΦΠΑ, λέγοντάς του ‘‘μη σε νοιάζει, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθάμε ανθρώπους’’.
=== Ο επιχειρηματίας της εξήγησε πως δεν είχε περιθώρια χρόνου να περιμένει την επιστροφή, γιατί είχε επιταγές που έπρεπε να καλύψει. Τότε η ευγενική διευθύντρια του εξήγησε πως υπήρχε ένας τρόπος να τακτοποιηθεί το θέμα. Αυτός θα έκανε μία αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ στο αρμόδιο τμήμα και απλώς θα έβαζε ποσό μεγαλύτερο από αυτό που ήθελε να εισπράξει. Η διευθύντρια και η έφορος θα ενέκριναν γρήγορα το ποσό και απλώς θα έπαιρναν για την ‘‘καλή τους διάθεση’’ τα μισά από το επιπλέον ποσό. Ο επιχειρηματίας έκανε την αίτηση, εγκρίθηκε και επιβράβευσε τους εξυπηρετικούς υπαλλήλους της Εφορίας. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε πολλές φορές ακόμη, με τη διαφορά πως κάθε φορά το επιπλέον ποσό ανέβαινε. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η διευθύντρια του ΦΠΑ τον πήρε τηλέφωνο ενώ ήταν σε διακοπές και τον διαβεβαίωσε πως μετά το τέλος των διακοπών στον λογαριασμό του θα έμπαινε μια μεγάλη επιστροφή ΦΠΑ. Ο επιχειρηματίας της είπε πως δεν είχε κάνει αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ, αλλά η διευθύντρια τον διαβεβαίωσε πως αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ο επιχειρηματίας γρήγορα προχώρησε στο δεύτερο στάδιο της απάτης. Τη δημιουργία εταιριών με εικονική δραστηριότητα και εξαγωγές, που έκοβαν ψεύτικα τιμολόγια για να παίρνουν επιστροφή ΦΠΑ. Από τα ποσά που εξασφάλιζαν, το 40% πήγαινε στον επιχειρηματία, το 10% σε κάποιον ενδιάμεσο λογιστή και το υπόλοιπο 50% στο κύκλωμα της Εφορίας. Λίγους μήνες αργότερα ο λογιστής Νίκος Κασιμάτης, με αναφορά του στον εισαγγελέα, αποκάλυπτε πως ήταν λογιστής εταιριών με αποκλειστικό σκοπό την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ για εξαγωγές που δεν έγιναν ποτέ. Ο Κασιμάτης κατονόμαζε τους μισούς εφοριακούς της Θεσσαλονίκης ως ενεχόμενους στο κύκλωμα. Πρωταγωνιστές του κυκλώματος, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, ήταν η Αντωνία Καρακουλάκη Αμανατίδου, η Γεωργία Κάπρη Γεωργιάδου και η Μαρία Στογιάννου.
=== Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του Κασιμάτη, αλλά δεν άγγιξε ως σήμερα όλους αυτούς που διενεργούσαν ελέγχους και αποφαίνονταν μάλιστα πως οι εφοριακοί που καταγγέλλονταν δεν είχαν κάνει καμία παρανομία. Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών είχε ανοίξει τον χορό της συγκάλυψης, μιλώντας για ‘‘εξάρθρωση κυκλώματος λογιστών και επιχειρηματιών που με εικονικά τιμολόγια εξασφάλιζαν επιστροφές ΦΠΑ’’. Στη λογική του υπουργείου οι επίορκοι εφοριακοί δεν υπήρχαν πουθενά.  Υπέγραφαν τα εικονικά παραστατικά, πιστοποιούσαν ψεύτικους ελέγχους, αλλά δεν ήταν μέλη του κυκλώματος». Υπηρεσιακά πλυντήρια «[…] Ακόμη και όταν αποκαλυπτόταν κάποια υπόθεση, το σύστημα μπορούσε να καλύπτεται. Είναι χαρακτηριστικό πως και μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος, όταν δόθηκε εντολή ελέγχων στους οικονομικούς επιθεωρητές Θεσσαλονίκης για τους καταγγελλόμενους εφοριακούς, σε όλες τις περιπτώσεις οι επιθεωρητές καταλήγουν σε αθωωτικά πορίσματα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση με την Αντωνία Καρακουλάκη, την οποία υπερασπίζεται νομικά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Τον Νοέμβριο του 2002 δόθηκε εντολή ελέγχου για την Α’ ΔΟΥ, στην οποία ήταν προϊσταμένη η Καρακουλάκη.
=== Σε μία μόνο από τις περιπτώσεις η Καρακουλάκη είχε κατηγορηθεί πως από τις 24 Απριλίου 2000 έως τις 30 Νοεμβρίου 2000, για μία μόνο εταιρία, την ΚΟΣΜΟΤΕΞΤΙΛ, είχε εξασφαλίσει την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους 59.536.146 δραχμών. Μετά τον έλεγχο ο επιθεωρητής Ζαχαρίας Ζαχαρίας σημειώνει: ‘‘Η προϊσταμένη της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, κατά την άσκηση των καθηκόντων της, με τις ενέργειές της δεν παρενέβη κανένα κανόνα δικαίου’’. Για τον επιθεωρητή είναι αθώα. Κι όμως η Καρακουλάκη έχει υπογράψει πάνω σε αίτηση που δεν αναγράφει ποσό επιστροφής για μια εταιρία που στα στοιχεία λειτουργίας της δεν έχει καν τηλέφωνο. Το κάνει μάλιστα κατ’ επανάληψη. Τον Απρίλιο του 2007 η Καρακουλάκη είναι υπόδικη για 11 κακουργήματα και η υπόθεσή της οδηγείται στο Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει με πρόεδρο τον Ιωάννη Πρασσά και μέλη τους Παντελή Πολύζο, Κακαβάκη Βαρβάρα, Γεώργιο Κασσαρά και Αντώνιο Λιβάνιο. Το συμβούλιο ομόφωνα κρίνει αθώα υπηρεσιακά την Καρακουλάκη για υποθέσεις για τις οποίες στα ποινικά δικαστήρια έχει συγκεντρώσει ποινές 40 χρόνων. Στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, σε ένα μόνο 7μηνο 19 ανύπαρκτες επιχειρήσεις εισέπραξαν μέσω του κυκλώματος των εφοριακών 5,8 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα μισά από αυτά πήγαν σε εφοριακούς. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι επιθεωρητές δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό. Μερικοί μάλιστα επιθεωρητές έχουν κάνει έως και 4 ελέγχους με πανομοιότυπα πορίσματα. Κανένας τους δεν έχει ελεγχθεί ως σήμερα από τη Δικαιοσύνη». Ασφαλείς στη λίστα Λαγκάρντ «Υφισταμένη της Καρακουλάκη και διευθύντρια στο τμήμα ΦΠΑ ήταν η Γεωργία Κάπρη Γεωργιάδου.Όλα τα ψεύτικα παραστατικά είχαν την έγκρισή της. Το όνομα της Γεωργιάδου είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. Εμφανίζεται να έχει λογαριασμό στην HSBC, στον οποίο δίνει ως πρόσωπο επικοινωνίας τον Άρη Κελάδη. Ο Κελάδης είναι επίσης κατηγορούμενος σε υποθέσεις του κυκλώματος. Ο οικονομικός έλεγχος είχε εντοπίσει, το 2004, πως ένα ποσό 85 εκατομμυρίων δραχμών είχε μπει στον λογαριασμό της Γεωργιάδου από τον Κελάδη.
=== Όταν λοιπόν η Γεωργιάδου καταθέτει στον οικονομικό επιθεωρητή, αυτός τη ρωτάει: ‘‘Ποια η σχέση σας με τον κ. Κελάδη Αριστείδη, στον οποίο φαίνεται ότι δανείσατε 85.000.000 δραχμές; Σας τα επέστρεψε και με ποιον τρόπο;’’ Κι εκείνη απαντάει: ‘‘Είμαστε οικογενειακοί φίλοι από 25ετίας περίπου. Ένα μέρος των χρημάτων ανήκει σ’ αυτόν, περίπου 15.000.000, τα οποία επενδύθηκαν στο Χρηματιστήριο το 1999 και απέφεραν με την πώλησή τους περίπου 25.000.000 δραχμές. Τα υπόλοιπα του τα εμπιστεύτηκα γιατί ήθελε να τα τοποθετήσει σε κάποια τράπεζα, γιατί ήθελε να βάλει το παιδί του σε κάποια τράπεζα για να δουλέψει’’. Ο Κελάδης είναι επίσης στη Λίστα Λαγκάρντ με συνδικαιούχο εταιρία με την επωνυμία IMPEXCOM. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι ίδιο με αυτό της Γεωργίας Κάπρη Γεωργιάδου. Είναι μία ακόμη από τις περιπτώσεις που η δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ βοηθά να διαλευκανθούν υποθέσεις με διακίνηση μαύρου χρήματος και διαφθοράς. Μία ακόμη συγκατηγορούμενη των Καρακουλάκη και Γεωργιάδου είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για την εφοριακό Μαρία Στογιάννου, η οποία μάλιστα στον λογαριασμό της στην ελβετική τράπεζα δηλώνει με ασφάλεια κρατική υπάλληλος. Συνδικαιούχος του λογαριασμού της Στογιάννου είναι έμπορος από τη Σκύδρα Πέλλας. Ο λογαριασμός έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Αναρτήθηκε από την olympiada

Απάντηση