ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ  === Για τη διαδρομή εμβασμάτων πολλών εκατομμυρίων σε εταιρείες που φέρεται να ήταν συγκοινωνούντα δοχεία, κατέθεσε ο εφοριακός και σύμβουλος του ανακριτή Παναγιώτης Βλάχος, στη δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

  === Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, 21 εκατομμύρια δολάρια διακινήθηκαν από τη ρωσική εταιρεία ANTEY, μετά τη σύμβαση αγοράς των TOR-M1, κι εμβάστηκαν το 2000 στην εταιρεία DRUMILAN, συμφερόντων του καταζητούμενου Λιβανέζου επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, περίπου δύο χρόνια μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των συγκεκριμένων όπλων.

  === Μέσω τραπεζικών λογαριασμών του λιβανέζου επιχειρηματία, τα χρήματα αυτά, κατέληξαν στην «BLUEBELL» της οποίας ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τον μάρτυρα, φαίνεται ότι ήταν ο Νίκος Ζήγρας και στην PBA VESTMENT, πίσω από την οποία, όπως φαίνεται, επίσης ήταν ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  === Στην κατάθεση του, ο κ. Βλάχος επισήμανε πως τα χρηματικά ποσά που φθάνουν στον Νίκο Ζήγρα δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική του δραστηριότητα  καθώς και ότι δεν προκύπτει να έχει σχέση με προμήθεια εξοπλιστικών, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει στοιχείο ή λογαριασμός που να οδηγεί στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

  === Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι στα κατασχεθέντα έγγραφα στο γραφείο του πρώην υπουργού βρέθηκαν στοιχεία -μερίδια- για την αγορά ποσοστού μετοχών της ΙΑΝΟΣ από εξωχώρια εταιρεία που έχει δεχθεί χρήματα από εκείνα που είχε εμβάσει η ΑΝΤΕΥ στην DRUMILAN. Είπε, επίσης, ότι βρέθηκε πλήρης ανάλυση των ποσών που πήρε η ΤORCASO από την πώληση δυο ακινήτων στη μονή Βατοπεδίου.

  === Στην κατάθεσή του ανέφερε ακόμη πως ο Νίκος Ζήγρας φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό 5,1 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων το 1997 πριν δηλαδή αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ το 1998 για την προμήθεια των ΤΟR-Μ1.

  === Υπόθεση υποβρυχίων

  === Ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος στην κατάθεσή του αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, υποστήριξε πως ένα εκατ. δολάρια  σε μετρητά καταλήγει στον Νίκο Ζήγρα από την εταιρεία του Μιχάλη Ματαντού ΜΙΕ , που είχε την αντιπροσωπεία της FEROSTAAL στην Ελλάδα, και 1.455 εκατ. φράγκα, ενώ τα υπόλοιπα εμβάστηκαν καθ’ υπόδειξη του κ. Ζήγρα σε λογαριασμό του κ. Τάλλα, με πληρεξούσια την αδελφή της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αναρτήθηκε από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Απάντηση