ΤΟΥΡΚΙΑ 1-6-2013 ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 2  === Ζωντανή ενημέρωση από το RT: Η Τουρκική αστυνομία προσπαθεί να καταστείλει με τη βία μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις!!!
=== Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής κάθεται μπροστά από σκουπίδια που έχουν πυρπολήθηκε από τους διαδηλωτές καθώς συγκρούονται με τα ΜΑΤ στο κέντρο της Άγκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1 του Ιουνίου του 2013 (Reuters / Umit Bektas)

  === Η Τουρκική αστυνομία με δακρυγόνα και κανόνια νερού προσπαθεί να διαλύσει μια μαζική διαδήλωση, που γίνεται κατά της καταστροφής ενός πάρκου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

ΤΟΥΡΚΙΑ 1-6-2013 ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 3  === 2:34 GMT: Οι φωτογραφίες δείχνουν τα θυμωμένα πλήθη στους δρόμους της Τουρκικής πρωτεύουσας, της Άγκυρας, να ξεχύνονται στους δρόμους με οργή, από τη μια μέρα στην άλλη. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης νωρίτερα την Παρασκευή φωνάζοντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει αρκετές δεκάδες υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, που προσπαθούσαν να φθάσουν στην έδρα του AKP.

  === Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα καθώς συγκρούονται με τα ΜΑΤ στο κέντρο της Άγκυραςξημερώματα της 1 Ιουνίου, 2013 (Reuters / Umit Bektas)

ΤΟΥΡΚΙΑ 1-6-2013 ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 4  === Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής ρίχνει πέτρες καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στο κέντρο της Άγκυρας, ξημερώματα της 1 Ιουνίου 2013 (Reuters / Umit Bektas)

  === 1:20 GMT: Χιλιάδες οπαδοί από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου της Τουρκίας προσχώρησαν στους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, είπε ο Ayda.

  === 1:18 GMT: Περίπου 3:00 π.μ., τοπική ώρα, ακόμη και οι πιο απομακρυσμένες και ήσυχες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης έχουν ενταχθεί στη διαμαρτυρία, είπε ο διαδηλωτής Ayda στο RT. Οι άνθρωποι βγήκαν έξω «χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, φωνάζοντας, κορνάροντας με τις κόρνες των αυτοκινήτων τους στους δρόμους και φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ερντογάν παραιτήσου!!!”

  === 00:00 GMT: Στη Κωνσταντινούπολη, ο κάτοικος Tan Tunali, είπε στο ανταποκριτή Istiklal Caddesi  του RT, ότι ο δρόμος που οδηγεί στην πλατεία Ταξίμ, ήταν σχεδόν άδειος, αλλά από τις 2:00 π.μ., τοπική ώρα γέμισε, με τους διαδηλωτές να εξαπλώνονται και σε άλλους δρόμους. “Τώρα, πολλοί άνθρωποι αυθόρμητα άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους και ίσως πολλοί από αυτούς προσπαθούν να φθάσουν στο Ταξίμ.”

ΠΗΓΗ: http://rt.com/news/istanbul-park-protests-police-095/

Απάντηση