Σεϊντά Σουνγκούρ -Τουρκάλα  …Ποια είναι η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα που έγινε σύμβολο της τουρκικής εξέγερσης

   === “press-gr
   === Η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των social media και μέσα σε λίγες ώρες η άγνωστη «γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα» έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης λαϊκής εξέγερσης.
=== Η Σεϊντά Σουνγκούρ βρέθηκε αντιμέτωπη με τον αστυνομικό που δε δίστασε να την ψεκάσει στο πρόσωπο από απόσταση αναπνοής με σπρέι πιπεριού με «όπλα» της ένα καλοκαιρινό κόκκινο φόρεμα, ένα απλό κολιέ και μια άσπρη τσάντα. Όταν ο αστυνομικός της έριξε χημικά στο πρόσωπο, εκείνη απλά γύρισε το κεφάλι της από την άλλη. Και ο αστυνομικός συνέχισε να της ρίχνει, στο πίσω μέρος του κεφαλιού πια.
=== Η εικόνα της έγινε σύμβολο αντίστασης. Έγινε γκράφιτι, έγινε σκίτσο, έγινε ακόμη και καρτούν. Εκείνη όμως, όπως είπε στο CNN, δε θέλει να είναι σύμβολο ούτε και απολαμβάνει όλη αυτή την (παγκόσμια) φήμη. Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι «εξέγερση των ανθρώπων» είπε.
=== Η Σεϊντά Σουνγκούρ (Ceyda Sungur), σύμφωνα με το CNN, μίλησε και στο τουρκικό TV 24. Κι εκεί είπε πως νιώθει άβολα με τη δημοσιότητα και πως δεν θέλει να είναι το σύμβολο του κινήματος που «γεννήθηκε» στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Ήταν πολλοί άνθρωποι στο πάρκο και δέχτηκαν κι εκείνοι χημικά. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εμένα και εκείνους», είπε. Όσο για τα όσα ακολούθησαν και την αστυνομική βια με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί; «Δεν με εκπλήσσει», πρόσθεσε.
=== Όλα έγιναν στις 28 Μαΐου. Η Σιμέν Μπαμπούλ φωτορεπόρτερ της ηλεκτρονικής εφημερίδας Τ24 που ήταν μπροστά στο περιστατικό είπε πως η νεαρή γυναίκα αποσπάστηκε από το πλήθος και πλησίασε τους αστυνομικούς. «Ελάτε να καθίσετε μαζί μας, να συζητήσουμε, να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους παλεύουμε» τους είπε. Η απάντησή τους είναι στις φωτογραφίες.

Αναρτήθηκε από Sibilla

Απάντηση