ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ  === Ο φίλος “Τ.Ν.” πολλές φορές μου στέλνει τίτλους ξένων αναρτήσεων, χωρίς κανέναν σχολιασμό. Λες και θέλει να μετρήσει τις αντιδράσεις μου. Αντιδράσεις που λίγο-πολύ θα πρέπει να είναι αναμενόμενες. Μου έστειλε κάποια ανάρτηση αναμασήματος ιστορικής πλαστογραφίας, η οποία σέρνεται στο διαδίκτυο, από τότε που εμφανίστηκε η ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, του επίσης πλαστογραφικού τούρκικου σήριαλ “σουλεϊμάν”
=== Είναι τελείως άλλο πράγμα να βλέπεις σημερινά, ανίκανα πολιτικά καθάρματα, να τα ξεσκονίζεις και με πραγματικά ντοκουμέντα να τα κοντένεις στις πραματικές τους διαστάσεις νάνου που είναι στη πραγματικότητα, και άλλο πράγμα να συναγωνίζεται ο ένας τον άλλο σε υπερπαραγωγή πλαστογραφίας της ιστορίας από υπέρμετρη βλακεία.
=== Με αφορμή την ανάξια λόγου και ανδιαφέροντος ανάρτηση για δήθεν απομυθοποίηση του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, λέω τα παρακάτω λίγα:
=== Τα ιστορικά πρόσωπα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Υπάρχουν ιστοσελίδες χαβούζες που γράφουν απίστευτες βλακείες και χοντροειδή ψέματα, στο βωμό μιας αναξιόπιστης πατριδοκαπηλίας. Πολλές σύγχρονες αλλά ψευδείς δημοσιεύσεις, παίρνουν μια αισχρή φαντασία και τις προσθέτουν άλλες δέκα. Παίρνουν ίχνος ιστορικής αλήθειας και το κάνουν αγνώριστο με τις ψευδείς ελεεινότητες που προσθέτουν ΑΝΑΞΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ και ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ.
=== Το troktiko.eu είναι από τις χειρότερες (κατά την άποψή μου) ιστοσελίδες που έχουν εμφανιστεί στο ελληνικό διαδίκτυο και έδειξε δείγματα καιροσκοπικής γραφής, από τη πρώτη μέρα που εμφανίστηκε τυχοδιωκτικά, μαζί με πολλά άλλα τυχοδιωκτικά τρωκτικά, όταν δολοφονήθηκε ο διαχειριστής του πραγματικού τρωκτικού. Μόνο και μόνο η ΚΛΟΠΗ του ονόματος-τίτλου της ιστοσελίδας του αρχικού τρωκτικού, δείχνει αδίστακτους ανθρώπους, αποφασισμένους να πατήσουν επί πτωμάτων στη κυριολεξία.

=== Αν υιοθετούμε τόση βλακεία πλαστογράφησης της ιστορίας κατά μεγάλης ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ιστορικής προσωπικότητας, με αφορμή μια τηλεοπτική παραγωγή ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, δεν θα πρέπει να δυσανασχετούμε, με τη κάθε αλητεία που γράφουν κατά του Χριστού, ή κατά του Σωκράτη, ή κατά του Μέγα Αλέξανδρου ή κατά του Κολοκοτρώνη ή κατά οποιουδήποτε άλλου μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ ή Χριστιανού.
=== Οι αθλιότητες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη πραγματική ιστορία. Ο Σουλεϊμάν δεν αυτοανακηρύχθηκε μεγάλος, αλλά η ιστορία τον αποδέχθηκε και τον κατέταξε στους μεγάλους, για τις κατακτήσεις του, για το νομοθετικό του έργο και για τη παραγωγή πολιτισμού. Υπήρξε αναμφίβολα ο κορυφαίος σουλτάνος, σε όλες τις εκφάνσεις του Οθωμανισμού. Το να συμβολίζει ο Σουλεϊμάν τον ΕΧΘΡΟ μου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να τον σεβαστώ, χωρίς να ταυτιστώ μαζί του.

=== Άλλο πράγμα η υποκουλτούρα ενός σήριαλ και άλλο η πραγματική ιστορική προσωπικότητα του Σουλεϊμάν. Η υποκουλτούρα αντιμετωπίζεται με παραγωγή κουλτούρας και πολιτισμού και ΟΧΙ με αθλιότητες και πλαστογράφηση της ιστορίας.
=== Και τον εχθρό, μόνο αν τον ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ στις πραγματικές του διαστάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, μόνο τότε μπορείς να τον αντιμετωπίσεις στρατιωτικά, πολιτικά, πολιτισμικά και να τον νικήσεις, εκμεταλλευόμενος τις πραγματικές αδυναμίες του. Όταν κατασκευάζουμε αθλιότητες από τυφλό ή και ανύπαρκτο μίσος, τότε ανά πάσα στιγμή η πλαστή εικόνα καταρρέει και η πλαστογραφία προκαλεί τη μεγαλύτερη σύγχυση στις φίλιες δυνάμεις. Και η σύγχυση φέρνει νομοτελειακά την ήττα!!!
=== Όποιος ενδιαφέρεται για τη πραγματική ιστορία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, χωρίς να ταυτιστεί στο άλλο άκρο με τον εχθρό, ας ρίξει μια ματιά στη διεύθυνση  http://en.wikipedia.org/wiki/Suleiman_the_Magnificent (μετάφραση google  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Suleiman_the_Magnificent&prev=/search%3Fq%3Dsuleiman%2Bthe%2Bmagnificent%2Bwiki%26num%3D30%26hl%3Del)
=== Ας βρούμε τρόπους να τα βρούμε μεταξύ μας, ώστε να παλέψουμε για να απαλλαγούμε από τη σαπίλα που φορτώσαμε στο σβέρκο μας και ας αφήσουμε στη πάντα τις δραπετεύσεις των φόβων μας σε υστερικά κατασκευάσματα επ΄ευκαιρία ενός ηλίθιου σήριαλ. Εδώ έχουμε πόλεμο και οι πλαστοί συσχετισμοί του σήριαλ “σουλεϊμάν” με τη πραγματική ζωή του σουλτάνου Σουλεϊμάν, είναι μια σκοτεινή σπηλιά για να κρύβονται δειλοί και τούβλα.

Απάντηση