ΣΔΟΕ -ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ   === ΣΔΟΕ: Εκπρόσωπος εταιρείας εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 9 εκατ. από τη…. φυλακή!!!!

  === Του Προκοπη Χατζηνικολαου
   === «Ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ δύο δικηγόροι και ένας γιατρός, ενώ εκπρόσωπος εταιρείας που είναι φυλακισμένος προμήθευε με εικονικά τιμολόγια αξίας 9 εκατ. ευρώ διάφορες εταιρείες.

   === Από ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι οι δύο δικηγόροι και ο γιατρός δεν δήλωσαν εισοδήματα άνω των 12,5 εκατ. ευρώ. Τα ευρήματα του ΣΔΟΕ επιβεβαιώνουν απόλυτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ζητεί οι έλεγχοι να προσανατολιστούν σε γιατρούς και δικηγόρους και γενικότερα άτομα με μεγάλη περιουσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ:
—- Γνωστός εργατολόγος των Αθηνών ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Ζαχόπουλου, δεν δήλωσε έσοδα 6.992.000 ευρώ.
—- Δικηγόρος στον Πειραιά δεν δήλωσε έσοδα 3.470.000 ευρώ.
—- Γιατρός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα 2.110.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκαν τα εξής:
—- Στην περιοχή της Αττικής οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31.700.000 ευρώ, ενώ επίσης 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1.275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23.341.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία.

   === Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εταιρεία, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στη φυλακή, και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 9 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία.
—- Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τρεις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία ΠΑΕ, εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10.623.000 ευρώ.
—- Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθεύονταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του. Ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν 1.450.000 ευρώ.

   === Ελεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στη διακίνηση των αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα, στις 04/06/2013 κατασχέθηκαν 6.000 φιάλες παράνομων απομιμητικών ποτών έτοιμα για διάθεση στην αγορά. Επίσης, κατασχέθηκαν 5 τόνοι οινόπνευμα οι οποίοι είχαν προορισμό την κατασκευή απομιμητικών ποτών.

Επίσης, κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ 520 κιλά ινδικής κάνναβης σε σάκους μεταφοράς κρασιού. Στο Αγρίνιο συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου γιατί διέθετε παράνομα στριφτά τσιγάρα και κομμένο καπνό. Κατασχέθηκαν 10 κιλά κομμένος καπνός σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και 1.300 στριφτά τσιγάρα.

Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ εν όψει της θερινής περιόδου έχει προγραμματίσει στοχευμένους ελέγχους στους θερινούς τουριστικούς προορισμούς. Αντικείμενο των ελέγχων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής από την καταστρατήγηση της έκδοσης αποδείξεων των ενοικιαζόμενων πολυτελών οικιών στα νησιά μέσω του Διαδικτύου, οι έλεγχοι των ημερόπλοιων για έκδοση εισιτηρίων, τα extreme sports, οι εποχιακές επιχειρήσεις στις παραλίες και οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.:
Ο εργατολόγος, είναι ο ίδιος εργατολόγος – βουλευτής, ή για συνάδελφό του????

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απάντηση