Το Φαράγγι Στροπώνων–Παραλίας Παναγίας Χιλιαδούς

10 Ιουνίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΣΤΡΟΠΩΝΕΣ -ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ 1  === Τις μέρες που έλειψα, 21 με 24 Μαΐου, ήταν σαν προσκύνημα, στου Πανού τη στέρνα έξω από τα Ψαχνά, στις Στρόπωνες, στη Παραλία Παναγίας Χιλιαδούς, στη Χαλκίδα, στη Μονή Αγίας Παρασκευής….

  === Σε γενικές γραμμές ήταν κοπιαστική αλλά κατά κανόνα ευχάριστη εκδρομή. Ήταν καθημερινές και ο περισσότερος κόσμος απουσίαζε στα δύσκολα χωράφια και σε άλλες δουλειές και το δικό μας πρόγραμμα ιδιαίτερα πιεστικό, αλλά και με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση.

  === Ένας από τους σταθμούς μας, στις 22-5-2013, ήταν και η παραλία Παναγίας Χιλιαδούς, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό καταγωγής μου τις Στρόπωνες. Ήθελα να πετύχω τον ανηψιό Δημήτρη Μπακρή να του κάνω έκπληξη, αλλά είχε δραπετεύσει από τη προηγούμενη μέρα. Εκεί έχουν φτιάξει ένα όμορφο αναψυκτήριο “ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ” – εκεί ξεκουραστήκαμε αγναντεύοντας το Αιγαίο. Είναι ένα όμορφο στέκι που χρειαζόταν σε αυτή τη παραλία, που μαζεύει αρκετό κόσμο τα καλοκαίρια κι΄ αν βρεθείτε να περάσετε από ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ.

  === Για να πάρετε μια γεύση, σας δίνω τη παρακάτω ανάρτηση του Δημήτρη, από το stroponesvillage.blogspot.gr:

  === Ο Ελλήνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών, ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος και ο Combo Ride Bicycler Adventures ξεκίνησαν στις 26/5/13 την πορεία τους με σημείο συνάντησης την πλατεία του χωριού προς την παράλια της Χιλιαδούς μέσα απο το φαράγγι του Στροπωνιάτη ποταμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν η θάλασσα είναι ανταριασμένη, να αποφύγετε το κολύμπι, γιατί γίνεται επικίνδυνη. Όλη όμως την ευρύτερη περιοχή, θα τη λατρέψετε.

Απάντηση