ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ   === Eπιστρέφουν στη Χαλκίδα οι εργαζόμενοι στα Tσιμέντα Xαλκίδας.

  === Πολύωρη, αλλά ειρηνική ήταν η “πολιορκία” των κεντρικών γραφείων της AΓET στην Παιανία, από 500 περίπου διαδηλωτές. Oι περισσότεροι ήταν εργαζόμενοι των Tσιμέντων Xαλκίδας, που διεκδικούν την επαναλειτουργία του τσιμεντάδικου και την ανάκληση των απολύσεων.

  === H μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε υπό την …εποπτεία ανδρών των MAT, οι οποίοι κλήθηκαν να …προστατεύσουν το κτήριο και τους διοικούντες την AΓET, παρότι δεν είχαν εκδηλωθεί βίαιες προθέσεις από τους εργαζομένους,  που επιστέφουν αυτή την ώρα στη Xαλκίδα.

ΠΗΓΗ: ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

  === ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Μπορεί να έσπασα πολλές φορές τα μούτρα μου, σε μια ιδιότυπη αγωνιστική μοναξιά, περιστοιχισμένος από κοπρίτες….. Πολλές φορές…. Την ίδια αγωνιστική μοναξιά πορεύονται και οι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδας. Τους ακούει κανείς??? Μιλάμε για εκατοντάδες οικογένειες σε παρατεταμένο καθεστώς απόγνωσης…..

Με εξαίρεση τον τοπικό τύπο, της Χαλκίδας που μαραζώνει, είδατε πολλά ρεπορτάζ και συμπαραστάσεις από μεγαλόσχημους πύργους της δημοκρατίας???? Οι ιδιοκτήτες προπυργίων δημοκρατίας της ΕΡΤ, που παριστάνουν τους ανήξερους για το φασιστικό λουκέτο που τους επέβαλαν, ήξεραν το πρόβλημα των εργαζόμενων στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και τα κόλπα των αλλοδαπών εκμεταλλευτών, αλλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Έχει κανένας πρόχειρο, έστω ένα ρεπορτάζ συμπαράστασης των προπύργιων???? Ποτέ δεν χάϊδεψα αυτιά ΚΟΠΡΙΤΩΝ και μοναχοφάηδων. Έστω δέκα λέξεις, για τη μακροχρόνια πείνα εργατών. Με εξαίρεση τη ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ συμπαράσταση από μερικά κλαδικά σωματεία, ΕΤΕΡΟΝ ΟΥΔΕΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…. Διαπιστώσατε κάποιο ανθρώπινο ενδιαφέρον, από αυτούς που θυμούνται τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία, όταν νιώθουν το πρόβλημα στη τσέπη τους???? Αν υπάρχει κάτι παλιό, να μου το στείλετε για αναδημοσίευση!!!!!
Όσο για την αγωνιστική συμπαράσταση, για αγώνα που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ…. δεν κάνουν, είναι για γέλια. 4.500 εργαζόμενοι που αν μαζεύονταν οικογενειακώς, θα μάζευαν 20.000 κόσμο, αλλά η εικόνα τους προδίδει. Μάλλον κάνουν αγώνα από τον καναπέ και περιμένουν εμένα ανάπηρο, να πάω με το μπαστούνι να τρομάξω τα ΜΑΤ…..
Ετοίμασα γλαρόσουπα και τους έχω καλεσμένους, να τους ταΐσω να γκαρδαμώσουν να στήσουν επιτέλους το δικό τους πολυτεχνείο…… Ποιοι???? Οι κουραδομηχανές….

ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Απάντηση