ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ  === Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν μια τεράστια συσκευή παρακολούθησης, που στοχεύει στην καταστολή της ιδιωτικής ζωής σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Glenn Greenwald, ο οποίος κατήγγειλε την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

  === «Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας στους κόλπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ που φτιάχνει με άκρως μυστικότητα μια τεράστια δομή που έχει ως μοναδικό στόχο την καταστροφή της ιδιωτικής ζωής και της ανωνυμίας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι υπερβολή, είναι ο στόχος τους»είπε ο αρθρογράφος της Guardian, στο CNN.

  === Πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA, τα αρχικά στα αγγλικά) συνέλεγε δεδομένα σχετικά με τηλεφωνικές κλήσεις Αμερικανών και προσωπικά δεδομένα από τους διακομιστές από τους σημαντικότερους παρόχους των ΗΠΑ.

  === Σε απάντηση στην καταγγελία, η NSA απευθύνθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή έρευνας που θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της διαρροής μυστικών πληροφοριών. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από αρκετούς γερουσιαστές των ΗΠΑ.

  === “Η κυβέρνηση Ομπάμα υπήρξε πολύ επιθετική στο να απειλεί και στο να εκφοβίζει όποιον προσπαθεί να ξεσκεπάσει ή να εκθέσει το ζήτημα δημοσιογραφικά , και ήδη εδώ και καιρό, αυτό έπρεπε να είχε σταματήσει”, δήλωσε ο Greenwald.

  === Ο δημοσιογράφος κατηγόρησε την κυβέρνηση που χρησιμοποίησε με διαστρεβλωμένο τρόπο το νόμο Ley Patriot,, ο οποίος επιτρέπει την παρακολούθηση πολιτών σε σπάνιες περιπτώσεις μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Απάντηση