Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣτΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ !!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣτΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ !!!

  === Ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος δήλωσε αργά το βράδυ ότι δεν δόθηκαν από τον ίδιο οδηγίες ως προς τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ και προσέθεσε ότι τα σχόλια και οι διευκρινίσεις που διατυπώνονται σχετικά με αυτή δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά ενδεχομένως από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.
   === Την ίδια ώρα, γνωμοδότηση επί της δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ εξέδωσε σήμερα η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ και υποστηρίζει πως η ΕΡΤ ΑΕ παραμένει σε ισχύ αφού δεν υπάρχει ρητή κατάργηση της εταιρείας.

  === «Από το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης δεν φαίνεται να υπάρχει ρητή κατάργηση της παραπάνω διάταξης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

  === Όπως αναφέρεται αναλυτικά «δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι διατηρείται η υπόσταση της ΕΡΤ ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, προκειμένου, κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο, να συνεχίσει να ασκεί την αποστολή της ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδοντας ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, που διεκόπησαν με την ανασταλείσα κοινή υπουργική απόφαση και λειτουργώντας τους διαδικτυακούς τόπους. Για τους ίδιους νομικούς λόγους, παραμένουν σε ισχύ οι συμβάσεις των εργαζομένων για την επίτευξη του στόχου της μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και της λειτουργίας των διαδικτυακών ιστοτόπων».

  === Το προσωπικό της ΕΡΤ ΑΕ, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εργάζονται στη «Ραδιοτηλεόραση», το Αρχείο Μουσείου και τα Μουσικά Σύνολα, θεωρείται «αυτοδικαίως ως μηδέποτε απολυθέν».

  === «Σε σχέση τέλος με την πρόβλεψη της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, επισημαίνουμε το αυτονόητο ότι η ΕΡΤ αποτελεί, προφανώς και σήμερα, το μοναδικό υφιστάμενο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη χώρα μας που σύστησε το κράτος προς εκπλήρωση της συνταγματικής διαταγής, παρά το γεγονός ότι τούτο, δεν αναφέρεται ρητά στο κείμενο αυτής», καταλήγει η γνωμοδότηση.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Απάντηση