Παραγραφή αδικημάτων για το σκάνδαλο των ορθοπεδικών.

19 Ιουνίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ  === Μόλις οι τέσσερις από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους για το πολύκροτο σκάνδαλο των ορθοπεδικών υλικών που είχε ζημιώσει το ΙΚΑ κατά εκατομμύρια ευρώ, κάθισαν τελικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, καθώς οι αλλεπάλληλες αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, είχαν ως φυσικό επακόλουθο την παραγραφή των αδικημάτων για τους πέντε από τους εννέα γιατρούς και προμηθευτές που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.

   === Την Τρίτη, επιτέλους η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο, όμως η έδρα του Τριμελούς ανακοίνωσε την απόφασή του για οριστική παύση της δίωξης πέντε κατηγορουμένων, των τριών γιατρών και των δύο προμηθευτών, λόγω παραγραφής. Έτσι η δίκη συνεχίζεται με παρόντες στο εδώλιο τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, τρεις ακόμη γιατρούς κι έναν προμηθευτή.

   === Σήμερα, κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας της υπόθεσης, μία υπάλληλος του ιδρύματος η οποία λόγω παρέλευσης της ώρας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.

   === Να σημειωθεί πως οι πρώτες διώξεις ασκήθηκαν το Νοέμβριο του 2006, καθώς η υπόθεση παρέμεινε στο στάδιο της ανάκρισης επί 3,5 χρόνια από την έκδοση του πρώτου πορίσματος, ενώ μόλις τον Ιανουάριο του 2009 οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία.

   === Σύμφωνα με το ΙΚΑ, εντοπίστηκε υπερβολική χορήγηση αμαξιδίων και άλλων ιατρικών ειδών κατά το διάστημα 1998-2004, η οποία άγγιζε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο μεγάλος όγκος αφορούσε κάλτσες, κνήμες και ορθοπεδικά παπούτσια. Γι’ αυτά τα περιστατικά, πάνω από 6.000 περιπτώσεις, δεν υπήρξε, όμως, έλεγχος ανά περίπτωση και, επομένως, δεν ασκήθηκε δίωξη. Έτσι, η υπόθεση περιορίστηκε στη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: patrastimes

Αναρτήθηκε από ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.: Μαθαινουμε οτι και στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑΧΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Την πανε και εκει για ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ??? Λέγεται οτι ενδιαφερεται ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΛΥΞΜΠΟΡΓΚ για κατι ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.
 ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ της ΓΝΗΣΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ???
ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.:  AΛλα ΟΥΤΕ στην ιδια την Πατρα, στο ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ δεν εφτασε η ΡΗΜΑΔΑ η καθαρση!!! Κυκλοφορανε κατι ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ με εκατομμυρια καταθεσεις, που τις βρηκε το ΦΑΥΛΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ….. Ενας μαλιστα απο την ΣΠΕΙΡΑ την εκανε  για ΛΑΡΙΣΣΑ που θα ΜΟΝΑΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ειπε….. Υπαρχει και ενας ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ που μεταννοει εκει γιατι δεν εχει μοναστηρι αλλο να παει….. Ζητησε ο ανθρωπος να παει ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ αλλα το ΗΓΟΥΜΕΝΕΙΟ ειναι ΠΙΑΣΜΕΝΟ απο φιλαρακι του Αντωνακη…

Απάντηση