ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  === Στον (συνταξιούχο) καθηγητή Σπύρο Σημίτη απονεμήθηκε, επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

  === Ο ομότιμος (=συνταξιούχος) Καθηγητής του Εργατικού και Αστικού Δικαίου, και του Δικαίου της Επιστήμης των Υπολογιστών, Δρ hc Σπύρος Σημίτης, αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος,  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, για την “πολύτιμη συμβολή του στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής” (!!!!!!!) Τι δεν έγινε τελικά στις 29-5-2013…..

   === Η τελετή εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Κώστας Θ. Γραμμένο CBE, DSC, και ακολούθησε το εγκώμιο του Σημίτη, από τον καθηγητή Αθανάσιο Καΐση, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και  καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο καθηγητής Kaissis συνόψισε το έργο και την καριέρα του καθηγητή Σημίτη, τονίζοντας τη σημασία του έργου του στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

   === Στην ομιλία του, ο επίτιμος διδάκτορας, καθηγητής Σημίτης, ευχαρίστησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος για την τιμή της βράβευσης, και υπογράμμισε την ανάγκη της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ειδικά σε εποχή μας. Έδωσε το παράδειγμα του 2012 τα στοιχεία της έρευνας για τα ηλεκτρονικά βιβλία που διαβάζονται στις ΗΠΑ και ο τρόπος με τον οποίο τα δεδομένα προτίμησης, κλέπτονται και χρησιμοποιούνται από εταιρείες που καταγράφουν τις συνήθειες των πολιτών. Αναφέρθηκε στην κυριαρχία του διαδικτύου και τα εκατομμύρια των στοιχείων προσωπικών δεδομένων που καταγράφονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγχρόνως από τα κράτη και τις επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: ihu.edu.gr μέσω του Markus Vandee

  === ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΠΑΝΙΚΟΥ
Η βράβευση του συνταξιούχου ακροδεξιού σιωνιστή Σ.Σημίτη, αποτελεί αισχρή πρόκληση και προσβολή για κάθε ελεύθερο άνθρωπο. Ο Σπύρος Σημίτης, τη τελευταία 20ετία, είναι από τα λίγα άτομα που ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ με τους ισχυρισμούς των βραβευτών και εγκωμιαστών του, συνέβαλαν στον πλήρη ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ και στη ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ του διαδικτύου, με καθιέρωση στα Ευρωπαϊκά όργανα και στις επί μέρους κρατικές νομοθεσίες, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, για τον φασιστικό έλεγχο των χρηστών του διαδικτύου. Ο Σπύρος Σημίτης παρέσχε τις υπηρεσίες του προς αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση και ΟΧΙ για προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα οποία με δική του νομικίστικη συμβολή ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΙΣΧΡΑ από τις αντιδραστικές κυβερνήσεις.

Απάντηση