ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 3  === Ο γνωστός τηλεμπαρούφας λοιπόν το έσκασε επιτέλους το παραμύθι του – Άλλωστε ουδέποτε σ αυτόν τον τόπο υπήρξε συστηματικά αβανταριζόμενη τηλεπερσόνα, που να μη γράφει στην ούγια με ευδιάκριτα γράμματα την τιμή – Το πραγματικό τίμημα δηλαδή της προσωπικής της υποθήκης…
=== του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
=== Κατά κανόνα, το καρτελάκι με την τιμή, δε βρίσκεται σε σημείο εμφανές , για να διευκολύνεται το πόπολο και να μην προγκάει, προκειμένου έτσι να ενδίδει ευκολότερα στα σαγηνευτικά καλέσματα του κάθε λογής αγαπησιάρη.
   === Σε αντίθεση όμως με το πόπολο, το φέις κοντρόλ των μιντιαρχών, ουδέποτε παραβιάζεται και φυσικά δεν ξεγελιέται, από μη στρατευμένους στο σύστημα που υπηρετούν, φαφλατάδες της πολιτικής και της οικονομίας.
   === Γι αυτούς που πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί μας είναι όψιμοι, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στη σχετική μας ανάρτηση – που γράφτηκε σε χρόνο ανύποπτο – με τίτλο:
=== “ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ VS ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ… ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ”
=== Το πολυχαϊδεμένο παιδί των μίντια λοιπόν αυτή τη φορά ξαναχτύπησε, εγκαταλείποντας όλα τα προσχήματα και το έκανε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο.

  === Τι είπε??? Αυτό που περί διαγραμμάτων φωτογράφιζε όλη την προηγούμενη περίοδο μέσα από φραστικές και λοιπές παλινωδίες. Ότι δηλαδή «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα» 
  === Και ο λόγος??? Γιατί αυτό «Δεν είναι κακό ούτε για την Ευρώπη ούτε για τις ΗΠΑ». Θεϊκός συλλογισμός???
Προφανέστατα!!! Γιατί μόνο κάποιος εμφορούμενος από έναν τέτοιο συλλογισμό μπορεί να οδηγηθεί και στο εξ ίσου Θεϊκό συμπέρασμα πως: «Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ως η εναλλακτική λύση, και ο Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός…»
Θα απογοητευθείτε όσοι περιμένετε να προσδιορίσει ο γνωστός Μπαρουφάκης το περιεχόμενο αυτής της «εναλλακτικής» Τσιπραίϊκης πολιτικής, διότι αυτό που έχει σημασία είναι πως: «Ο Τσίπρας δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις… Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή.»
Τι έκανε λοιπόν αυτή τη φορά ο συμπαθέστατος κατά τα λοιπά Μπαρουφάκης, προτρέποντας εκείνους που σαγήνεψε με το λόγο του να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ???
Κατέδειξε μια σειρά λόγους εξ αιτίας των οποίων όσοι τον πιστέψουν και εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσουν τη νέα φουρνιά κοψοχέρηδων, που σύντομα θα μετανιώσουν επειδή θα έχουν εξαπατηθεί και θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος. Οι χορογράφοι της καταστροφής των κοινωνιών, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για το κόμμα που θα υπηρετήσει απερίσπαστα και με συνέπεια τις κυρίαρχες στρατηγικές τους επιλογές, και καλεί εσένα τον αφελή να του εξασφαλίσεις με την ψήφο σου, νομιμοποίηση και ανοχή, για να συνεχίσει το δρόμο που χάραξαν οι πρασινογάλαζοι «σωτήρες» σου.
Ο τηλεμπαρούφας λοιπόν ξεβρακώθηκε. Εσύ θα μασήσεις???
Και για να μη στα λέμε εμείς φίλε αναγνώστη, παραθέτουμε τη σαφέστατη ομολογία του. Διάβασε την απερίσπαστος και βγάλε μόνος σου τα συσμπεράσματά σου.
Με τον τίτλο Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ συνυπογράφουν άρθρο, στο οποίο διατρανώνουν την πίστη τους στον Αλέξη Τσίπρα. Μεταφράζουμε: 
«Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια ελληνική κυβέρνηση που απορρίπτει την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.
Ο Αλέξης Τσίπρας τρέχει τώρα μια εκστρατεία για την αποκατάσταση της ΕΡΤ ως δυνητικά ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Τώρα, η κυβέρνηση μπαίνει σε μια σκοτεινή συζήτηση για τη λιτότητα, την εμπιστοσύνη των πιστωτικών αγορών σε μια ανοιχτή μάχη για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ως η εναλλακτική λύση, και ο Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το γεγονός είναι, σήμερα, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Ευρώπη.
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα θα έβλεπε με τρόμο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά τους ευρωπαίους φορολογούμενους και αυτό που περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι να τα «αρπάξει» από τους επενδυτές.
Πράγματι, αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης. Οι Ελληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ούτε να δουν την ευρωζώνη να διαλύεται. Γνωρίζουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση, με την όλο και πιο σκληρή λιτότητα και μεγαλύτερα δάνεια, έχει αποτύχει παταγωδώς.
Εάν αυτές οι πολιτικές δεν αλλάξουν, η συνολική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένη. Οι βασικές απαιτήσεις για τη μεταρρύθμιση θα μπορούσαν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταπολεμήσει την πείνα και το ξενοφοβικό νεο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
* Ο Τζέιμς Γκάλμπρειθ και ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι καθηγητές του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

Απάντηση