ΜΕΤΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΗ 2  === Τον τελευταίο μήνα έχω μια αλληλογραφία με κάτοχο μετοχής ή μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, ο οποίος επιμένει ότι η εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής (Banque d’Orient) από την Εθνική Τράπεζα ήταν προϊόν απάτης και ότι υπάρχουν πρώην μέτοχοι της Τράπεζας της Ανατολής, των οποίων οι μετοχές είναι ανεξόφλητες!!!!
=== Ακολούθησε ένας βομβαρδισμός μου από γνωστά στοιχεία, τα οποία κατά την προσωπική μου άποψη, δεν μπορούν από μόνα τους να εγείρουν αξιώσεις κατά της διαδόχου εταιρείας ΕΤΕ ΑΕ. Βεβαίως υπάρχουν κάποια κενά, όπως διαφαινόμενες παραβιάσεις των κανόνων δημοσιεύσεως προσκλήσεων σε Γενική Συνέλευση και ισολογισμών της Τράπεζας της Ανατολής, στο τελικό στάδιο λειτουργίας και εκκαθαρίσεώς της, τα οποία κενά απέδιδα καλόπιστα, στο ότι ήταν φύσει αδύνατο να έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία της κρίσιμης περιόδου 1932 – 1936.
=== Βλέποντας ότι χωρίς ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ η κουβέντα πήγαινε σε λογικές της ομάδας Σώρρα – Λαμπράκη και της βλακώδους αντιεπιστημονικής «ανάλυσης» Καριώτη – Γεωργαντζά, έστειλα τη παρακάτω απάντηση στον συνομιλητή μου:

  === Γεια σας.
=== Σας παρακαλώ μη στέλνετε άλλα έγγραφα, διότι δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σας.
=== Έχετε μια τάση να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, π.χ. Ονομαστικές μετοχές με Ανώνυμες, π.χ. Μετοχές Τραπέζης της Ελλάδος που ποτέ δεν έπαψαν να υφίστανται και μεταπολεμικά, με μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που έπαψαν να υφίστανται, από το 1936.
=== Το να έχω μια υποψία, ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να μη τηρήθηκαν κάποιες τυπικές διαδικασίες (που μάλλον οφείλονται στο ότι κανένας θνητός σαν και μένα δεν έχει τα αρχεία της ΕΤΕ), δεν σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί σας.
=== Τα έγραφα που χρησιμοποιείτε είναι γνωστά και η άποψή μου είναι, ότι δεν σας επιβεβαιώνουν στις απαιτήσεις που γνωστοποιούν άτυπα οι λεγόμενοι κάτοιχοι μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.
Τέλος, περίπου 10-12 μετοχές που έχω δει σε διάφορες περιπτώσεις, ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ. Αυτό σημαίνει, ότι οι κάτοχοι αυτών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα της εκκαθαρίσεως, έχουν εισπράξει το ποσό των 200 δραχμών ανά μετοχή ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟΝ ΕΩΣ 31-12-1937 (υπερσυμπλήρωση πενταετίας από ενάρξεως των πληρωμών πληρωμής της μερισματαποδείξεως Νο 55)
=== Είναι τεράστια υπερβολή, αφενός να περιμένετε από οποιονδήποτε, να αρχίσει να κονταροχτυπιέται με την ΕΤΕ χωρίς στοιχεία ενοχής της, δηλαδή αδιάσειστων στοιχείων για διάπραξη ΑΠΑΤΗΣ. Οι υποθέσεις και οι αυθαίρετες αναγωγές δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. ότι θα πρέπει να υπήρχε υπολοιπόμενο ποσό, πέραν των (150+50) = 200 δραχμών, που θα έπρεπε να διανεμηθεί στους τότε μετόχους.)
Τέλος, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η από κοινού διεκδίκηση της ομάδας Σώρρα και άλλων περίεργων τύπων με τους υπόλοιπους διεκδικητές και με τα ίδια επιχειρήματα.
=== Υπάρχει καταστατικό, που συμπληρώνεται από την ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΥΣΑ νομοθεσία και από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Μιλάμε για διατάξεις συνολικά που ρύθμιζαν την ύπαρξη, τη λειτουργία και την απορρόφησή της από άλλον οικονομικό οργανισμό. Εγώ δεν συνηθίζω να παίζω με χαρτιά και να τα προσδιορίζω κατά το δοκούν και να κάνω έναν επαναλαμβανόμενο χαρτοπόλεμο αναμασώντας αποτυχημένα υλικά. Εσείς μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι θέλετε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.»

  === Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του συνομιλητή μου (ο οποίος δεν έχει αποκρύψει σε μένα τα στοιχεία του), με συνημμένη φωτογραφία ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ της Banque d’Orient με ΕΞΕΠΛΗΞΕ:

=== «Χαίρομαι που δεν συμμερίζεται κανείς της απόψεις μας με το ζόρι, αλλά από επιχειρήματα.
Εγώ θέλω όμως μια απάντηση από εσάς η από το υπουργείο οικονομικών 
Ορίστε μια από τις πολλές ασφράγιστες μετοχές που κατέχω και δεν πληρώθηκαν και δεν σφραγίστηκαν ποτέ συνεπώς δεν πήρε κανείς τις προκαταβολές των 200 δραχμών!!!…
ΟΚ…. Άρα κανένας δεν έκανε αγωγή κατα τις ΕΤΕ λέτε το 1937 έτσι…. ΟΚ…
Κανένα πρόβλημα ας πούμε ότι όντως κανένας δεν έκανε και τίποτα.
Απάντησε λοιπόν τώρα, που έχω μια μετοχή, όχι ότι χρειάζομαι και παραπάνω. Η  ΕΤΕ στον χρεωοκοπημένο όπως λέτε ισολογισμό, έπρεπε να γράψει 41.999.850 δραχμές ως προκαταβολή. Αντί  αυτού γράφει 42.000.000 οτι έδωσε.
Αρα οι προκαταβολές που δεν πληρώθηκαν ως όφειλαν έπρεπε να πανε υπέρ του κράτους και για να σας προλάβω υπάρχει ΦΕΚ του 1919 δισέλιδο το οποίο ορίζει επακριβώς μερίσματα και δικαιώματα από μετοχές, ότι πάνε υπέρ του κράτους!!!
Συνεπώς ρωτήστε εσείς που είναι ο λογαριασμός και το καταθετήριο της ΕΤΕ υπέρ του δημοσίου…. Αυτό ζήτησα με την αίτηση μου και απαντάνε αρές μάρες κουκουνάρες!!!
Και δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Σώρρας….. Απαντήστε εσείς μιας και είστε ποιο ενημερωμένος από τον δικαστή που έβγαλε την απόφαση των ασφαλιστικών… Άλλωστε τα δικαστήρια θα κρίνουν σύντομα εκ νέου για το ίδιο θέμα!!!!!»

  === Η μετοχή είναι η Νο 033632, έκδοσης 1 Ιουλίου 1906 (υπάρχουν και άλλες εκδόσεις) και φαίνεται ολοκάθαρα ότι, ΟΧΙ ΜΟΝΟ  δεν φέρει την εξοφλητική σφραγίδα της ΕΤΕ, περί καταβολής των (150 + 50) = 200 (ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΩΝ) δραχμών, αλλά προς πλήρη επιβεβαίωση του ισχυρισμού, ΕΧΕΙ ΑΚΌΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑΠΟΔΕΙΞΗΣ Νο 55!!!!! Είναι το συγκεκριμένο ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΟ κουπόνι, το οποίο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΕΤΕ, ΑΠΟ ΟΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΕ ΤΙΣ 200 ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ!!!!!!

  === Εφόσον η μετοχή είναι γνήσια (και εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να την αμφισβητήσω από πλευράς γνησιότητος – ας το κάνει η βουβή ΕΤΕ) βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο σκάνδαλο και δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε στην κορύφωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 1929, όταν η σιωνιστοκρατούμενη ΕΤΕ ΑΕ, OTAN το 1930 η ETE  πραγματοποιεί ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ διεθνή επέκταση. Το 1930 η Εθνική Τράπεζα, ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ το σύνολο των δραστηριοτήτων στην ΑΙΓΥΠΤΟ της Τράπεζας Αθηνών, με μια εκεί θυγατρική της, Banque Nationale de Grèce et d’Athènes (ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ Banque d’Orient, και δύο χρόνια αργότερα, η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε (το ΥΠΟΛΟΙΠΟ) της Banque d’Orient (Τράπεζα Ανατολής), αποκτώντας το 100%. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΟΠΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΑΓΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ,  ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ΄ ΑΛΛΙΩΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ΄ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ????? Επομένως κάποιο χοντρό λάκκο έχει η φάβα 1929 -1937, των χρηματοοικονομικών κινήσεων της Εθνικής Τράπεζας σε διεθνές επίπεδο και ΝΑΙ, χρωστά πολλές, μα πάρα πολλές απαντήσεις, σε όλους τους κατόχους ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ!!!!!

Απάντηση