Εργατικό ατύχημα με τέσσερις τραυματίες στη ΛΑΡΚΟ

2 Ιουλίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΛΑΡΚΟ  === Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, ενώ η επιχείρηση κινδυνεύει με λουκέτο.

  === Τέσσερα άτομα, ένας εργάτης και τρεις μηχανικοί, τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουλίου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, σε ατύχημα που σημειώθηκε στο Καμίνι 3 κατά τη διαδικασία της αποσκουρίωσης.

  === Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός τους δεν ενέπνεε καμία ανησυχία. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

  === Μεγάλη ανησυχία όμως προκαλεί η κατάσταση της επιχείρησης, η οποία κινδυνεύει άμεσα να κλείσει από ταμειακή ρευστότητα, όπως τουλάχιστον διαπιστώνουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων, η διοίκηση της εταιρείας, αλλά και δήμαρχοι και βουλευτές που μετείχαν σε σύσκεψη στην Αταλάντη.

  === «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της εταιρείας», υπογραμμίζουν στο κοινό τους ψήφισμα, παρουσιάζοντας συγχρόνως την ίδια την επιχείρηση «να αντιμετωπίζεται εχθρικά ακόμη και από τους ίδιους της τους μετόχους, που είναι το Δημόσιο, η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα».

  === Όπως διαπιστώθηκε, η πτώση των τιμών του νικελίου στη διεθνή αγορά στα 14.000 δολάρια ανά τόνο δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας στη ΛΑΡΚΟ, όταν το μέσο κόστος παραγωγής του εργοστασίου φθάνει τις 18.000 δολάρια ανά τόνο προϊόντος, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς. 

  === Την ίδια στιγμή, υπάρχουν απαιτήσεις εκατομμυρίων από τη ΔΕΗ, ενώ παράλληλα το εργοστάσιο δεν έχει εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ από τις εξαγωγές.

  === Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

Απάντηση