ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ -WC  === Πρόχειρος ο νέος φορολογικός κώδικας!!!!!! Παραμένει στη θέση του ο ανίκανος πράκτορας των τραπεζιτών!!!!!!

  === Η προχειρότητα και η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού  αποκαλύπτονται με τον νέο Φορολογικό Κώδικα, ο οποίος γράφτηκε κυρολεκτικά “στο πόδι” και ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του μπαίνει στο τραπέζι της…. κοπτορραπτικής. Μετά τις διαπιστώσεις των φοροτεχνικών ότι πολλές διατάξεις οδηγούν σε αύξηση των  επιβαρύνσων για μεγάλες ομάδες φορολογουμένων (συμπεριλαμβανομένων μισθωτών, συνταξιούχων,  ανέργων, φοιτητών κλπ) – στο υπουργείο Οικονομικών αρχίζει το ράβε-ξήλωνε. Σε αλλεπάληλες συσκέψεις  ετοιμάζονται αλλαγές, διορθώσεις και τροποποιήσεις, με βάση τις εκτιμήσεις για το ποιούς και πόσο επηρεάζει η κάθε διάταξη.

  === Πάνω στην “πρεμούρα” να ετοιμασθεί ένα σχέδιο όσο η τρόικα βρίσκεται εδώ για διαπραγματεύσεις, το στοιχείο αυτό δεν είχε ληφθεί αρκούντως υπόψη και πολλές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αρχικό σχέδιο οδηγούν στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

  === Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που συζητούνται τώρα αφορούν την παρακράτηση και την προκαταβολή φόρου, τη φορολόγηση της αποζημίωσης απόλυσης – η αύξηση της οποίας αποδίδεται σε… τυπογραφικό λαθος – και τα τεκμήρια που αφορούν ανέργους και φοιτητές χωρίς πραγματικό εισόδημα.

  === Προτείνεται ειδικότερα να μην καταργηθεί τελικά η μηνιαία έκπτωση 1,5% που ισχύει στην παρακράτηση από μισθωτούς και συνταξιούχους και να λαμβάνεται υπόψη η έκπτωση φόρου (2.100 ευρώ) που ισχύει για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Σχεδιάζεται επίσης να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει  αύξηση της προκαταβολής φόρου (από 55% σε 80%) για  τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.
Αναγακαα κρίνεται εκ των υστέρων και η τροποποίηση της ρύθμισης  σχετιά με τα τεκμήρια, στις περιπτώσεις ανέργων,  χαμηλοσυνταξιούχων και φοιτητών.
   === Ο νέος Κώδικας Φορολογίας προβλέπει ότι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων θα φορολογούνται ως επαγγελματίες  και όχι ως μισθωτοί. Ετσι θα πληρώνουν φόρο 26% αντί 22% και επιπλέον θα επιβαρύνονται με προκαταβολή 55%.
Παράδειγμα
— Άγαμος με μηδενικό εισόδημα: Τεκμήριο 3.000 €
— Έχει στην κατοχή του Ι.Χ. 1.000 κ.εκ.: Τεκμήριο 4.000 €
Εφόσον δεν αλλάξει η διάταξη:
— Θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα: 7.000 €
— Φόρος: 1.820 €
— Προκαταβολή φόρου: 1.001 €
Αποτέλεσμα: Ο φορολογούμενος με μηδενικό εισόδημα επιβαρύνεται με φόρο 2.821 €
Εφόσον γίνει διόρθωση από το υπουργείο οικονομικών ο φόρος που θα προκύπτει θα είναι μηδενικός
Φορολογικές επιβαρύνσεις προκύπτουν και για οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν: Με βάση το νέο Κώδικα οι φοιτητές δεν περιλαμβάνονται στα προστατευόμενα-εξαρτώμενα μέλη. Αυτό οδηγεί αυτόματα τους υπόχρεους γονείς τους να μην μπορούν να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων.
sofokleousin
Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

2 Comments

  • Ο/Η talos4fight λέει:

    Aν οι τράπεζες έχου σαν πράκτορα τον Στουρνάρα, σωθήκανε. Αυτός δεν ήταν κάποια εποχή διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας; Δεν πάτωσε η Εμπορική και πουλήθηκε στους Γάλλους, και
    φυσικά ξαναπάτωσε; Τι σ@@@ά οικονομολόγος είναι ο Στουρνάρας; Της συμφοράς; Και πως τον
    εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός της χώρας, με τις τόσες ανοησίες που έχει κάνει;
    Τώρα θα μου πείτε, τι ερωτήσεις είναι αυτές που κάνω δεδομένης της στάσης του πρωθυπουργού μας και με τα σαϊνια συμβούλους που εχει!

Απάντηση