Η Μοσάντ στην Αίγυπτο;

Ο Justin Raimondo γράφει για την Η Jerusalem Post :

“Δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι κρατήθηκαν επί ώρες την Τετάρτη από Αιγύπτιους στρατιώτες, που κατηγορούσαν τους δημοσιογράφους ότι είναι κατάσκοποι της Μοσάντ”, ανάφερε ο εργοδότης τους, στη καθημερινή εφημερίδα “Aftonbladet”. Οι στρατιώτες σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, τους έφτησαν στο πρόσωπο και απείλησαν να τους σκοτώσουν. Τέσσερις ακόμα Ισραηλινοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από την Αιγυπτιακή Στρατιωτική Αστυνομία στο Κάιρο την Τετάρτη. Οι τρεις από τους συλληφθέντες εργάζονται για το “Channel 2” και ο τέταρτος για τη “Ναζαρέτ”.
Το άρθρο έχει τίτλο: “Οι Αντί-Μουμπάρακ διαδηλωτές επιτίθενται στον Τύπο” και με ασάφειες δημιουργεί συγχονδρια με τον Άντερσον Cooper του CNN, για τη σύλληψη των ισραηλινών “δημοσιογράφους”, οι οποίοι κρατούνται, κατηγορούμενοι ως πράκτορες της Μοσάντ.  Αρκεί να πω ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά, που η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραήλ παρενέβη με προβοκάτορες για να δικαιολογήσουν την καταστολή.
Ας πάμε ένα βήμα πίσω και να εξετάσουμε την εξέλιξη των γεγονότων: μια ειρηνική διαδήλωση κατά του Μουμπάρακ, δέχεται επίθεση από υπέρασπιστές του Μουμπάρακ κακοποιούς, και συλλαμβάνονται ξαφνικά, κατηγορούμενοι σαν πράκτορες της Μοσάντ. Και οι Ισραηλινοί έρχονται τώρα με δημόσιες δηλώσεις, ασύστολα, και καλούν τους συμμάχους τους στην Δύση, να περιορίσουν τη συσσωρευμένη κριτική τους κατά του Μουμπάρακ.
Η Επίσημη Ενημέρωση: Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων:
“Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ισραηλινούς δημοσιογράφους, ως κατηγορούμενους για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Κάιρο και για την είσοδο στη χώρα σε τουριστικές θεωρήσεις, σύμφωνα με τις εκθέσεις ειδήσεων . Τρεις από τους δημοσιογράφους (σύμφωνα) με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δήλωσαν ότι εργάζονται για το “Channel Ισραήλ 2”, ενώ ο τέταρτος σε έναν νέο άγνωστο (μη επώνυμο) Αραβικό δικτυακό τόπο, αλλά με βάση νέα στοιχεία και σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις ειδήσεων, δούλευαν για το Ισραήλ. Αλλά διαπιστώθηκε, ότι το “Channel 2” είπε στη “CPJ”, ότι ο σταθμός τους δεν απασχολεί τους τρεις δημοσιογράφους. Τα ονόματα και το μέρος μεταγωγής των συλληφθέντων “δημοσιογράφων” παραμένουν άγνωστα”.…………
……Η είδηση μεταδόθηκε και από το Ισραηλινό ραδιόφωνο, το οποίο πρόσθεσε: “….Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, κυκλοφόρησε μια δήλωση, με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς “δημοσιογράφους” στην Αίγυπτο, να παραμείνουν σε εγρήγορση, να δρουν υπεύθυνα και να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας”!!!!!… …..

ΠΗΓΗ: ANTI WAR COM
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Όπως αντιλαμβάνεσαι μονότονε μαλάκα, ο Μπαρμπανίκος κάνει ΑΝΤΙπροπαγάνδα. Γκέκε????

Απάντηση