ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!!

8 Ιουλίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -ΓΚΑΓΚΑΣ   — —ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ??? ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ….

   — — Μα τι λέτε??? Δεν είναι ικανός και αποφασισμένος πολιτικός??? Ου αμέεεε… Για δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ και θαυμάστε ικανότητα και αποφασιστικότητα…

   — — Με σκληρά λόγια καταφέρεται η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του και συμπεριφέρεται ως άλλος Γκαουλάιτερ».
— — Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
— — «Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του και συμπεριφέρεται ως άλλος Γκαουλάιτερ. Η εργασιακή αρτιότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη», είπε και επιχείρησε κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να διαχωρίσει εργασιακές ομάδες. Εν προκειμένω, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με… 
— — Τους καθηγητές που «προτιμά να σώσει από την κινητικότητα έναντι των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.». Όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση με την Ε.Ρ.Τ., με άλλους Δημοσίους Οργανισμούς η σειρά των οποίων έπεται.
— — Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν, είτε με τη «διαθεσιμότητα», είτε με την «κινητικότητα», είτε με οτιδήποτε άλλο.
— — Δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με του υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Γιατί με τα 800-900 ευρώ που λαμβάνουν ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Δεν λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους και να επιλέγουν ποιους θα απολύσουν σήμερα και ποιους αύριο.
— — Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;

   — Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens. Πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς της η τρόικα και η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
  — Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν και την Κ.Ε.Δ.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι και οι στρουθοκαμηλισμοί των αιρετών. Τώρα όμως είναι η ώρα των αποφάσεων. Ή θα ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να μη διαλυθούν οι Δήμοι με άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες ή θα διευκολύνουν για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής.
Στη δεύτερη επιλογή κινδυνεύουν να μετατραπούν σε στρατηγούς χωρίς στρατιώτες ή να κοιμηθούν Δήμαρχοι και να ξυπνήσουν κλητήρες.
Για τους εργαζόμενους μόνο μια είναι η απόφαση το κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και η κοινή συστράτευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων».
Δεν άργησε να έρθει και η απάντηση από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνεργάτες του να αρνούνται ότι έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση και προκαλεί τους εργαζόμενους να του που πότε και που την έκανε.
IEFIMERIDA

Απάντηση