Τρία στελέχη του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν για εκβιασμό.

9 Ιουλίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΣΔΟΕ 1 — Τρία στελέχη του ΣΔΟΕ κεντρικής Μακεδονίας και μία λογίστρια, συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για εκβιασμό καταστηματάρχη και δωροδοκία. Έλεγαν στον επιχειρηματία ότι ότι θα του επέβαλλαν πρόστιμο 100.000 ευρώ, εάν δεν τους έδινε 25.000 ευρώ.
   — Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, εκβίασης, εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και υπεξαγωγής εγγράφων.
   — Πρόκειται για έναν 60χρονο προϊστάμενο Τμήματος, ένα 55χρονο ελεγκτή και αναπληρωτή Τμηματάρχη και έναν 37χρονο ελεγκτή.Η λογίστρια, ηλικίας 50 ετών, κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην εκβίαση και την παθητική δωροδοκία.

 — Η διερεύνηση της υπόθεσης
  — Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
  — Όπως είπε, στις αρχές του τρέχοντος μηνός, δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης (37χρονος και 55χρονος), κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημα του, αφαίρεσαν από τη σύζυγό του ένα βιβλίο της επιχείρησης, στο οποίο σημείωνε άτυπα τις οικονομικές του συναλλαγές.
Τρία στελέχη του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν για εκβιασμό
Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την λογίστρια του (50χρονη συλληφθείσα), η οποία αφού πήγε στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να «ανέλθει» στις 100.000 ευρώ, απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες η απαίτηση έπεσε στα 25.000 ευρώ.

  — Στη συνέχεια και αφού προηγήθηκαν συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ του καταστηματάρχη και της λογίστριας για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων, χθες ο καταστηματάρχης της παρέδωσε το προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ, στο γραφείο της.

  — Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, την συνέλαβαν ενώ στην τσάντα της βρέθηκε και κατασχέθηκε όλο το ποσό που της είχε παραδώσει ο καταστηματάρχης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ποσό προορίζονταν για τον 60χρονο υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια θα το μοιράζονταν με τους άλλους δυο συναδέλφους του.
Τρία στελέχη του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν για εκβιασμό
— Στο γραφείο του 60χρονου το βιβλίο που είχαν αφαιρέσει από το κατάστημα
Ακολούθησε η σύλληψη και των τριών υπαλλήλων και σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το βιβλίο, το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δύο άλλοι υπάλληλοι από το κατάστημα, 1.000 ευρώ και η υπηρεσιακή εντολή ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε. προς τον 55χρονο και τον 37χρονο για την πραγματοποίηση ελέγχου στο κατάστημα.

Σε έρευνα στο γραφείο του 55χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε υπηρεσιακό έγγραφο με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο κατάστημα του καταγγέλλοντα, όπου εμφαίνεται ότι δεν διαπιστώθηκε παράβαση και ότι δεν κατασχέθηκε κάτι.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Απάντηση