ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ !!! Αύριο στην LIVE SPORT…!!!

23 Ιουλίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΜΕΘΟΔΙΟΣ -ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ  — ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΣ …ΣΤΗΝ LIVE SPORT

  — Του Κόρακα.

  — Θέμα για πρώτη σελίδα!!!
—  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ στο gazzeta. Μέσω άλλης ιστοσελίδας την οποία δεν θυμάμαι. Συχνά σε αυτές γίνεται ντόμινο, αλλά αναφέρουν με αξιοπρέπεια τις «πηγές», όπως κι εμείς. Είδα, λοιπόν, πως σύμφωνα με ρεπορτάζ, απειλούνται επεισόδια οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στα φιλικά ματς που παίζουν το Σάββατο την ίδια ώρα. Τώρα θα σας πω κι εγώ μια ιστορία.  Που ουσιαστικά θα μπορούσα να την κάνω δισέλιδο στα πολιτικά. Δεν είναι αθλητική. Ούτε την αναφέρω σαν τον Λιακόπουλο για να πουλήσω βιβλία τα οποία που …δεν έχω εκδώσει, ούτε εμπορευτεί.
   — ΥΠΑΡΧΕΙ, λοιπόν, στο Άγιο Όρος (μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε και οι μη θρησκευόμενοι διότι το θέμα έχει ενδιαφέρον…) μια Μονή αποκλεισμένη. Όλες και όλες 21 έχει το Όρος. Και τις παρουσιάζουν ως 20 και…μισή. Γιατί ; Το εξηγώ. Η Μονή Εσφιγμένου,  λοιπόν, (περί ης ο λόγος) σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Επειδή ακριβώς είναι …με κόκκινη κάρτα. Στον «πάγκο» του Άθως. Γιατί; Μεγάλη ιστορία. Περιληπτικά τη γρ΄λαφω και θα με βρίζει ο Χατζηγεωργίου. Έχουμε και λέμε:  Από τον Πατριάρχη Αγάθωνα και μετά, όταν οι Οικομενικοί Πατριάρχες με ταυτότητα Τούρκων υπηκόων συμπροσευχήθηκαν με τον Πάππα, θεωρούνται αφορισμένοι για την συγκεκριμένη Μονή. Δεν τους μνημονεύουν. Σου λένε «το Παπικό καθεστώς διέλυσε το Βυζάντιο το 1204, θα δίνουμε και ευλογίες;». Έχει την βάση του. Μετά αποφάσισαν να μην παίρνουν την επιχορήγηση των 250 χιλιάρικων (Ευρώ παρακαλώ) από την Ευρωπαϊκή ένωση!!! «Για να μας λένε πως πλήρωσαν Ιταλίδες, Ελεβετίδες, Γαλλίδες φορολογούμενες να δεχτούμε τα φράγκα και να αρχίζουν να διαλύουν το «άβατο» για τις γυναίκες;».  Αυτό σκέπτονται.
LIVE SPORT   — ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ είναι μεγάλοι μοναχοί. Διότι απλά πολλοί υπήρξαν …μικροί διάβολοι. Βαθιά θρησκευόμενοι εδώ και χρόνια, με ένα κομποσκοίνι και βαριά καλογερική προσπαθούν να σβήσουν τις αμαρτίες τους. Δεν παίρνουν τρόφιμα με «bare code», ζούνε φτωχά, ταπεινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι το ψάρεμα τους έχουν απαγορεύσει με απόφαση δικαστηρίου και λιμενικού!!! Επιβιώνουν απλά με τρόφιμα από τον κόσμο. Δεν δέχονται χρήματα αν δεν σου δώσουν κάτι…. Κι αυτά με κεντρική διαχείριση για να αγοράσουν τα αναγκαία. Όπως, λοιπόν, στο Βυζάντιο βρέθηκε ένας «εφιάλτης» που άνοιξε την Κερκόπορτα, παντού υπάρχει ένας. Εκεί βρέθηκαν ΤΕΣΣΕΡΙΣ. Κάποιοι τυχαία. Δεν ανήκαν σε αυτούς αλλά ήταν φυσικά «ανοιχτοί σε προτάσεις».  Αυτοί δέχθηκαν επιδότηση, επιχορήγηση, χρήμα, και οι μόλις πήραν με εντολή Οικουμενικού Πατριάρχη και συμφωνία Αστυνομίας την «Πρεσβεία» της Μονής στο «Πρωτάτο» την είδαν «Κυβέρνηση». Και έγιναν οι «Εσφιγμενίτες». Κατέλαβαν θέση στο διοικητήριο. Πολλά τα λεφτά για τέσσερα άτομα. Πασάδες έγιναν. Οι επίσημοι  107 μοναχοί , λοιπόν, κρίθηκαν από Δικαιοσύνη, Αστυνομία κ.τ.λ. ως «παράνομοι». Από τότε ζουν με το απόφθεγμα «Ορθοδοξία ή Θάνατος». Και λειτουργούν φτωχοί, με την ελληνική παράδοση, τις εικόνες του ΄21, το «κρυφό του σχολειό» οχυρωμένοι στο Κάστρο τους. Δεν πειράζουν. Και  δεν τους…. πείραζαν. Μέχρι προχθες…
   — ΑΠΟ την προηγούμενη εβδομάδα κλούβες και περιπολικά είναι έξω από το κονάκι τους. Για να τους βγάλουν με βία!!! Επειδή θα σκάσει ο Πάππας οσονούπω στο Άγιο Όρος (στο πλαίσιο της Οικουμενικής Παγκοσμιοποίησης Θρησκειών!!!) και τα θέλει όλα «καθαρά». Με βρομιά, αλλά… καθαρά. Δουλίτσες γίνονται εκεί. Που δεν μπορείτε να «πιάσετε». Ο Πούτιν θέλει τη Μονή για να κάνει ντου –όποτε γουστάρει- στην Τουρκία (βλέπει Ανατολικά) , ο Πάππας για να έχει ηρεμία, η Ε.Ε για να καταλύσει το άβατο, ο Σαμαράς για να κάνουν επισκέψεις άνετα όλοι οι ηγέτες Κρατών….
   — ΕΚΕΙΝΟΙ είναι έτοιμοι . Το Ορθοδοξία το «έχουν». Το… «Θάνατος», δεν το υπολογίζουν. Η αστυνομία έχει βγάλει μέχρι φωτογραφίες για να κάνει…  «επιχείρηση». Το θέμα σε σοβαρό κανάλι –που να το βρούμε όμως; – θα έπαιζε ΠΡΩΤΟ. Φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί κι ετοιμάζεται πόλεμος. Στον οποίο θα μετέχουν και πολλοί Θεσσαλονικείς «λαϊκοί» που έχουν φτάσει εκεί.
   — Στην Μονή που πηγαίνει ο Αναστασιάδης, ο Πατσατζόγλου και άλλοι πολλοί ως ταπεινοί προσκυνητές.
Στο  http://esfigmenou.blogspot.gr/ θα βρείτε κι άλλα.
Νομίζω ότι έπαιξα «άλλη μπάλα», αλλά αξίζει τον κόπο. Ετοιμαστείτε για χειρότερα…  Γενικά.

Απάντηση