ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ -ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΒΑΤΡΑΧΟΣ -ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΣ -ΑΡΓΙΑ   — Αθωώθηκαν 13 γιατροί, που κατηγορήθηκαν για παράνομες και υπερκοστολογημένες προμήθειες ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών ειδών!!!
Αθώους έκρινε το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας τους 13 γιατρούς του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που είχαν κατηγορηθεί για παράτυπες, υπερκοστολογημένες και ανεξέλεγκτες προμήθειες ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών, και οι οποίοι είχαν τεθεί πριν από ενάμιση χρόνο σε αργία από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
— Οπως δήλωσε, με αφορμή αυτή την απόφαση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Βαρνάβας, «η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση γιατρών συλλήβδην σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί, εγκυμονεί την πιθανότητα σοβαρότατων λαθών».
— Επίσης σημειώνει ότι ο υπουργός Υγείας έθεσε σε αργία 20 γιατρούς χωρίς να δημοσιοποιήσει ονοματεπώνυμα και νοσοκομεία όπου υπηρετούν, γεγονός που δημιουργεί ένα «νέφος συλλογικής ευθύνης».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  — ΟΜΩΣ, να σας εξηγήσει ο Μπαρμπανίκος τι συμβαίνει:

  1.– Το μαύρο κύκλωμα των γιατρών και ιδιαίτερα των πανεπιστημιακών, επί μακρά σειρά ετών, ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ τη καθιέρωση με υπουργικές αποφάσεις, τις λεγόμενες ΑΝΩΤΑΤΕΣ…. ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, Φαρμακευτικών, Ιατροτεχνολογικών, Ορθοπεδικών, Καρδιολογικών και λοιπών προϊόντων, με τη ληστρική δικαιολογία, να μην… επιβαρύνεται το κράτος και τα νοσοκομεία του, πέραν…. των τιμών αυτών!!! Ολόκληρο βιβλίο είναι το ΦΕΚ!!!
2.– Αυτές οι τιμές…. λιανικής, είναι παγκοίνως γνωστό και έχει καταγραφεί σε ελέγχους και άλλες έρευνες, είναι φουσκωμένες από +100% έως και +700%, σε σύγκριση με τις ισχύουσες τιμές στις… ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες!!!
3.– Το κράτος με τις νοσηλευτικές και υγειονομικές του υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ  ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ αυτών των Φαρμακευτικών, Ιατροτεχνολογικών, Ορθοπεδικών, Καρδιολογικών κλπ προϊόντων και εξοπλισμού ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΤΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει, τους λόγους για τους οποίους το κράτος πρέπει να εξαναγκάζεται να πληρώνει τις υπερκοστολογημένες ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ!!!!
4.– Κανένας νόμος δεν εξαιρεί τις προμήθειες αυτών των ειδών από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ οι ετήσιες πραγματικές ανάγκες είναι πανεύκολο να καταγραφούν και να προϋπολογιστούν και να προμηθεύονται σε στοκ τριμήνου βάσεως. Παρόλα αυτά, οι ΓΙΑΤΡΟΙ έχουν επιβάλει ΠΑΡΑΝΟΜΑ, να παραγγέλνει ο καθένας απ΄ ευθείας στον προμηθευτή της αρεσκείας του και ο κάθε απατεώνας γιατρός που δεν σέβεται τον όρκο του, παραγγέλνει τελείως διαφορετικά υλικά και φάρμακα, από άλλους συναδέλφους του, για την αντιμετώπιση ίδιων συμπτωμάτων και παθήσεων. Οποτεδήποτε έχει επιχειρηθεί η εφαρμογή ενιαίων αδιάβλητων διαδικασιών, οι γιατροί δεν λογαριάζουν τίποτα και συνεχίζουν να παίζουν τον παραγγελιολήπτη συγκεκριμένων προμηθευτών. Με την ίδια ευκολία, σε χρόνο ρεκόρ και με φασιστικό και ανεξέλεγκτο τρόπο, βγάζουν άχρηστο, οποιοδήποτε φάρμακο ή υλικό, δεν είναι της προσωπικής τους εγκρίσεως και δεν τους ενδιαφέρει αν άλλα προτεινόμενα υλικά, τα προτιμούν άλλοι έγκριτοι και μη συνάδελφοί τους.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ…. ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ???? ΕΣΥ ΡΑΚΙΝΤΖΉ????

Απάντηση