ΣΙΣΥΦΟΣ -ΧΡΕΟΣ  — Κόστος Ελληνικής διάσωσης: Το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι δανειστές πρέπει άμεσα να «ξεχάσουν» περίπου € 7,4 δισ. από τα δάνεια.
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι έτοιμες, για να διαγράψουν μεγάλα κομμάτια των δανείων τους στην Ελλάδα, γύρω περίπου στα 7,4 δισ. € μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
— Για να γίνει το ελληνικό χρέος διαχειρίσιμο, οι δανειστές της χώρας, ενδέχεται να αναγκαστούν να αποδεχθούν μεγάλες απώλειες, σαν ουσιαστική βοήθειά τους προς την Αθήνα, ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στην τέταρτη αξιολόγηση της απόδοσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός οικονομικού προγράμματος που πρέπει να ακολουθήσει για να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για τα δάνεια
.

  — Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού χρέους, το κατέχουν σήμερα οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το 2013 αναμένεται να ανεβη, στο ποσοστό ρεκόρ, του 176% επί του ΑΕΠ της χώρας.
— “Εάν οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, είναι αξιόπιστες, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα είναι απίθανο να ανακάμψουν όπως έχει προγραμματιστεί” ανέφερε το ΔΝΤ σε μια έκθεση 207 σελίδων. “Σε περίπτωση που ότι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, αποδειχθούν δυσβάστακτο βάρος κατά την άποψη των επενδυτών, ακόμη και μέσαα σε ένα πλαίσιο ελάφρυνσης του χρέους, από τη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν την παροχή αρωγής που θα επιφέρει μια ταχύτερη
€ραγματική) μείωση του χρέους από ό,τι έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα.”
— Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τους δανειστές της κυβέρνησης των Αθηνών να διαγράψουν μέρος των δανείων τους, τα οποία προσπαθεί να μειώσει η Ελλάδα.
Το κύριο πράγμα που αλλάζει είναι η κλίμακα των ζημιών.
Η νέα έκθεση έρχεται μόλις 2 μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, οι οποίες μπορεί να γίνουν ένα πραγματικό πρόβλημα για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η Μέρκελ και τα άλλα μέλη της συμμαχίας της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης, επιμένουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το χρέος της, πίσω στο ακέραιο!!! και να μην υπάρξει «κούρεμα» των δανείων διάσωσης της, δήλωσαν στους Financial Times (FT).
Την Τετάρτη, Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει όλους τους στόχους για τη διάσωσή της. Ο Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Martin Kotthaus, δήλωσε, ότι οι πρόσφατες ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης ενέπνευσαν ελπίδα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, και ότι πιστεύουν, ότι οι περαιτέρω εκκλήσεις για βοήθεια, ίσως υπονόμευσουν την επιδιωκόμενη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του υπεύθυνου για τον Γερμανικό προϋπολογισμό, του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, του Carsten Schneider, το ΔΝΤ “είπε την πικρή αλήθεια για άλλη μια φορά” και η τρέχουσα οικονομική αναταραχή στην Αθήνα προέκυψε από την “αποτυχημένη πολιτική που αποφασιστικά επιδιώκει” η Μέρκελ.
ΠΗΓΗ:  http://rt.com/business/greece-bailout-cash-imf-900/
Απόδοση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Οι Γερμανικές εκλογές είναι πολύ κοντά. Από τα

Απάντηση