Η Γερμανία διπλασιάζει τις ενισχύσεις για τους επιζώντες του “ολοκαυτώματος” στα 110 εκατομμύρια τον χρόνο!!!

Διάσκεψη VP Shlomo Gur, για τις απαιτήσεις (Εβραίων): Τα χρήματα για τις κοινωνικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος σε όλο τον κόσμο. Οι μισοί από τους 520.000 επιζώντες κατοικούν στο Ισραήλ.

Αταπόκριση για το Globes

Η γερμανική κυβέρνηση θα διπλασιάσει την βοήθεια προς επιζώντες του Ολοκαυτώματος. που θα φτάσει στα 110 εκατομμύρια για το 2011, από τα 55 εκατομμύρια, (ανακοινώθηκε) στη Διάσκεψη για τις Εβραϊκές Υλικές αξιώσεις κατά της Γερμανίας (Claims Conference) VP, είπε ο Shlomo Gur στην Κνεσέτ για τη Μετανάστευση, στη διάσκεψη για την απορρόφηση και διανομή των ενισχύσεων σήμερα. Ο Gur είπε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι υπολογίζονται σε 520.000, οι μισοί από τους οποίους διαμένουν στο Ισραήλ.
Το Μέλος της επιτροπής MK Λία Shemtov (Ισραήλ Beiteinu) ανέφερε, ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει επίσης να αυξήσει τα μερίδιά του προς το ταμείο επιζώντων του Ολοκαυτώματος, και ότι οι διαχειριστές του ταμείου θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες συλλογής των κεφαλαίων τους στο εξωτερικό. Είπε ότι πολλοί από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν τα φάρμακα, και να εξασφαλίσουν την οδοντιατρική περίθαλψη, τα γυαλιά, τα ακουστικά βαρηκοΐας, ή να κάνουν αιμοκάθαρση.
Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου Επιζώντων του Ολοκαυτώματος, Yehuda Δημ., είπε ότι το ταμείο θα λάβει αιτήσεις για ενίσχυση, από 20.000 επιζώντες, οι οποίοι εξακολουθούν να περιμένουν, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για τη χρηματοδότησή τους.
Δημοσιεύθηκε από Globes [online], Ισραήλ
ΠΗΓΗ:  http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000619924&fid=1725
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

1 Trackback or Pingback

Απάντηση