ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΝΕΓΚΗ
“Επιτέλους” και οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν να θέσουν τον δάκτυλον εις τον τόπον των ήλων και να κόψουν τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα σε φαρμακοβιομηχανίες και γιατρούς.
— Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ ξεκινά εξονυχιστικούςελέγχους για τη σχέση μεγάλης διεθνούς φαρμακευτικής επιχείρησης με περίπου 1.000 γιατρούς!!! To ΣΔΟΕ έχει στη διάθεση του καταγγελίες ότιη συγκεκριμένη εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις με γιατρούς, βαφτίζοντας τους «συμβούλους…
» Οι συμβάσεις είναι μονοετούς διάρκειας και μέχρι σήμερα έχουν ανανεωθεί από τρεις έως πέντε φορές – συνεπώς η πρακτική ξεκίνησε πριν ξεσπάσει η κρίση και συνεχίστηκε και αφότου υποτίθεται ότι είχε τελειώσει το πάρτι στην υγεία.
— Φαίνεται ότι η εν λόγω εταιρεία έχει μεγάλη ανάγκη από συμβουλές… Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν στην κατοχή τους αντίγραφα τέτοιων συμβάσεων για μερικούς γιατρούς, οι οποίες έχουν όλες το ίδιο μηνιαίο ποσό: 1.537,50 ευρώ. Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η πρακτική αυτή αφορά γιατρούς τριών θεραπευτικώνκατηγοριών: διαβήτης, υπέρταση και αναπνευστικό (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια).
— Πηγές του ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι αναμένεται να διερευνηθούν σε βάθος όλοι οι γιατροί που έχουν εισπράξει από τη φαρμακοβιομηχανία σημαντικά ποσά, για την σκοπιμότητα της αμοιβής τους, καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με φορολογικές δηλώσεις, καταβολή ΦΠΑ κ.ο.κ. Επίσης, για πρώτη φορά, με τη βοήθεια της ΗΔΙΚΑ θα γίνει έλεγχος μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για να ελεγχθεί αν και κατά πόσον οι «συμβουλευτικές υπηρεσίες» που εμφανίζεται ότι παρέχουν, συνδέονται με τη συνταγογραφική τους συμπεριφορά.
— Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία διαθέτει στην αγορά πιο ακριβά φάρμακα από τα παραδοσιακά, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης και του διαβήτη.  Συνεπώς, εφόσον τεκμηριωθεί ότι αυτοί οι 1.000 γιατροί «προτιμούσαν» να συνταγογραφούν τα φάρμακά της, αυτό σημαίνει ότι θα έχει προκληθεί αιμορραγίασε βάρος του ΕΟΠΥΥ δεκάδων εκατ. ευρώ.
  — Σκάνδαλο στις ΗΠΑ
— Πράγματι, οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι επιβεβαιώνουν ότι οι εν λόγω γιατροί γράφουν κατά κόρον τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νέος νόμος που αφορά τις ποινές και τα πρόστιμα εναντίον γιατρών και άλλων παροχών, για τους οποίους διαπιστώνεται κατάχρηση πόρων του.
— Οι ελεγκτές ερευνούναν και κατά πόσον οι «συμβουλευτικές υπηρεσίες»που εμφανίζεται ότι παρέχουν οι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων συνδέονται με τη συνταγογράφηση αντίστοιχων φαρμάκων της εταιρείας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει εμπλακεί στις ΗΠΑ με σκάνδαλο παράνομης προώθησης των φαρμάκων της και δέχθηκε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 1 δισ. δολαρίων για να «κλείσει» τις εκκρεμότητές της με την αμερικανική Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, η εταιρεία δέχθηκε να πληρώσει:
 — Ποσό 422,5 εκατ. δολ. για τη χρήση ενός αντιεπιληπτικού φαρμάκου, καθώς και για χρήση άλλων 5 φαρμάκων σε μη εγκεκριμένες ενδείξεις.
Δηλαδή, η εταιρεία προωθούσε τη χρήση των φαρμάκων της για τη θεραπεία παθήσεων, για τις οποίες όμως δεν είχε λάβει έγκριση από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.
— Ποσό 185 εκατ. δολ. για προώθηση του αντιεπιληπτικού φαρμάκου στον νευροπαθητικό πόνο και στη διπολική διαταραχή.
 — Ποσό 237,5 εκατ. δολ. γιατί πλήρωνε παράνομα υγειονομικούς μέσω ομιλιών ή συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να συνταγογραφούν τα ιδιοσκευάσματα της που αφορούν υπέρταση και διαβήτη.
Με άλλα λόγια, η εταιρεία είχε την ίδια πρακτική παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα, οι Ελληνικές Αρχές έδειχναν ότι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Ανάλογες έρευνες σε μεγάλη γερμανική φαρμακοβιομηχανία δεν έχουν καταλήξει. To ίδιο ισχύει με τις έρευνες για τον χρηματισμό Ελλήνων ορθοπεδικών που βρέθηκαν σε λίστες της.

ΠΗΓΗ:  http://www.ygeianet.gr/box/cal/37955.pdf

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
Τα συγγράμματα και ιδίως τα πλοκής, διαπλοκής και επιστημονικής φαντασίας, συνιστώνται σε όλους και σε όλους εκείνους, που δεν μπορούν να σταυρώσουν γκόμενα κατακαλόκαιρο, με τόσα στήθια προτεταμένα και τόσα ξέκωλα σε παράταξη Α΄ και Β΄ διαλογής. ΠΑΝΤΑ το καλοκαίρι συμβαίνει να διαδίδονται τα νέα πιο εύκολα από το υπερπέραν του Ατλαντικού και να γινόμαστε συνεχώς ξεφτίλα από τους πειναλέους λαδωμένους μεγαλογιατρούς. Καταντά μονοτονία, να μας λένε και να μας ξαναλένε πόσο ΑΤΙΜΟΙ και μιζαδόροι είναι οι γιατροί μας, που με την αχόρταγη συμπεριφορά τους οδήγησαν τις τιμές φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε +1000% και την Ελλάδα ως δακτυλοδεικτούμενη πόρνη του παγκόσμιου στερεώματος….
Το καλοκαίρι βοηθά και τη διάδοση, διότι οι ψοφούσες για αίμα εφημερίδες, χωρίς να δίνουν ονόματα ενώ μπορούν, το ρίχνουν στην κουτσομπολογραφία για να προσελκύσουν αναγνώστες. Οι δραστηριότητες γνωστές και οι πρακτικές επίσης. Όταν κατακαλόκαιρο ο μεγαλογιατρός, πάει διακοπές 15 ημερών, με σύζυγο και τρεις θυγατέρες και άλλους τόσους αραβωνιαστικούς και όλα τα έξοδα και τα ξενοδοξεία πληρωμένα, συν τον μισθό συμβούλου, με πρόφαση να παρακολουθήσει ή να “μιλήσει” σε…. ημερίδα στη Καζαμπλάνκα, ή τη Χαβάη, ή τη Χονολουλού ή τα περίεργα της ανατολής, κάτι ύποπτο συμβαίνει και πάντα οι Αμερικάνοι ΜΕ ΑΞΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, συλλαμβάνουν τις μπαμπέσες εταιρείες του αθέμητου ανταγωνισμού και τους αλλάζουν τον αδόξαστο στα πρόστιμα. Το έργο το βλέπουμε πλέον κάθε καλοκαίρι ανελιπώς, σε διάφορές εκδοχές…
Και τότε, αρχίζει το θέατρο του ΣΔΟΕ και του ΣΕΥΥΠ και των περίεργων του Ρακιντζή, με επίκεντρο ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ τα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Δωδεκανήσων και αλλού, όπου ο κάθε επίορκος ελεγκτής, μπορεί να περάσει καλά, με έξοδα του κράτους και τα αφεντικά τους να αρχίζουν ντόρο και σαματά, πως δήθεν τα σκυλιά τους ξεχύθηκαν στους γαλάζιους ορίζοντες, για να συλλάβουν τη…. φοροδιαφυγή. Κλείνουν και για ένα… 24ωρο (!!!!!!!!!!) κάποιο κέντρο διασκέδασης, να έχουν θέμα και πανηγύρια οι ΤιΒές, πως τάχατες, όπου νάναι θα τη κλείσουν τη τρύπα την από παντού διαμπερή!!!
Σας το ξαναλέω απλά και ήρεμα: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ή και ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ, ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΥΥΠ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟΝ (1/3) ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!!

Στη κορύφωση της σύγκρουσής μου με τη σαπίλα, είχα καταγγείλει τον Σαμπατακάκη και τους βοηθούς του, ότι είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη να με πείσουν να πάω με τα λασπόνερά τους, άλλοτε με απειλές και άλλοτε με δώρα για ψεύτικες έρευνες “αναψυχής” στα νησιά του…. Σαρωνικού!!! Προτίμησα τη σύγκρουση και δεν μετανιώνω για το τίμημα. Είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής που έχω!!!!
Σας έχω ξαναπεί: Σκόνη σηκώνουν οι επίορκοι και κουρνιαχτό, για να μας αποσπούν τη προσοχή, από τα τερατώδη οικονομικά σκάνδαλα και σκάνδαλα εξάπλωσης της διαφθοράς. Αντί να κουράζεσαι να μεταφράζεις από τα ξένα, τα νέα κατορθώματα είσπραξης μαύρου χρήματος των μεγαλογιατρών και να επαναστατείς από αγανάκτηση, σε θέλουν να βουλιάζεις σαν κόπανος στον καναπέ, μαστουρωμένος από τη παραμύθα του ανύπαρκτου πολέμου κατά της φοροδιαφυγής και κατά της διαφθοράς!!!… Από ποιους μωρέ??? Από τον διεφθαρμένο κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό????
Ας σοβαρευτούμε. Στις μέρες μας τα πάντα είναι μετρήσιμα προϋπολογιστικά και σε κόστος και σε απόδοση και αν δεν γίνει λόγω της αδίστακτης σημερινής χούντας, το διαπιστώνουμε απολογιστικά εκ του αποτελέσματος, μόλις τελειώνει το καλοκαιράκι και οι ψευδοράμπο υπηρέτες της διαφθοράς, επιστρέφουν στα γραφεία της διαπλοκής, μαυρισμένοι, έτοιμοι να λάβουν και τις… κανονικές τους άδειες, για να ξεσκονίσουν το χειμερινό σαλέ και να θυμηθούν τα μαθήματα ξε-σκί τα ακριβοπληρωμένα. Είμαστε τόσο αποβλακωμένοι, που πάντα περιμένουμε να μπούμε για τα καλά στον Σεπτέμβρη, για να καταλάβουμε πόσο φούσκες ήσαν για άλλη μια μαύρη καλοκαιρινή περίοδο, οι Στασινόπουλος, Ρακιντζής, Σαμπατακάκης και τα άλλα παιδιά…. Μόνο με τη διαφθορά δεν ασχολούνται…

Απάντηση