Αθλητικές επιδόσεις, 10 Αυγούστου 1948, 1997 και σήμερα!!!

10 Αυγούστου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  — Από “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” 10 AYΓOYΣTOY 1948 (Εμφύλιος) Τιμή φύλλου δρχ . 500

Λονδίνον (Tου απεσταλμένου μας Aθ. E. Σέμπου).

  — Στην 14η Oλυμπιάδα τέσσερα Ελληνόπουλα με ροζιασμένα τα χέρια από την βιοπάλη και τα πρόσωπα πρόωρα ρυτιδιασμένα, διεκδικούν μόνα, χωρίς κανέναν άλλον Έλληνα θεατήν εκτός από τους ένα ή δύο συνοδούς των, την νίκη από τους ισχυρούς –των σπορ– της γης στους αγώνας ελληνορωμαϊκής πάλης (…) Είναι σωστός σπαραγμός να βλέπει κανείς τόσο ζωντανά ενσαρκωμένη στα κορμιά των παιδιών αυτών την στέρηση, την κακουχία, την ψυχική ταλαιπωρία του ελληνικού λαού. (O Mπίρης, ο Γρύλος, ο Kαμπαφλής, ο Πετμεζάς).

  — Πρέπει να αποκαλυφθούμε μπροστά στα απλά αυτά παιδιά, που εχάρισαν στην Πατρίδα ώς τώρα τέσσαρες νίκες. Δεν ξεφεύγει ούτε στιγμή από τα αυτιά μας η φωνή του Πετμεζά (6ος Ολυμπιονίκης) όταν ο  Mπίρης επάλευε με τον Τούρκο Kαγιά και τον Άγγλο Iρβιν:

— «Πρόσεχε, Νίκο ! Γύρισέ τον! Για την Ελλάδα μας!»

  — Υπό του Δημάρχου κ. I. Πιτσίκα, ως προέδρου της επιτροπής πολιτικής επιστρατεύσεως Αθηνών, ανεκοινώθη ότι ήρχισεν η διανομή των βοηθημάτων είς τας απόρους οικογενείας των μαχομένων ανδρών των ενόπλων μας δυνάμεων διά τον μήνα Iούλιον. Aι άποροι οικογένειαι διά τον μήνα Iούλιον ανήλθον εις τον αριθμόν 6.224 έναντι 4.739 του μηνός Ιουνίου, αίτινες επεδοτήθησαν. Διά δε τον μήνα Aύγουστον προβλέπεται και περαιτέρω αύξησις του αριθμού τούτου λόγω της γενομένης νεωτέρας προσκλήσεως ανδρών υπό τα όπλα.

Διαφήμιση: Tο κομψό ντύσιμο για κάθε γυναίκα απαιτεί και κομψά μεταξωτά εσώρουχα.  «Aλμα», Kαπνικαρέας 4.
Eπιλογή: MIXAΛHΣ KATΣIΓEPAΣ

  — “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ”  10 AYΓOYΣTOY 1997(Σημίτης) Τιμή φύλλου δρχ . 200

  — Διαβάστε σε μια σελίδα – (ΦΩΤΟ)

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝΆλμα εις ύψος βουλευτικών αποζημιώσεων, δολαρίου, προκλήσεων
  * Η βουλευτική αποζημίωση ανεβαίνει από περίπου 800.000 δρχ. σε 1.400.000,  ποσό που μπορεί να φθάνει και τα 2.000.000 αν προστεθούν τα διάφορα επιδόματα…. και φαίνεται να εξασφαλίζουν αναδρομικά συνολικού ύψους 1,3 δις. δρχ. έναντι παλαιότερης μισθολογικής εξίσωσης με τούς **γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ αναδρομικά προκύπτουν και στην παρούσα μισθολογική εξίσωση με τους δικαστικούς.

Γιάννης κερνάει …Γιάννης πίνει (Βουλή).

Οι συνήθεις προκλήσεις (από την Τουρκία).

Γιατί ο ταύρος σνομπάρει τις κλωνοποιημένες….(Σκίτσο)

*Μονά ζυγά δικά τους,  κατά το Γιάννης κερνάει ….Γιάννης πίνει   ….και μετά κάποιοι μας λένε, ότι “μαζί τα φάγαμε” !

**Τώρα που έπεσαν οι μισθοί των γιατρών γιατί δεν ζητάνε εξίσωση;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΔ

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:  ΣΗΜΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013??????
Σήμερα δές τη δημόσια διοίκηση, στη μάπα του Σαμαρά, στου Βενιζέλου, στου Παπανδρέου, στου Καραμανλή, στου Σημίτη, στου Παπακωνσταντίνου, στου Τσουκάτου, στου Αλογοσκούφη….. ατέλειωτος κατάλογος ληστών…
Σήμερα δες τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στις μάπες του Διώτη, στου Ρακιντζή, στου Σαμπατακάκη, στου Στασινόπουλου, στου Καπελέρη…. τεράστιος κατάλογος προστατών διαφθοράς και διαπλοκής!!!! Και η συνταγή συνεχίζεται!!!!

3η συνεχή χρονιά, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!!

Απάντηση