Τελέστηκαν τα μνημόσυνα Tάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

11 Αυγούστου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ και ΣΟΛΩΜΟΥ  — Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι τελέστηκαν σήμερα τα μνημόσυνα των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996. Του μνημόσυνου προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειος ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου.
— Το μνημόσυνο τελέστηκε στη παρουσία πολιτικών, δημοτικών και στρατιωτικών αρχών, συγγενών και φίλων και πλήθους κόσμου. Στο προαύλιο της εκκλησίας μέλη της «Πορείας Μοτοσικλετιστών» παρατάχθηκαν κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες.
— Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού και κατάθεση στεφάνων από τους Υπουργούς Αμυνας και Δικαιοσύνης, τους Μητροπολίτες Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και Ταμασού – Ορεινής, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτές, εκπρόσωπους κομμάτων και οργανώσεων και συγγενείς των νεκρών. Της περιοχής υπερίπτατο όπως κάθε χρόνο το ελικόπτερο της Αστυνομίας.
— Οι μοτοσικλετιστές βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τρισαγίου έξω από το κοιμητήριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν με προορισμό το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου και πραγματοποίησαν τελετή στην παρουσία ανδρών των Ηνωμένων Εθνών και στη διακριτική παρουσία μελών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού. Αντιπροσωπεία των μοτοσικλετιστών κατέθεσε στεφάνι στο χώρο της θυσίας του Σολωμού Σολωμού.

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΑΣΟΥ και ΣΟΛΩΜΟΥ 1  — ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ — ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ Λ.Ο.Κ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ… ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ
Έχω έναν αδελφό, τον λένε Σολωμό, τον σκότωσαν οι Τούρκοι, επάνω στον ιστό…
Τούρκοι δεν ξεχνώ, Θα εκδικηθώ, Για το χαμένο αίμα, το κάθε μου χωριό…
Στην πρώτη αφορμή, εγώ θα είμαι εκεί, με όπλο και μαχαίρι, με την καρδιά ψυχή…
Κι αν τύχει χρειαστεί, στη μάχη σκοτωθώ…
Με το αίμα μου να γράψετε…
ΕΛΛΑΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ
Κι αν τύχει και χαθώ, στη μάχη σκοτωθώ…
Με το αίμα μου να γράψετε…
ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ
«Έλληνα Μάγκα» Στέλιος Ρόκκος, αφιερωμένο στον ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ.

ΠΗΓΗ:  ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Απάντηση