Όλοι οι άνθρωποι των Mη Kυβερνητικών Οργανώσεων

8 Φεβρουαρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, καθηγητές!
Ποιοι έπαιρναν τα δισεκατομμύρια των μυστικών κονδυλίων
Ποιοι τις εκπροσωπούν και ποια τα ιδρυτικά τους μέλη
Το «ΠΑΡΟΝ» φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας όλους τους ανθρώπους των περιβόητων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που τα περίεργα προγράμματα δραστηριότητας ορισμένων εξ αυτών και τα ποσά που διαχειρίσθηκαν έχουν προκαλέσει επανειλημμένως θόρυβο και σχόλια για «αρπαχτές εκατομμυρίων»!

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα ποσά (σε ευρώ) που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έτη 2002, 2003, 2004. (Η απουσία ποσού σημαίνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει καταγραφεί χρηματοδότηση και δεν διαθέτουμε μέχρι στιγμής στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια).

Από τις οργανώσεις αυτές κάποιες έχουν ήδη διαγραφεί από τους καταλόγους του υπουργείου Εξωτερικών, για κάποιες άλλες έχουν κλείσει οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης και για ορισμένες διεξάγονται έρευνες, μια και υπάρχουν υποψίες ότι τα ποσά που έλαβαν δεν διοχετεύθηκαν στους σκοπούς για τους οποίους τα έλαβαν. Μάλιστα έχει ανατεθεί στους έλληνες πρέσβεις των περιοχών όπου και το αντικείμενο του προγράμματος των ΜΚΟ αυτών να ερευνήσουν για το αν εκτελέσθηκε το έργο για το οποίο είχαν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ.

Υπάρχουν και ΜΚΟ που τα στοιχεία τους ήδη έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι «μηχανές» ορισμένων πονηρών για να βάλουν χέρι στον κρατικό κορβανά και σε πόρους διεθνούς συνεργασίας.
Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι διακεκριμένα πρόσωπα της νεοελληνικής κοινωνίας μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο και επίσης ότι ανάμεσα στις ΜΚΟ περιλαμβάνονται ιδρύματα, ινστιτούτα και πανεπιστήμια με σοβαρή δουλειά.

Όσον αφορά τα ποσά που έλαβαν οι οργανώσεις αυτές την τριετία 2002-2004, «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Αλληλεγγύη με 7.099.634 ευρώ και ακολουθεί η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (ΙΜΙ) με 6.841.064 ευρώ. Επίσης η Οργάνωση Action Aid, που εκπροσωπεί η κόρη του Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, αν και δεν αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο, έλαβε 517.600 ευρώ. Πρόεδρος στην Αλληλεγγύη είναι ο κ. Φουρλεμάδης και ιδρυτικά μέλη το…

Η συνέχεια, εδώ
Ο Παμπούκης , και στο μεγάλο φαγοπότι των …Μ.Κ.Ο

Εμείς γράψαμε πως η Η Ελλάδα είναι ένα Μπουρδέλο…. Κυβερνητικών Οργανώσεων και για την ασύλληπτη ρεμούλα που γίνεται με τα κοινοτικά κονδύλια από παρεούλες που βαφτίζονται ως Μ.Κ.Ο. Ο κατάλογος περιελάμβανε 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα ποσά (σε ευρώ) που λάβαιναν από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έτη 2002, 2003, 2004. Ασφαλως από τότε υπάρχει μεγάλη πρόοδος και εξέλιξη διότι έμαθαν περισσότεροι το… κόλπο, και το φαγοπότι θα χει φτάσει το ύψος του…. ελλείμματος. Εαν αφαιρέσεις μερικές αξιόλογες, οι ποιο πολλές είναι του στυλ, έρευνα για το πως γαμάει ο …βάτραχος, και πως κάνει σεξ το…. κουνούπι, και πως εάν έχετε γερά νεύρα διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα μερικά από τα οποία είναι…. γνωστά.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενη σελίδα
Σήμερα το antinews γράφει για δύο από τις ΜΚΟ, μεταξύ των «πρωταθλητριών», που είχαν λάβει τα περισσότερα χρήματα, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Για την πρώτη ΜΚΟ ήταν γνωστό ότι ήταν του Σπ. Φλογαίτη, καθηγητή νομικής, στενό φίλο αλλά και συνέταιρο του Χάρη Παμπούκη. Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι στη δεύτερη ΜΚΟ, το “ Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου” , συμμετείχε και ο ίδιος ο Χ. Παμπούκης, που τύγχανε συνεργάτης και κουμπάρος του αρμόδιου υπουργού Εξωτερικών. Στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο του κέντρου (που έχει χρηματοδοτηθεί ως ΜΚΟ με εκατομμύρια δραχμές, αλλά και ευρώ όταν αλλάξαμε νόμισμα). περιλαμβάνεται : πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία, καταπολέμηση της διαφθοράς στην Αλβανία, καταπολέμηση της διαφθοράς στον τομέα της υγείας στην Αλβανία, πρόγραμμα επιστημονικής συνεργασίας με τη Συρία για τη δημόσια διοίκηση, ανθρωπιστικές δράσεις για ενίσχυση των επιστημονικών σχέσεων με τη Συρία και προγράμματα επιστημονικών συνεργασιών με το Αζερμπαϊτζάν, την Γεωργία, την Αρμενία, τη Συρία, τη Μολδαβία, δράσεις για την συμμετοχή των γυναικών στη ζωή της Ιορδανίας.

Ο χαρούλης ο Παμπούκης δηλαδή ως ειδήμων περί την διαφθορά, είχε αναλάβει να αναμορφώσει την …Αλβανία και άλλες …άφθαρτες χώρες όπως την..μολδαβία, έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μάλλον όμως απόκτησε πολλές νέες εμπειρίες και γνώσεις περί διαφθοράς τις οποίες μεταλαμπάδευσε στο νέο ΠΑΣΟΚ, προς εφαρμογή.

Πηγή: http://ixnos.blogspot.com/2011/02/blog-post_6688.html

Αναρτήθηκε από Διηνέκης – ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ

1 Trackback or Pingback

Απάντηση